Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Hajduczka czy to możliwe?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aglig
Odkrywca

Postnapisał(a) aglig » 27.06.2011 16:57

Ja będę 20 sierpnia a wtedy jesli dobrze odczytałam jest mecz Hajduk Split - Zagrzeb. To taka ichnia święta wojna. I mam pewne wątpilwości chciałam zasponsorować moich chłopakom ( jeden pełnoletni , drugi małoletni) bliety, ale po pierwsze nie wiem czy dostanę wogóle bilety (jakie są szanse) a po drugie czy będzie bezpiecznie ( szczególnie chodzi mi właśnie o to starcie split - zagrzeb). Podpowiedzcie coś. Czy dobrze odzytałam że mecz jest w Splicie ?
kamil1929
Cromaniak

Postnapisał(a) kamil1929 » 27.06.2011 20:11

23 lipca hajduk-barca
23 lipca hajduk-sibenik nie kumam terminarza.niech ktos mi rozpisze pierwsze 4 kolejki z datami hajduka...dzieki i pozdrawiam
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 28.06.2011 17:41

Kamil na stronie Hajduka jest informacja, że mecz z Śibenikiem jest 19 lipca, choć cała 1 kolejka HNL jest zaplanowana na 23 lipca.

Według tego co jest tam napisane to:
19.07. Śibenik (d) - mecz o 20:00;
30.07. Zadar (w);
06.08. Rijeka (d);
13.08. Istra (w).

Z ciekawostek dodam, żę 27 sierpnia odbędą się derby Splitu pomiędzy RNK Split i Hajdukiem na stadionie RNK (Park Młodzieży)

Jeśli ktoś chce, może również 21 lipca zobaczyć w akcji piłkarzy drugiego splitskiego zespołu, czyli wcześniej wspomnianego RNK Split, w eliminacjach do Ligi Europejskiej. O godzinie 20:00 zmierzą się ze słoweńskim Domżale. Niestety mecz będzie rozgrywany zamiast w Splicie w Dugopolju na tamtejszym stadionie. Czyli tak "pi * drzwi" 20 kilometrów od Splitu.

Natomiast uczta zapowiada się 10 września - wówczas, jak napisał aglig, Hajduk zagra na Poljudzie z Dinamem. Miejmy nadzieję, że z kibicami gości będą mogli zasiąść na stadionie.

Aglig co do biletów myślę, że jest szansa.
Kugua
Globtroter

Postnapisał(a) Kugua » 28.06.2011 18:30

A możecie mi dać link do terminarzu rozgrywek, bo nie mogę znaleźć
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 28.06.2011 19:02

wystarczy wygooglować hajduk split :wink: tutaj terminarz http://www.hajduk.hr/?otvori=vijest&vijest=2090 pozdrav
kamil1929
Cromaniak

Postnapisał(a) kamil1929 » 28.06.2011 20:11

luk006 napisał(a):Kamil na stronie Hajduka jest informacja, że mecz z Śibenikiem jest 19 lipca, choć cała 1 kolejka HNL jest zaplanowana na 23 lipca.

Według tego co jest tam napisane to:
19.07. Śibenik (d) - mecz o 20:00;
30.07. Zadar (w);
06.08. Rijeka (d);
13.08. Istra (w).

Z ciekawostek dodam, żę 27 sierpnia odbędą się derby Splitu pomiędzy RNK Split i Hajdukiem na stadionie RNK (Park Młodzieży)

Jeśli ktoś chce, może również 21 lipca zobaczyć w akcji piłkarzy drugiego splitskiego zespołu, czyli wcześniej wspomnianego RNK Split, w eliminacjach do Ligi Europejskiej. O godzinie 20:00 zmierzą się ze słoweńskim Domżale. Niestety mecz będzie rozgrywany zamiast w Splicie w Dugopolju na tamtejszym stadionie. Czyli tak "pi * drzwi" 20 kilometrów od Splitu.

Natomiast uczta zapowiada się 10 września - wówczas, jak napisał aglig, Hajduk zagra na Poljudzie z Dinamem. Miejmy nadzieję, że z kibicami gości będą mogli zasiąść na stadionie.

Aglig co do biletów myślę, że jest szansa.

Dzieki za info.Teraz doczytalem.Jestem w Cro 23 lipca,ale terminarz mi sie ulozyl,k.... meczu zadnego nie zlapie
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 28.06.2011 22:17

A do kiedy zostajesz?
30 lipca możesz pojechać do Zadaru - to ok. 150 km albo ewentualnie pozostaje mecz RNK Split - Slaven Belupo.
Poniżej szczegółowy rozkład jazdy 1. HNL
http://www.hajduk.hr/?otvori=rezultatisezone
kamil1929
Cromaniak

Postnapisał(a) kamil1929 » 29.06.2011 06:19

Zostaje do 6 sierpnia,ale chcialem zobaczyc torcide na hajduku-tylko to.Daj mi telefon do siebie.Nie chce zasmiecac forum,a mam pare pytan.Dzieki.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 29.06.2011 06:44

Zapewniam Cię, że z pewnością pojawią się w Zadarze. Konfrotntacja z tamtejszym "Tornado" czyli kibicami NK Zadar może wyglądać ciekawie.

P.S.
Jak tu można wysłać PW?
Josko Bulic
Cromaniak

Postnapisał(a) Josko Bulic » 29.06.2011 07:41

luk006 napisał(a):Zapewniam Cię, że z pewnością pojawią się w Zadarze. Konfrotntacja z tamtejszym "Tornado" czyli kibicami NK Zadar może wyglądać ciekawie.

P.S.
Jak tu można wysłać PW?
Kibice Zadra Tornado sie lubjom z Torcidom Split.Torcida ma dużo simpatikuw w Zadru.Dużo wienksza walka jest kedy gra Hajduk-Szibenik a walka Torcide i Szibenskih Funcuta jest zaczekla i agresiwna bo sie nienawidzom.Ostatnio sluchalem da som w Szibeniku mocno po glowi dostali moji pszijaczeli kturi som poszli do sklepu z szalikami Hajduka pszed meczem.Zemsta na pewno bendzie dobże zaplanowana i okrutna.Pozdrawliam :D
zellt
Globtroter

Postnapisał(a) zellt » 29.06.2011 08:58

aglig napisał(a):Ja będę 20 sierpnia a wtedy jesli dobrze odczytałam jest mecz Hajduk Split - Zagrzeb. To taka ichnia święta wojna. I mam pewne wątpilwości chciałam zasponsorować moich chłopakom ( jeden pełnoletni , drugi małoletni) bliety, ale po pierwsze nie wiem czy dostanę wogóle bilety (jakie są szanse) a po drugie czy będzie bezpiecznie ( szczególnie chodzi mi właśnie o to starcie split - zagrzeb). Podpowiedzcie coś. Czy dobrze odzytałam że mecz jest w Splicie ?

Możesz iść spokojnie, bandziory to tylko u nas na stadionach napadają, plądrują i gwałcą. W całej Europie jest spokój bo się wszyscy boją, że Donald pozamykami im stadiony :)

Prawda taka, że ,kibice na Bałkanach są jednymi z bardziej fanatycznych na świecie i pewności co do spokoju na takim meczu niestety niema. Ale mecz będzie na pewno PIĘKNYM przeżyciem ;)
moondek
Cromaniak

Postnapisał(a) moondek » 29.06.2011 09:33

20 sierpnia Hajduk gra z NK Zagrzeb (szkoda, że nie z Dinamem... :() na Poljudzie. Akurat w tym czasie będę w okolicach Primostenu, więc grzechem byłoby nie pojechać na ten mecz... Pytanie, czy nie będzie problemu z kupieniem biletu (bardziej chodzi mi o frekwencję, niż o możliwość dostania się na stadion).
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 29.06.2011 18:01

moondek napisał(a):20 sierpnia Hajduk gra z NK Zagrzeb (szkoda, że nie z Dinamem... :() na Poljudzie. Akurat w tym czasie będę w okolicach Primostenu, więc grzechem byłoby nie pojechać na ten mecz... Pytanie, czy nie będzie problemu z kupieniem biletu (bardziej chodzi mi o frekwencję, niż o możliwość dostania się na stadion).

Z całą pewnością spokojnie dostaniesz bilet.
Poljud zapełnia się w zasadzie tylko na pucharach i na meczach z Dinamem.
A na marginesie mówiąc słyszałem gdzieś, kiedyś o projekcie Ligi Bałkańskiej (coś na przykład Ligi Adriatyckiej w kosza), w której miałyby grać zespoły z byłej Jugosławii: Hajduk, Dinamo, Partizan, CZB, Olimpija Ljubljana, Żelje oraz FK Sarajewo, Vardar Skopje, Budućnost Podgorica itp, itd. Wówczas na większości meczów komplet. :D
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 29.06.2011 18:12

moondek napisał(a):20 sierpnia Hajduk gra z NK Zagrzeb (szkoda, że nie z Dinamem... :() na Poljudzie. Akurat w tym czasie będę w okolicach Primostenu, więc grzechem byłoby nie pojechać na ten mecz... Pytanie, czy nie będzie problemu z kupieniem biletu (bardziej chodzi mi o frekwencję, niż o możliwość dostania się na stadion).

Ja byłem 2h przed meczem i pod stadionem dopiero zaczynają sie zbierać kibice (piją piwko lane, jedzą kiełbaski itp) , pod kasami żadnych kolejek, kupujesz bilet i masz czas na spacerek, stadion wypełnia sie w 30min i tyle trzeba być przed meczem, wejście trwa kilka minut. Split ma 200tys mieszkańców i raczej to niemożliwe żeby 1/6 poszła na mecz. Na meczu Ligi Europejskiej (kwalifikacje) z Dynamem Bukareszt było niedużo wolnych miejsc ale nie było kompletu a ten mecz był o awans, takze spokojnie bilet kupisz. Pod stadionem kupisz spokojnie szalik, koszulke, czapkę klubową i inne pamiątki , ceny przyzwoite i targować sie da :D , a sam mecz, atmosfera jest nie do opisania, byłem w Polsce na Legi, derbach Górnika z Ruchem na Śląskim i daleko nam do prawdziwego dopingu..... Mury się trzęsą i ciarki idą, naprawdę :twisted:

W trakcie i przed meczem robiliśmy duzo fotek, było widać ze jesteśmy nietutejsi, NIKT nas absolutnie nie zaczepiał, nikt krzywo nie patrzył itp, mało tego , podchodzili do nas i pytali skąd jesteśmy, uścisnęli rękę , zrobili se z nami fotkę.... ŻADNEJ AGRESJII !!!!
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 29.06.2011 21:57

A ja tak sobie ostrzyłem ząbki :lol: na Hajduczka, a grają tak że nie będę na meczu choć w CRO będę dwa tygodnie (06.08-20.08):evil: :arrow:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.