Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Hajduczka czy to możliwe?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.06.2013 20:26

Ostatnio byłem dwa lata temu i jeśli mnie pamięć nie myli nie był potrzebny dowód, choć na wszelki wypadek lepiej go mieć. Co do dostępności biletów, wszystko zależy od klasy rywala i myślę, żę na lige na 100% nie będzie problemu, na puchary raczej też.
Oczywiście polecam sektor "sjever" czyli młyn.
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 24.06.2013 09:20

Będę w Kasztelu od 27.07 do 10.08

Także mecz ligowy i pucharek będą zaliczone.

Dzięki luk006
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 24.06.2013 20:26

Po dzisiejszym losowaniu znani są już potencjalni rywale Hajduka w drugiej rundzie eliminacji do Ligi Europy.

Tak więc zagrają oni ze zwycięzcą dwumeczu: FK Horizont Turnovo (Macedonia) - Sūduva Marijampolė (Litwa).
Pierwszy mecz pomiędzy Hajdukiem a zwycięzcą powyższego meczu odbędzie się w Splicie 18.07 ale uwaga - mecz odbędzie się bez udziału publiczności :( :( :( . Jest to kara nałożona przez UEFA za odpalanie pirotechniki na ubiegłorocznym meczu z Interem Mediolan. Psia ich mać - czyli nie tylko w Polsce jest pod tym względem nienormalnie - nic dodać i nic ująć - piłka nożna dla kibiców :!: . Mimo wszystko znając chorwacki temperament w Splicie będzie pewnie wyczuwalna atmosfera meczu :D .
Z kronikarksiego obowiązku dodam, że FK Horizont Turnovo to trzecia drużyna ubiegłego sezonu w Macedonii, identycznie jak Sudva Marijampolė w litewskiej "A lyga".

Inne chorwackie drużyny trafiły następująco:
Rijeka zagra ze zwycięzca dwumeczu Prestatyn Town FC (Walia - zdobywca pucharu, siódma drużyna ubiegłego sezonu) / SK Metalurg Lipava (Łotwa - czwarta druzyna ostatniego sezonu), pierwsyz mecz 18.07 w Rijece;
Lokomotiva Zagreb, jak napisała chorwacka praca nie miała szczęścia w losowaniu i zagra ze zwycięzcą dwumeczu FK Kruoja (Litwa - czwarta druzyna ostatniego sezonu ) / FC Dinamo Minsk (Białoruś - trzecie miejsce w ostatnim sezonie), mecz w Zagrzebiu rozegrany zostanie 25.07. Co ciekawe Lokomotiva jest niejako filią, czy też zapleczem Dinama i swoje mecze rozgrywa Maksimirze, czyli stadionie stadionie, na którym grają "Modri".
"Wywołując do tablicy" Dinamo, trafili oni z kolei w II rundzie eliminacji Ligii Mistrzów na drużynę z Luksemburga CS Fola Esch-sur-Alzette, która zdobyła mistrzostwo tamtejszej ligi. Pierwszy mecz odbędzie się 16 lub 17 lipca na Maksimirze.
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 25.06.2013 11:17

Zarejestrowałem się wczoraj na forum Hajduka. W ciągu 15 min otrzymałem wyczerpującą wiadomość na temat sposobu zakupu biletów. Problemu być nie powinno na ligowy, na pucharowy też chyba nie bo w tej fazie grają takie same orły jak nasze eksportowe drużyny. Bilety (karty kibica nie są wymagane) radzą kupić kilka dni przed meczem w punktach sprzedaży pamiątek i biletów Hajduka. Mnie na przykład podpowiedzieli ,że jeden z nich jest w Kasztelach, w dużym centrum handlowym.
Aha. I kazali pić tylko piwo Hajducko, które jest sponsorem klubu i z każdej butelki 1 kuna zostaje przeznaczona na klub.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 25.06.2013 17:30

To jest centrum handlowe Emmezeta i mieści się przy wylocie z Kaśteli w kierunku Splitu:
Obrazek
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 25.06.2013 18:38

Tak jest, dokładnie o tym pisali. Bilety ponoć są tam dostępne.
Ruby77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ruby77 » 26.06.2013 08:40

Ja będę od 1 sierpnia orientujecie się czy będą jakieś mecze w tym terminie??
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 26.06.2013 08:46

1 lub 8 puchar UEFA z wiejska zwany Ligą Europy a 3.08 ligowy. Czyli dwa możesz oglądnąć.
Ruby77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ruby77 » 26.06.2013 09:04

Super :mrgreen: dzięki pierwszego to razcej nie dam rady ale na ten następny to już się załapie :mrgreen:
sam_fischer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sam_fischer » 26.06.2013 09:11

Wszystko zależy od tego czy pierwszy mecz będą grać u siebie czy na wyjeździe. Ligowy na pewno zobaczysz. Ciekaw jestem poziomu szczerze mówiąc bo obawiam się ,że szału nie ma. Choć z drugiej strony nie to jest w tym konkretnym przypadku najważniejsze.
Ruby77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ruby77 » 26.06.2013 13:32

Dokładnie :mrgreen: Jak wróce to napisze o wrażeniach :mrgreen:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 26.06.2013 16:28

sam_fischer napisał(a): Ligowy na pewno zobaczysz. Ciekaw jestem poziomu szczerze mówiąc bo obawiam się ,że szału nie ma. Choć z drugiej strony nie to jest w tym konkretnym przypadku najważniejsze.

Z całą pewnością nie zachwycają poziomem ale ultras, zwłaszcza na meczach pucharowych dorównuje albo nawet przewyższa najlepsze polskie ekipy, czyli jakby nie patrzeć światową czołówkę.
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 26.06.2013 18:58

13 lipca pojade na Zadar-Hajduk...może kupie bilecik....a co. :wink:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 26.06.2013 19:52

kamil1929 napisał(a):13 lipca pojade na Zadar-Hajduk...może kupie bilecik....a co. :wink:

Widzę, że "Stary Znajomy" równiez natury nie oszuka i ciągnie go na Poljud :D . Przed dwoma laty rozmawialiśmy o Hajduk - Barcelona :D .
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 26.06.2013 20:08

Tak ciagnie mnie na te obiekty piłkarskie :lol: ale tym razem nie jade na Poljud tylko do zadaru,taka zmiana i kolejny obiekt zaliczony....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.