Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Hajduczka czy to możliwe?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 29.06.2011 22:06

sito_zabrze napisał(a):W trakcie i przed meczem robiliśmy duzo fotek, było widać ze jesteśmy nietutejsi, NIKT nas absolutnie nie zaczepiał, nikt krzywo nie patrzył itp, !!!!

Chodzi mi o te fotki - mój brat chcąc nakręcić na telefon Torcidę stojąc na Sjeverze został pouczony, by tak nie robić. Niestety race zaczynają być wszędzie zabronione i nigdy nie wiadomo czy zdjęcia robi kibic czy milicjant.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.06.2011 22:18

Robiliśmy fotki przez cały mecz i kręciliśmy filmiki, oczywiście nie siedzieliśmy na łuku gdzie jest Torcida tylko pośrodku, widok z daleka wg mnie jeszcze lepszy do robienia fotek, byliśmy ubrani w szaliki Hajduka kupione przed stadionem więc nie wzbudzaliśmy podejrzeń :lol:

Jak znajde troche czasu to wrzucę troche fotek z meczu, żeby nie było że nie byłem na meczu i opowiadam bajki

P.S. Wydaje mi się ze kibice dobrze potrafią odróżnić policjanta od kibica przybysza-turysty......
moondek
Cromaniak

Postnapisał(a) moondek » 29.06.2011 23:44

Sito, a ciekaw jestem, jakby zareagowali, gdyby się przyszło na mecz w koszulce polskiego klubu? Czy też nie byłoby agresji? ;)
Ciekawe, czy pamiętaliby eliminacje do Ligi Mistrzów z 1994 roku?... :)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 30.06.2011 08:14

moondek napisał(a):Sito, a ciekaw jestem, jakby zareagowali, gdyby się przyszło na mecz w koszulce polskiego klubu? Czy też nie byłoby agresji? ;)

Chyba miło powinni wspominać, bo przecież wyeliminowali Legię. Gorzej im poszło z Wisłą w 2001 roku, która z kolei ich wyeliminowała z Pucharu UEFA.
Co do koszulek polskic klubów. Niedawno z okazji 100-lecia Hajduka rozegrany został mecz Hajduk - Slavia Praga. Jako, że kibice wałbrzyskiego Górnika mają tzw. zgodę z kibicami Slavii, w Splicie pojawiło się kilku chłopaków z Wałbrzycha odzianych w koszulki i szale Górniczka oraz zaopatrzonych w zgodową flagę Górnik&Slavia. Ze strony miejscowych zero agresji, wręcz przeciwnie - mnóstwo oznak sympatii. Poniżej zdjęcie z meczu:
Obrazek
Reasumując trudno powiedzieć jakby zareagowali na widok koszulki polskiego klubu na "Sjeverze", natomiast myślę, po mieście spokojnie można śmigać :D .
kamil1929
Cromaniak

Postnapisał(a) kamil1929 » 30.06.2011 15:21

luk006 napisał(a):Zapewniam Cię, że z pewnością pojawią się w Zadarze. Konfrotntacja z tamtejszym "Tornado" czyli kibicami NK Zadar może wyglądać ciekawie.

P.S.
Jak tu można wysłać PW?

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl -odezwij sie,dzieki
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 01.07.2011 16:03

moondek napisał(a):Sito, a ciekaw jestem, jakby zareagowali, gdyby się przyszło na mecz w koszulce polskiego klubu? Czy też nie byłoby agresji? ;)

Tego nie wiem, ale jak powiedzieliśmy że jesteśmy z Polski to nas nie tłukli....

Sam chodzę na Górnika od kilkunastu lat i śmiać mi się chce ze wszystkich którzy się afiszują w koszulkach klubowych na wczasach.... Szkoda ze nie jadą w koszulce do miasta gdzie sie danego klubu nielubi ( koszulka Wisły w Warszawie itp) . Ja mogłem śmiało iść na mecz Hajduka w koszulce Górnika gdybym ją miał ze sobą, barwy podobne, też jest napis Torcida ( tyle że nam do nich daleko )........

P.S. Niby dlaeczego miałbym być w koszulce polskiego klubu ? Byłem na meczu Hajduka i w jego barwy się ubrałem, tak samo zrobiłem będąc na Camp Nou w Barcelonie. W KOSZULCE GÓRNIKA IDE NA MECZ W ZABRZU !!!
viggen_wawa
Croentuzjasta

Postnapisał(a) viggen_wawa » 07.07.2011 11:07

tajemniczy napisał(a):ja będę w CRO w 2 ostatnich tygodniach lipca z tego co czytałem to liga powinna tam ruszyć 23 lipca, więc jest szansa że jakiś mecz zachaczę ;-)

23 lipca Hajduk gra z Barceloną :) w Splicie
aglig
Odkrywca

Postnapisał(a) aglig » 07.07.2011 11:12

Jeszcze jedna prośba. Już wiem, że mecz na który może pójdą moje chłopaki to 20.08 na poljuda Hajduk Split przeciw NK Zagrzeb.
Mam w związku z tym pytanie : Czy pod stadionem będzie gdzie zaparkować ( gdzie najlepiej zaparkować ?) oraz jakie są ceny biletów i czy są jakieś zniżki dla młodzieży małoletniej ?
Marsallah
Cromaniak

Postnapisał(a) Marsallah » 07.07.2011 12:12

O, jest taki wątek, to może ktoś mi wyjaśni fenomen popularności Hajduka, która wykracza daleko poza Split. Bywałem tu i tam i wszędzie ten Hajduk na murach, transparentach, vlepkach...
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 07.07.2011 12:41

aglig napisał(a):Jeszcze jedna prośba. Już wiem, że mecz na który może pójdą moje chłopaki to 20.08 na poljuda Hajduk Split przeciw NK Zagrzeb.
Mam w związku z tym pytanie : Czy pod stadionem będzie gdzie zaparkować ( gdzie najlepiej zaparkować ?) oraz jakie są ceny biletów i czy są jakieś zniżki dla młodzieży małoletniej ?

Przeczytaj dokładnie pierwszą stronę tematu, tam masz większość odpowiedzi na Twoje pytania. Czytać, czytać jeszcze raz czytać. :wink:
aglig
Odkrywca

Postnapisał(a) aglig » 07.07.2011 13:37

henius34 napisał(a):
aglig napisał(a):Jeszcze jedna prośba. Już wiem, że mecz na który może pójdą moje chłopaki to 20.08 na poljuda Hajduk Split przeciw NK Zagrzeb.

Przeczytaj dokładnie pierwszą stronę tematu, tam masz większość odpowiedzi na Twoje pytania. Czytać, czytać jeszcze raz czytać. :wink:

No właśnie czytam, czytam i jeszcze raz czytam. Dlatego, że tak jest to nie musiałam się logować przez dwa lata bo wszytskie informacje sobie znalazłam. No właśnie pytam bo nie ma tych informacji ( parking w pobliżu, zniżki dla małoletnich). Są podane ceny biletów ( od 50 zł do 250 zł ) ale chciałam się upewnic że naprawdę tyle kosztują, bo tu znalazłam też trochę inne informacje
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=7130&start=0
Może te ceny podane tutaj to są w kunach a nie w zł ?
UzupełniamZnalazłam jeszcze taki opis
3.08.2008 Hajduk -:- Varteks
Kilka rad praktycznych:
1. Ceny biletów:
- 60Kn - trybuny nie polecam, garstka sennych widzów (oczywiście w odniesieniu do wielkości obiektu).
- 40Kn - polecam! byłem w sektorze O, w rzędzie 26, jakieś 30 m. w prawo kibice z Torcidy, atmosfera super.
- 20Kn - miejsca za bramką - Torcida, bez czajenia piosenek nie ma co i w zasadzie cały mecz na stojąco.
Bilety numerowane, ale chyba nikogo to nie obchodzi.
2. Nabycie biletu przed meczem - bez problemu. na dwie godziny przed potyczką spokojnie można zjeść kiełbaskę, wypić piwko lub nawet coś mocniejszego. oczywiście przy Hajdukowej muzyce.
3. Trybuny: max 52 rzędy (lub gdzieś koło tego). krzesełka indywidualne. polecam zabrać jakieś papiery pod tyłek (gazeta, ręcznik itp) tak brudnego miejsca to chyba nie widziałem w całej Chorwacji (łupiny po orzeszkach, popcorn, papiery), ale da radę
4. Kibice: za bramką najwierniejsi z Torcidy. na trybunach dużo dzieci, kobiet, osób starszych. bardzo bezpiecznie. spokojnie można się udać całą rodzinką z żoną i z dziećmi (no chyba że będą marudzić)
5. Parking. Nie pchać się samochodem pod sam stadion. Jakieś 500m od stadionu jest skręt w prawo (po lewej wieżowce i przejście pod ulicą) i tam są parkingi.
6. Zakazy. Nie można wnosić m.in: butelek (nawet plastikowych), zapalniczek, flag. Kobiet ochraniacze raczej nie sprawdzają. Na trybunach zawsze się znajdzie ktoś z żarzącym się papieroskiem.

luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 07.07.2011 21:04

Marsallah napisał(a):O, jest taki wątek, to może ktoś mi wyjaśni fenomen popularności Hajduka, która wykracza daleko poza Split. Bywałem tu i tam i wszędzie ten Hajduk na murach, transparentach, vlepkach...

Może dlatego, że w promieniu 400 km od Splitu nie ma tak utytułowanego klubu.
mirso
Globtroter

Postnapisał(a) mirso » 10.07.2011 13:17

a ja kupiłem dwa bilety na hajduk-barca, po 200 kun, do odebrania w Chorwacji
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 10.07.2011 22:04

mirso napisał(a):a ja kupiłem dwa bilety na hajduk-barca, po 200 kun, do odebrania w Chorwacji

A to trochę dziwne. Mam nadzieję, że piszesz prawdę, a źródło jest pewne i ewentualnie nikt nie chce Cię zrobić w tzw. konia.
Wzbudza to moją wątpliwość, ponieważ najtańsze bilety, które rozeszły się w mgnieniu oka były po 300 kun, a Ty piszesz, że kupiłeś po 200 8O .
mirso
Globtroter

Postnapisał(a) mirso » 10.07.2011 22:28

Witam
Rzeczywiście pomyliłem się, przepraszam zamówiłem po 300 Kun na tej stronie
https://www.ulaznice.com.hr/paganini/ap ... 7&lang=ENG
sa jeszcze dostepne
odbiór pewny u rodziny gdzie wynajmuje apartament koło Trogiru.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.