Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Hajduczka czy to możliwe?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Darraz
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Darraz » 02.06.2012 20:38

Auto zaparkowałem bez problemu i bez opłat. Sklep dla fanów jest, pamiątki można kupić. Godzin otwarcia nie pamiętam, coś koło 15 czy 16stej w zeszłym roku w sierpniu byłem. Wejście na stadion jest możliwe przez sklep właśnie. Może na stronie Klubu jakieś szczegóły są?
tajemniczy
Cromaniak

Postnapisał(a) tajemniczy » 02.06.2012 20:57

w tym roku też mam zamiar zaliczyć mecz Hajduka albo u siebie albo na wyjeździe ;-)
KrystekX
Croentuzjasta

Postnapisał(a) KrystekX » 02.06.2012 21:28

Darraz napisał(a):Auto zaparkowałem bez problemu i bez opłat. Sklep dla fanów jest, pamiątki można kupić. Godzin otwarcia nie pamiętam, coś koło 15 czy 16stej w zeszłym roku w sierpniu byłem. Wejście na stadion jest możliwe przez sklep właśnie. Może na stronie Klubu jakieś szczegóły są?

Bardzo ucieszył mnie Twój post:) wszystko na TAK!:) ..
Co do meczu.. nawet jakby trwała jeszcze liga (?) to nie ma szans...druga połówka uznała by ten dzień wakacji za zmarnowany tym bardziej że jadę z małym dzieckiem.......ale może kiedyś...trzeba żyć marzeniami :)
Pozdrawiam!
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 09.12.2012 21:29

No i zapadła decyzja. W przyszym roku jak dobrze pójdzie urlop spędzimy w Cro. Oczywiście ponownie okolice Splitu. Ponieważ pewnie będziemy na przełomie lipca i sierpnia będzie okazja znów zawitać na Poljud. Marzenia? Mecz z Dinamem albo może eliminacje do Ligi Europejskiej z CZB albo Partizanem :D
kefir1981
Podróżnik

Postnapisał(a) kefir1981 » 19.12.2012 23:01

Podczas ostatniego urlopu zaliczyłem wizytę na Hajduku (mecz ze Slavenem Belupo). Dojazd z Trogiru miejskim autobusem - godzina drogi. Nie trzeba mapy, wystarczy wyhaczyć gości wyglądających na kibiców i podążać ich śladem. Stadion ładny, ale dość zaniedbany. Doping - spodziewałem się czegoś więcej.. w końcu Bałkany. A tu zwykłe machajki, trochę śpiewów no i piro (to akurat zrobiło wrażenie). Gości brak -szkoda... Powrót do Trogiru spokojny. Generalnie bardzo polecam odwiedzenie obiektu "symbolu Splita i serca Jadrna"...
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 28.12.2012 22:02

Wydaje mi się, że przez to, iż rywal był jaki był. Z tego co mi wiadomo, to w lidze maksymalna mobilizacja jest zawsze na Dinamo i czasami na Rijekę i Osijek. A tak to przede wszystkim na puchary.
Swoją drogą fajnie by było, gdyby powstało coś na kształt Ligi Adriatyckiej w kosza, czyli ligi w której grałyby zespoły z byłej Jugosławii.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 27.01.2013 15:08

luk006 napisał(a):No i zapadła decyzja. W przyszym roku jak dobrze pójdzie urlop spędzimy w Cro. Oczywiście ponownie okolice Splitu. Ponieważ pewnie będziemy na przełomie lipca i sierpnia będzie okazja znów zawitać na Poljud. Marzenia? Mecz z Dinamem albo może eliminacje do Ligi Europejskiej z CZB albo Partizanem :D

Ja byłem na dwóch meczach i niedługo zrobie relację z moich wyjazdów do Cro, tam będzie wsio opisane :mrgreen: . Hajduk-Dynamo Bukareszt w LE i derby z Dinamo Zagrzeb :oczko_usmiech: . Temat będzie w Naszych relacjach z podróży, włącznie z cenami i fotkami. :mrgreen:
aglig
Odkrywca
Re:

Postnapisał(a) aglig » 18.02.2013 13:17

KrystekX napisał(a):[Bardzo ucieszył mnie Twój post:) wszystko na TAK!:) ..
Co do meczu.. nawet jakby trwała jeszcze liga (?) to nie ma szans...druga połówka uznała by ten dzień wakacji za zmarnowany tym bardziej że jadę z małym dzieckiem.......ale może kiedyś...trzeba żyć marzeniami :)
Pozdrawiam!

Wcale nie musi być tak źle. My 2 lata temu zrobiliśmy tak. Byliśmy w 2 rodziny w okolicach omis, wieczorkiem pojechaliśmy do Splitu ( mecz w lecie zaczyna się o 20). Zaparkowaliśmy tak w połowie drogi pomiędzy stadionem a starówką. Panowie pełnoletni ( szt.2) plus jeden niepełnoletni poszli na mecz ( bilety kupili bez problemu) a panie pełnoletnie ( szt. 2) plus nastolatka i dwoje małoletnich na zwiedzanie starówki. Miałyśmy to szczęście że również widziałyśmy mecz ( przedstawienie jak wyglądały rozgrywki w czasach starożytnych). Wilk był syty i owca cała. :lol:
luk006
Mistrz Świata FIFA
Re:

Postnapisał(a) luk006 » 04.04.2013 20:25

KrystekX napisał(a):Bardzo ucieszył mnie Twój post:) wszystko na TAK!:) ..
Pozdrawiam!

Rany boskie, jak ja dziękuję Bogu za to, że mam taką "kobitę" jaką mam :D . Czy wobec tego wszelkie pasje i zainteresowania podczas urlopu powinny być sfokusowane na rodzinie?
Ja oczywiście rodzinę stawiam na pierwszym miejscu - to bezapelacyjne, zwłaszcza podczas wakacji gdzie człowiek chce poniekąd zrekompensować fakt, iż w domu jest się przed i po pracy, czyli nierzadko przed godziną 7 i po godzinie 20 - jednak moja żona również rozumie, że kolejna szansa, by zobaczyć mecz na Poljudzie może się nie zdarzyć nigdy. To przecież tylko dwie godziny i to łącznie z dojściem i powrotem ze stadionu, zwłaszcza jeśli połączy się to ze zwiedzaniem Splitu.
Jeśli zwiedzanie Splitu, o którym pisał aglig nie wchodzi w grę, zaproponuj żonie wizytę w galerii handlowej Joker przy ulicy "Put Brodarice". To ok. 500-700 metrów od stadionu. Jeśli Twoja małżonka jest podobna do 90% kobiet stąpających po Ziemii, to wizyta w galerii handlowej z pewnością nie okaże się zmarnowanym dniem wakacji. Info na temat galerii: http://www.citycenterone.hr/split/hrv/. Zarówno żona jak i dzidziuś będą miały tam co robić :D .
Aha dodam jeszcze, że również mam małe dziecko, a nawet dwójkę (3 lata i roczek), jednak jeśli Bóg da i zdrowie pozwoli, by wyjechać do Chorwacji, nie wyobrażam sobie, by nie zaliczyć chociaż jednego meczu Hajduczka i na szczęście moja małżonka, która pewnie w tym czasie bedzie w Jokerze, doskonale to rozumie :wink: .
Pozdrawiam i życzę Ci z całego serca byś mógł zobaczyć na żywo mecz Hajduka, gdyż atmosfera jest doprawdy niepowtarzalna.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 18.06.2013 21:11

Znany jest już terminaż 1 HNL: http://prva-hnl.hr/blog/prva-hnl-2010-1 ... -prve-hnl/. JAk zauważycie znów miała miejsce reforma rozgrywek, ponieważ gra jedynie 10 drużyn ale za to 4 kolejki.
Szczęściarze Ci, którzy będą w Splicie 14.09 :lol: .
Mnie się uda załapać na Hrvatski Dragovoljac oraz na derby Splitu z HNK :D . Może jeszcze przy odrobinie szczęścia kogoś fajnego wylosują w Lidze Europy :?:
piotrek99
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotrek99 » 18.06.2013 21:30

a ile kosztują bilety na taką przeciętną drużynę? :)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 18.06.2013 21:35

W tamtym sezonie ceny - z tego co znalazłem w necie - rozpoczynały się od 60 kn.
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 19.06.2013 17:25

luk006 napisał(a):W tamtym sezonie ceny - z tego co znalazłem w necie - rozpoczynały się od 60 kn.

luuk mam pytanko, czy wiesz może kiedy startuje w tym roku liga w CRO? Jest już gdzieś terminarz Hajduka (chodzi mi o mecz w Splicie)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 19.06.2013 21:48

Henius34 - wszystko masz podane tutaj:
luk006 napisał(a):Znany jest już terminaż 1 HNL: http://prva-hnl.hr/blog/prva-hnl-2010-1 ... -prve-hnl/.

Liga startuje 13 lipca, pierwszy mecz u siebie 20 lipca.
Ponadto 24 czerwca odbędzie się losowanie Ligi Europy. Hajduk rozpoczyna od drugiej rundy, której mecze są zaplanowane na 18 i 25 lipca. Jeśli uda im się przejść do trzeciej rundy mecze będą 1 i 8 sierpnia. Oczywiście daty meczów zależą od tego czy zostaną wylosowani jako gospodarze czy jako goście.
Dodam jeszcze, że w drugiej rundzie będą rozstawieni, co znaczy, iż będą mieli dolosowanego teoretycznie słabszego rywala. Znaczy to, że w drugiej rundzie nie wylosują na pewno ani Lecha, ani Śląska (równiez rozstawieni) ale mogą np. Piasta Gliwice. Nie wylosują również Crvenej Zvezdy, która także jest rozstawiona, a zapowiadałby się ciekawy - zwłaszcza kibicowsko -pojedynek.
W tamtym roku w drugiej rundzie pokonali Skonto Ryga i w trzeciej grali z Interem Mediolan. Nie miałbym nic przeciwko, by w tym roku sprawdził się podobny scenariusz i wylosowali równie renomowanego rywala :D .
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 20.06.2013 11:00

Dzięki za info!
Powiedz mi czy z kupnem biletu są jakieś problemy? Ile czasu wcześniej trzeba zjawić się na stoadionie? Jakiś dowód czy coś?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mecz Hajduczka czy to możliwe? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone