Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Hajduczka czy to możliwe?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirso
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirso » 01.08.2011 14:08

na mecz Dinama bez problemu kupisz bilet na miejscu, na dwóch ligowych kolejkach , które juz sie odbyły było po około 2tys.kibiców.
Komplet to bedzie chyba tylko na meczach z Hajdukiem lub Ligi Mistrzów (jak się zakwalifikują)
MikolajMikolaj
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MikolajMikolaj » 01.08.2011 14:09

frekwencja ma też związek z protestami tamtejszych kibiców
mirso
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirso » 01.08.2011 14:16

a to nie słyszałem o tym, kibicuje Hajdukowi
esi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) esi » 01.08.2011 18:00

Z tego co wiem to Hajduk gra w kwalifikacjach ligi europejskiej a nie ligi mistrzów :roll:
mirso
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirso » 01.08.2011 19:14

pisałem o Dinamie Zagrzeb a nie Hajduku
esi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) esi » 01.08.2011 23:10

Faktycznie-nie dopatrzyłem :oops:
poznaniak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) poznaniak » 03.08.2011 16:29

Witam wszystkich forumowiczów. Na początku tygodnia okazało się, iż w pierwszej połowie września znów będę wypoczywał w Dalmacji. szybki rzut oka na terminarz i okazało się, że mam szanse uczestniczyć w jednym z największych wydarzeń kibicowskiej Europy, meczu Hajduk-Dinamo. Wiadomo, że BBB mają protest, ale mimo tego jestem pewien, iż Torcida nie zawiedzie. Byłem w zeszłym roku na meczu Hajduka z Varaždin i mimo niskiej frekwencji nie zawiodłem się dopingiem i zabawą bałkańskich fanatyków. Stąd moja prośba/pytanie co do meczu Hajduk-Dinamo, czy ktoś może mi udzielić porady/pomocy w zdobyciu biletów na to spotkanie? Gdyż wiem z lektury TMK+, że wejściówki te są obiektem pożądania większości osób zamieszkałych w Dalmacji:)
mirso
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirso » 03.08.2011 22:30

Witaj
Byłem na meczu hajduk-Barcelona
Atmosfera super prawie 33 tys.widzów,Zamówiłem bilety prze internet,byłem na sektorze Sjever zajmowanym prze właśnie Torcide.
Super doping, zero agresjii, byłem z synem lat 13, nikt nie robił żadnych problemow.Nawet zamieniłem sie z kibicem hajduka na szaliki.
Znałem kilka piosenek hajduka.
Myslę ,że bilet dostaniesz na mioejscu lub przez internet.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 03.08.2011 23:44

poznaniak napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów. Na początku tygodnia okazało się, iż w pierwszej połowie września znów będę wypoczywał w Dalmacji. szybki rzut oka na terminarz i okazało się, że mam szanse uczestniczyć w jednym z największych wydarzeń kibicowskiej Europy, meczu Hajduk-Dinamo. Wiadomo, że BBB mają protest, ale mimo tego jestem pewien, iż Torcida nie zawiedzie. Byłem w zeszłym roku na meczu Hajduka z Varaždin i mimo niskiej frekwencji nie zawiodłem się dopingiem i zabawą bałkańskich fanatyków. Stąd moja prośba/pytanie co do meczu Hajduk-Dinamo, czy ktoś może mi udzielić porady/pomocy w zdobyciu biletów na to spotkanie? Gdyż wiem z lektury TMK+, że wejściówki te są obiektem pożądania większości osób zamieszkałych w Dalmacji:)

Tak z ciekawości jaka jest pogoda na przełomie września/października w CRO? Może spróbuj zdobyć bilet tak jak przednio? Hajduk wygrał wtedy 2:0?
Pozdrav
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 04.08.2011 11:04

Witam!
Co prawda wróciłem dziś rano, jednak nadmiar kofeiny nie pozwala zasnąć :) .
Pozwoliłem sobie wobec tego wejść na forum i nieskromnie pochwalić się swoim uczestnictwem w meczach:
1. Hajduk - Barcelona
atmosfera przed meczem
Samo Tebe Volim Ja...
2. RNK Split - Fulham
mecz
Z góry najmocniej przepraszam za jakość filmów, ale były one kręcone kiepskiej jakości komórką. Obiecuję niebawem wkleić kilka zdjęć.

Co do moich wrażeń z meczu Hajduka:
1. Nieco zabrakło mi tzw. atmosfery przedstadionowej - ludzie idący na stadon po prostu szli, by jak najszybciej się na nim znaleźć - mało, a wręcz zero śpiewów - trochę mnie to rozczarowało. Z tego co mówili miejscowi - oszczędzają się, by dać z siebie wszystko na meczu :D ;
2. Przyznam, że po meczu ze Slavią w głębi serca oczekiwałem jakiejś oprawy - nic z tego :cry: ;
3. No ale poraz zacząć pisać o tym co dobre - Argentyna na początku meczu, czyli konfetti i serpentyny - masakra :D :D :D ;
4. Ryknięcie, zwane również w slangu kibiców "pierd....ęciem" - masakryczne :D :D :D , ciary szły po plecach - gdyby jeszcze cały Sjever był zadaszony byłaby miazga :D;
5. Świetnie, że do przyśpiewek intonowanych przez Sjever dołączał się dosłownie cały stadion :D :D :D - podobno było takie ryknięcie, że słychać było po drugiej stronie Zatoki Kaśtelańskiej :D :D :D ;
6. Reakcja kibiców na "obcych" czyli nas, kibiców z Polski - dużo, by mówić i to w samych pozytywach :D :D :D . Co prawda byliśmy odziani w koszulki i szale Hajduka, jednak nasz łamany chorwacki sprawiał, że kibice poświęcali nam chwilę uwagi. Oczywiście same pozytywne reakcje. Przykład, który najbardziej zapadł mi w pamięć: Po wejściu na rozległy teren stadionu ale przed wejściem na trybuny postanawiamy zapytać kilku kibiców stojących przy obszernym bufecie złożonym z kilku kufli, gdzie można takowe nabyć :?:. Kibice pytają skąd jesteśmy, my odpowiadamy itp. itd. Na koniec dostajemy odpowiedź, gdzie browar można nabyć i jesteśmy częstowani piwem. Dodam, że byli oni całkiem nieźle zorientowani w polskiej lidze, baaa - nawet kojarzyli wałbrzyskiego Górnika z meczu ze Slavią :D - miód na serce.

Co do moich wrażeń z meczu RNK:
1. Klub ten jako żywo przypomina mi "nasz" Groclin albo "Amicę :D . W trzy sezony trzy awanse, teraz gra w pucharach, poza tym stadion w Dugopolju mały, lecz nowoczesny - Groclin wypisz, wymaluj :) ;
2. Oglądając mało porywający mecz, nastąpiła chwila refleksji (czasami i mnie się przytrafi :D ) - drużyna RNK, która do niedawna grała w 3, 4 lidze z takimi potęgami jak Val Kaśtel Stari, Jadran Kaśtel Sućurac itp. gra w tej chwili jak równy z równym z takimi gwiazdami jak Mark Schwarzer, Damien Duff, którzy jakby nie patrzeć byli gwiazdami Premiership oraz reprezentacji narodowych. Każdy z nich pewnie kosi min. 10 tys funciaków tygodniówki, a mimo tego chłopaki ze Splitu walczą :) ;
3. W drużynie RNK gra znany z występów w Zabrzu i Grodzisku Ivica Kriżanac;
4. Doping kibiców RNK trwał przez cały mecz i prowadziła, go grupka zapaleńców (ok. 30-40 osób) tzw. Diavioli czyli Diabły. Dwukrotnie przyłaczały się trybuny, by klaskać w rytm piosenek Diabłów. ? Na zajutrz Slobodna Dalmacja opisała, iż był to najlepszy doping jaki był kiedykolwiek prowadzony przez kibiców RNK. Porównując jednak go do polskiej ligi równieeż wychodzi mi Groclin :D ;
5. Kibiców Fulham jakieś 150 osób - zero dopingu + jedna flaga - nie wiem skąd oni ich zebrali, może to okoliczni wczasowicze z Wysp :?: :?: :?:
6. Na sam koniec zastanawiałem się jakie stosunki łączą kibiców RNK i Hajduka :?: Otóż nie wyobrażam sobie, by kibic ŁKSu mógł spokojnie przechadzać w koszulce swego klubu obok kibica Widzewa, analogicznie Legii i Polonii, Cracovii i Wisły. Natomiast tam absolutnie nie stanowi to żadnego problemu. Na stadionie, jak i wokół sporo osób w barwach Hajduka czyli zdecydowanie na plus.

Podsumowując stronę sportową, w żadnym meczu nie dane mi było zobaczyć choćby jednego, malusieńkiego gola :cry: .

Aaaa i na sam koniec jeszcze słów kilka o Dinamie Zagrzeb. W kontekście 550 kn, które wydaliśmy na bilet z Barcą oraz 100 kn. na Fulham (wydaliśmy to za dużo powiedziane, bo mój brat fundował :o ) , ceny biletów na wczorajszy mecz Dinama z HJK Helsinki nieco mnie zmiażdżyły 8O . Otóż na najlepszą trybunę kosztowały 10 kn (słownie: dziesięć kun), na pozostałe 1 kn. (słownie: jedną kunę). Z tego co widziałem we wiadomościach na HRT 1, po bilety ustawiały się kilometrowe kolejki. Ceny miały związek z faktem, iż niedawno został oddany do uzytku zmodyfikowany stadion Maksimir i w ten sposób władze Dinama chcą przyciągnąć kibiców.

Ok. Przepraszam za przydługi post. JEśli ktoś przysnął z głową na klawiaturze - raz jeszcze przepraszam.

Reasumując: jeśli ktoś ma szansę obejrzeć ciekawy mecz w Chorwacji i choć trochę pociąga go atmosfera stadionowa, niechaj się nie zastanawia ani chwili - jest ZAJE@#$CIĘ. Ups, przepraszam - chciałem powiedzieć, że jest super i przede wszystkim bezpiecznie :D .

Pozdrawiam i żałuję, że nie mogłem zostać na dzisiejszym meczu ze Stoke :cry: .

luk006
Ostatnio edytowano 24.10.2014 22:48 przez luk006, łącznie edytowano 2 razy
lluke86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lluke86 » 06.08.2011 08:06

No i niestety koniec przygody Hajduka z europejskimi pucharami, a myślałem, że trafię na jakiś fajny meczyk podczas naszego pobytu :( mam nadzieję, że w lidze lepiej im zacznie iść bo znowu Dinamo ucieka.
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 07.08.2011 13:34

Witam,a ja bylem na meczuku Hajduk-Stoke.Torcida dala pokaz,fajny chaos,glosny doping przez caly mecz.Ogolnie ok.
mirso
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirso » 07.08.2011 18:54

Kamil
A co dzieje sie z twoim KSZO???same walkowery
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 08.08.2011 14:16

Mirso.KSZO upada,wiec z tad walkowery,przykre ale trudno.Tyle pieknych chwil tam spedzilem :( :( :(
poznaniak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) poznaniak » 09.08.2011 17:16

@henius34

Ja miałem wtedy pogodę w kratkę, trochę popadało, ale były dni, że można się też było ostro spiec. Tak Hajduk wygrał ten mecz 2:0, a przez cały dzień strasznie lało. Niestety z tego co wiem to nie ma opcji zdobycia biletów na Hajduk-Dinamo tak jak poprzednio w kasie przed spotkaniem, gdyż wszystkie są już wykupione znacznie wcześniej, no chyba, że u koników:)

Jakby ktoś znalazł gdzieś informacje na temat tych wejściówek to byłbym wdzięczny o podzielenie się na forum tą wiadomością. A może na oficjalnej stronie Hajduka, coś już jest na ten temat, a ja niestety przez brak znajomości chorwackiego i brak wersji anglojęzycznej to przegapiłem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.