Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Hajduczka czy to możliwe?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Darraz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Darraz » 02.06.2012 20:38

Auto zaparkowałem bez problemu i bez opłat. Sklep dla fanów jest, pamiątki można kupić. Godzin otwarcia nie pamiętam, coś koło 15 czy 16stej w zeszłym roku w sierpniu byłem. Wejście na stadion jest możliwe przez sklep właśnie. Może na stronie Klubu jakieś szczegóły są?
tajemniczy
Cromaniak

Postnapisał(a) tajemniczy » 02.06.2012 20:57

w tym roku też mam zamiar zaliczyć mecz Hajduka albo u siebie albo na wyjeździe ;-)
KrystekX
Croentuzjasta

Postnapisał(a) KrystekX » 02.06.2012 21:28

Darraz napisał(a):Auto zaparkowałem bez problemu i bez opłat. Sklep dla fanów jest, pamiątki można kupić. Godzin otwarcia nie pamiętam, coś koło 15 czy 16stej w zeszłym roku w sierpniu byłem. Wejście na stadion jest możliwe przez sklep właśnie. Może na stronie Klubu jakieś szczegóły są?

Bardzo ucieszył mnie Twój post:) wszystko na TAK!:) ..
Co do meczu.. nawet jakby trwała jeszcze liga (?) to nie ma szans...druga połówka uznała by ten dzień wakacji za zmarnowany tym bardziej że jadę z małym dzieckiem.......ale może kiedyś...trzeba żyć marzeniami :)
Pozdrawiam!
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 09.12.2012 21:29

No i zapadła decyzja. W przyszym roku jak dobrze pójdzie urlop spędzimy w Cro. Oczywiście ponownie okolice Splitu. Ponieważ pewnie będziemy na przełomie lipca i sierpnia będzie okazja znów zawitać na Poljud. Marzenia? Mecz z Dinamem albo może eliminacje do Ligi Europejskiej z CZB albo Partizanem :D
kefir1981
Podróżnik

Postnapisał(a) kefir1981 » 19.12.2012 23:01

Podczas ostatniego urlopu zaliczyłem wizytę na Hajduku (mecz ze Slavenem Belupo). Dojazd z Trogiru miejskim autobusem - godzina drogi. Nie trzeba mapy, wystarczy wyhaczyć gości wyglądających na kibiców i podążać ich śladem. Stadion ładny, ale dość zaniedbany. Doping - spodziewałem się czegoś więcej.. w końcu Bałkany. A tu zwykłe machajki, trochę śpiewów no i piro (to akurat zrobiło wrażenie). Gości brak -szkoda... Powrót do Trogiru spokojny. Generalnie bardzo polecam odwiedzenie obiektu "symbolu Splita i serca Jadrna"...
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 28.12.2012 22:02

Wydaje mi się, że przez to, iż rywal był jaki był. Z tego co mi wiadomo, to w lidze maksymalna mobilizacja jest zawsze na Dinamo i czasami na Rijekę i Osijek. A tak to przede wszystkim na puchary.
Swoją drogą fajnie by było, gdyby powstało coś na kształt Ligi Adriatyckiej w kosza, czyli ligi w której grałyby zespoły z byłej Jugosławii.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 27.01.2013 15:08

luk006 napisał(a):No i zapadła decyzja. W przyszym roku jak dobrze pójdzie urlop spędzimy w Cro. Oczywiście ponownie okolice Splitu. Ponieważ pewnie będziemy na przełomie lipca i sierpnia będzie okazja znów zawitać na Poljud. Marzenia? Mecz z Dinamem albo może eliminacje do Ligi Europejskiej z CZB albo Partizanem :D

Ja byłem na dwóch meczach i niedługo zrobie relację z moich wyjazdów do Cro, tam będzie wsio opisane :mrgreen: . Hajduk-Dynamo Bukareszt w LE i derby z Dinamo Zagrzeb :oczko_usmiech: . Temat będzie w Naszych relacjach z podróży, włącznie z cenami i fotkami. :mrgreen:
aglig
Odkrywca
Re:

Postnapisał(a) aglig » 18.02.2013 13:17

KrystekX napisał(a):[Bardzo ucieszył mnie Twój post:) wszystko na TAK!:) ..
Co do meczu.. nawet jakby trwała jeszcze liga (?) to nie ma szans...druga połówka uznała by ten dzień wakacji za zmarnowany tym bardziej że jadę z małym dzieckiem.......ale może kiedyś...trzeba żyć marzeniami :)
Pozdrawiam!

Wcale nie musi być tak źle. My 2 lata temu zrobiliśmy tak. Byliśmy w 2 rodziny w okolicach omis, wieczorkiem pojechaliśmy do Splitu ( mecz w lecie zaczyna się o 20). Zaparkowaliśmy tak w połowie drogi pomiędzy stadionem a starówką. Panowie pełnoletni ( szt.2) plus jeden niepełnoletni poszli na mecz ( bilety kupili bez problemu) a panie pełnoletnie ( szt. 2) plus nastolatka i dwoje małoletnich na zwiedzanie starówki. Miałyśmy to szczęście że również widziałyśmy mecz ( przedstawienie jak wyglądały rozgrywki w czasach starożytnych). Wilk był syty i owca cała. :lol:
luk006
Mistrz Świata FIFA
Re:

Postnapisał(a) luk006 » 04.04.2013 20:25

KrystekX napisał(a):Bardzo ucieszył mnie Twój post:) wszystko na TAK!:) ..
Pozdrawiam!

Rany boskie, jak ja dziękuję Bogu za to, że mam taką "kobitę" jaką mam :D . Czy wobec tego wszelkie pasje i zainteresowania podczas urlopu powinny być sfokusowane na rodzinie?
Ja oczywiście rodzinę stawiam na pierwszym miejscu - to bezapelacyjne, zwłaszcza podczas wakacji gdzie człowiek chce poniekąd zrekompensować fakt, iż w domu jest się przed i po pracy, czyli nierzadko przed godziną 7 i po godzinie 20 - jednak moja żona również rozumie, że kolejna szansa, by zobaczyć mecz na Poljudzie może się nie zdarzyć nigdy. To przecież tylko dwie godziny i to łącznie z dojściem i powrotem ze stadionu, zwłaszcza jeśli połączy się to ze zwiedzaniem Splitu.
Jeśli zwiedzanie Splitu, o którym pisał aglig nie wchodzi w grę, zaproponuj żonie wizytę w galerii handlowej Joker przy ulicy "Put Brodarice". To ok. 500-700 metrów od stadionu. Jeśli Twoja małżonka jest podobna do 90% kobiet stąpających po Ziemii, to wizyta w galerii handlowej z pewnością nie okaże się zmarnowanym dniem wakacji. Info na temat galerii: http://www.citycenterone.hr/split/hrv/. Zarówno żona jak i dzidziuś będą miały tam co robić :D .
Aha dodam jeszcze, że również mam małe dziecko, a nawet dwójkę (3 lata i roczek), jednak jeśli Bóg da i zdrowie pozwoli, by wyjechać do Chorwacji, nie wyobrażam sobie, by nie zaliczyć chociaż jednego meczu Hajduczka i na szczęście moja małżonka, która pewnie w tym czasie bedzie w Jokerze, doskonale to rozumie :wink: .
Pozdrawiam i życzę Ci z całego serca byś mógł zobaczyć na żywo mecz Hajduka, gdyż atmosfera jest doprawdy niepowtarzalna.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 18.06.2013 21:11

Znany jest już terminaż 1 HNL: http://prva-hnl.hr/blog/prva-hnl-2010-1 ... -prve-hnl/. JAk zauważycie znów miała miejsce reforma rozgrywek, ponieważ gra jedynie 10 drużyn ale za to 4 kolejki.
Szczęściarze Ci, którzy będą w Splicie 14.09 :lol: .
Mnie się uda załapać na Hrvatski Dragovoljac oraz na derby Splitu z HNK :D . Może jeszcze przy odrobinie szczęścia kogoś fajnego wylosują w Lidze Europy :?:
piotrek99
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotrek99 » 18.06.2013 21:30

a ile kosztują bilety na taką przeciętną drużynę? :)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 18.06.2013 21:35

W tamtym sezonie ceny - z tego co znalazłem w necie - rozpoczynały się od 60 kn.
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 19.06.2013 17:25

luk006 napisał(a):W tamtym sezonie ceny - z tego co znalazłem w necie - rozpoczynały się od 60 kn.

luuk mam pytanko, czy wiesz może kiedy startuje w tym roku liga w CRO? Jest już gdzieś terminarz Hajduka (chodzi mi o mecz w Splicie)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 19.06.2013 21:48

Henius34 - wszystko masz podane tutaj:
luk006 napisał(a):Znany jest już terminaż 1 HNL: http://prva-hnl.hr/blog/prva-hnl-2010-1 ... -prve-hnl/.

Liga startuje 13 lipca, pierwszy mecz u siebie 20 lipca.
Ponadto 24 czerwca odbędzie się losowanie Ligi Europy. Hajduk rozpoczyna od drugiej rundy, której mecze są zaplanowane na 18 i 25 lipca. Jeśli uda im się przejść do trzeciej rundy mecze będą 1 i 8 sierpnia. Oczywiście daty meczów zależą od tego czy zostaną wylosowani jako gospodarze czy jako goście.
Dodam jeszcze, że w drugiej rundzie będą rozstawieni, co znaczy, iż będą mieli dolosowanego teoretycznie słabszego rywala. Znaczy to, że w drugiej rundzie nie wylosują na pewno ani Lecha, ani Śląska (równiez rozstawieni) ale mogą np. Piasta Gliwice. Nie wylosują również Crvenej Zvezdy, która także jest rozstawiona, a zapowiadałby się ciekawy - zwłaszcza kibicowsko -pojedynek.
W tamtym roku w drugiej rundzie pokonali Skonto Ryga i w trzeciej grali z Interem Mediolan. Nie miałbym nic przeciwko, by w tym roku sprawdził się podobny scenariusz i wylosowali równie renomowanego rywala :D .
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 20.06.2013 11:00

Dzięki za info!
Powiedz mi czy z kupnem biletu są jakieś problemy? Ile czasu wcześniej trzeba zjawić się na stoadionie? Jakiś dowód czy coś?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.