napisał(a) sito_zabrze » 29.06.2011 18:12
moondek napisał(a):20 sierpnia Hajduk gra z NK Zagrzeb (szkoda, że nie z Dinamem...

) na Poljudzie. Akurat w tym czasie będę w okolicach Primostenu, więc grzechem byłoby nie pojechać na ten mecz... Pytanie, czy nie będzie problemu z kupieniem biletu (bardziej chodzi mi o frekwencję, niż o możliwość dostania się na stadion).
Ja byłem 2h przed meczem i pod stadionem dopiero zaczynają sie zbierać kibice (piją piwko lane, jedzą kiełbaski itp) , pod kasami żadnych kolejek, kupujesz bilet i masz czas na spacerek, stadion wypełnia sie w 30min i tyle trzeba być przed meczem, wejście trwa kilka minut. Split ma 200tys mieszkańców i raczej to niemożliwe żeby 1/6 poszła na mecz. Na meczu Ligi Europejskiej (kwalifikacje) z Dynamem Bukareszt było niedużo wolnych miejsc ale nie było kompletu a ten mecz był o awans, takze spokojnie bilet kupisz. Pod stadionem kupisz spokojnie szalik, koszulke, czapkę klubową i inne pamiątki , ceny przyzwoite i targować sie da

, a sam mecz, atmosfera jest nie do opisania, byłem w Polsce na Legi, derbach Górnika z Ruchem na Śląskim i daleko nam do prawdziwego dopingu..... Mury się trzęsą i ciarki idą, naprawdę
W trakcie i przed meczem robiliśmy duzo fotek, było widać ze jesteśmy nietutejsi, NIKT nas absolutnie nie zaczepiał, nikt krzywo nie patrzył itp, mało tego , podchodzili do nas i pytali skąd jesteśmy, uścisnęli rękę , zrobili se z nami fotkę.... ŻADNEJ AGRESJII !!!!