Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Miał być Rzym - był spontan - październik 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2013 20:47

BeJur napisał(a):
A Ty chciałeś auta spikselowane???:)

Za bardzo się przywiązał do tych pikseli :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 04.02.2013 20:49

alessandro1977 napisał(a):Za bardzo się przywiązał do tych pikseli :mrgreen:

uczuciowy :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2013 20:52

..młody ..Ty nie bądź mądrzejszy od radia..jak telewizor kupujesz..proszę pikselki :mrgreen: i nawijaj dalej.. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2013 21:00

Ale żeś se hotel wybrał ło matko najgorsze dziadostwo
nawet Woka, który jest nie wymagający i mógłby nawet pod straganem spać :D :D nie chciał tam wejść nawet.

Krk piękne miasteczko w stylu weneckim,ale oczywiście marudom się nie spodoba.

http://www.travelplanet.pl/hotele/chorw ... k/drazica/
Choćby tu trza było zamieszkać piękny hotel no i pod Ciebie robiony bo z basenem. :D :D

PLIZZ TNIJCIE CYTATY

A rybek jakowyś tam waść nie łowił nie było komu podpowiedzieć czy miałeś KAMIS ze sobą coby pomoczyć przed smażeniem. :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2013 21:10

Idziemy do miasta....
Obrazek
Są i piksele...specjalnie dla Andrzejka :oczko_usmiech:
Obrazek
Obrazek
Jak ja lubię takie "tłumy"Obrazek
Pierwsze co to chcemy napić się piwaObrazek
W kawiarniach akurat i w restauracjach dosyć sporo ludzi – przede wszystkim germanów oczywiścieObrazek
Siadamy w jednej knajpce a obok nas usiadła tez jakaś para….oczywiście przy sąsiednim stoliku...
Siedzieliśmy 20 minut i zaczynaliśmy być mocno poirytowani…tak – poirytowani bardzo mocno…specjalnie zaznaczam ten fakt aby jeden z forumowych userów miał pożywkę…..ale ten typ tak ma czyli ulubione hasło właścicieli samochodów w serwisach dilerskich – TTTM :twisted:
Przychodzi wreszcie kolo z papierosem w gębie a ja proszę o dwa piwaObrazek
On do mnie – a może tak dzień dobry na początek ?Obrazek
Nagle odzywa się gość z sąsiedniego stolika poprawną angielszczyzną :
- a dlaczego ma mówić dzień dobry skoro przez prawie 20 minut nikt nie raczy podejść ?
….ja też nie zamierzam Panu mówić dzień dobry 8O
Mówi dalej – ja także poproszę dwa piwa w butelce ale proszę przynieść nie otwarte :mrgreen:
Pewnie bał się co by mu nie napluł Obrazek
Nie byłoby zapewne w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że facet w ogóle nie chodził miedzy stolikami…problem polega na tym, że przez 20 minut nikt się nie pojawił w zasięgu oczuObrazek
Okazało się, że para siedząca z boku to Irlandczycy….ucięliśmy sobie krótką pogawędkę z nimiObrazek
Z drugiej strony można było iść gdzie indziej…długo jednak zastanawialiśmy się gdzie spocząć a to miejsce było idealne…było zacienione, wśród drzew a słońce zdrowo przygrzewałoObrazek
Tak więc – jak widać nie tylko ja jestem poirytowany, na wypadek gdyby łowca pożywek miał mi znowu coś zarzucićObrazek
To pierwsza knajpka przy baszcie w centrum nad samą wodą…..zaraz za tą basztą jest skręt w prawo na stare miasto – to tak w celu szybszej i łatwiejszej identyfikacji…
Wieczorem wybraliśmy się na kolację…żona zamówiła pizzę a ja zamówiłem Morski Pas….do tego oczywiście dwa piwaObrazek
Przychodzi kelner po 10 minutach z piwem i mówi, że pizzy nie będzie bo kucharz, który wyrabia pizzę poszedł do domu…rozumiecie coś z tego ? Bo ja nicObrazek….no to mógł przyjść i powiadomić o tym fakcie nas bez piwa bo wtedy poszedłbym zapewne do innej restauracji….dobra, zamówiliśmy plate z grilla….niesmak jednak pozostał – nie będę już jednak nic dopisywał na ten tematObrazek
Ostatnio edytowano 04.02.2013 21:13 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 04.02.2013 21:13

alessandro1977 napisał(a):Przychodzi kelner po 10 minutach z piwem i mówi, że pizzy nie będzie bo kucharz, który wyrabia pizzę poszedł do domu…rozumiecie coś z tego ?

Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2013 21:15

Anai napisał(a):
Obrazek

Śmiać się i płakać...wszystko na raz...
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 04.02.2013 21:16

Lud domagał się pikseli i oto są! To się chwali! :)

Obsługa zacna swoją drogą... ;)
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 04.02.2013 21:18

Doooobreeeeeeeeeeeeeeeeeee :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:
pisz dalej :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2013 21:21

BeJur napisał(a):Doooobreeeeeeeeeeeeeeeeeee :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:
pisz dalej :)

No muszę wreszcie to skończyć :evil:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2013 21:27

..piwo :?: :?:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.02.2013 21:36

Rano przywitała nas za oknem ulewaObrazek…pierwsza ulewa podczas tej wyprawy….zeszliśmy na śniadanie, które było bardzo wypasione….oczywiście bufet !
Mieliśmy iść na spacer ale padający deszcz pokrzyżował nam plany niecoObrazek
Wychodzimy ze śniadania – słońce i grzeje :hut:
A jednak plany w dalszym ciągu pozostają prawomocneObrazek
Idziemy wzdłuż Jadranu , znajdują się tam plaże a na nich już widać było amatorów słonecznej kąpieli….
Obrazek
Obrazek
Wszedłem i ja sobie po schodkach do wody, która była całkiem przyjemna ale pod warunkiem, że nie zanurzy się czegoś między nogamiObrazek
Schodki były bardzo śliskie, omal nie zaliczyłem gleby ale bez szwanku wyszedłem z opresji…..ale co tam – moje japonki stanęły na wysokości zadaniaObrazek
Stoję w wodzie – idzie jakaś kobiecina….kieruje się w stronę schodków…zdążyłem tylko powiedzieć – „be careful please”Obrazek ale na nic to – zaliczyła glebę biedna kobiecina i tylko szczęście, że uderzyła o beton plecami a nie głowąObrazek
Pomogłem jej wstać na nogi – podziękowała i powiedziała, że nic jej nie jest ale chyba niezupełnie….zrobiła w tył zwrot i sztywna jak Ent poszła w stronę hotelu…cóż – schodki prowadzące do wody są w Chorwacji na ogół bardzo śliskieObrazek
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 04.02.2013 21:38

alessandro1977 napisał(a):Przychodzi kelner po 10 minutach z piwem i mówi, że pizzy nie będzie bo kucharz, który wyrabia pizzę poszedł do domu…rozumiecie coś z tego ?

I znowu klopsy, nie? :mrgreen:
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 04.02.2013 21:40

Chyba przestanę czytać Twoją relację.. Z każdym odcinkiem coraz bardziej wieje grozą i scenariuszem 'Oszukać przeznaczenie'.. ;)

A w ogóle to jeśli dobrze pamiętam to bohaterowie tego filmu na zdjęciach mieli... niewyraźne, rozmazane twarze.. :D
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 04.02.2013 21:41

8O
laie_67[1].gif
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Miał być Rzym - był spontan - październik 2012 - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone