Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska czy Pula

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marta_h_
Turysta
Makarska czy Pula

Nieprzeczytany postnapisał(a) marta_h_ » 24.07.2009 10:59

Witam w połowie sierpnia wyjeżdżam do Chorwacji i oczywiście zastanawiam się gdzie jechać. Jest to mój pierwszy wyjazd. Jedziemy grupą 4 osobową, bez dzieci, sama młodzież. Zastanawiamy się nad Makarską lub nad miejscowością Pula (Istria). Do Pula mamy dżo bliżej. prosze o pomoc, czy faktycznie warto jechać dużo dalej do Makarskiej ? Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. Aha! Wyjeżdżamy z Wiednia (tam mieszkają nasi znajomi). Pozdrawiam
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 24.07.2009 12:16

Warto ;) nie byłam na riwierze makarskiej ale byłam w Puli. Warto dla widoków, jesli młodzi to i bedzie gdzie poimprezować.

Dla mnie Pula to miasto na jednodniową wycieczkę. Mieszkałam w okolicy Puli wtedy.
marta_h_
Turysta
Dzięki

Nieprzeczytany postnapisał(a) marta_h_ » 24.07.2009 13:21

Dziękuję Ci za szybką odpowiedź. Bardzo nie lubie jeździć samochodem i dlatego tak sie wzbraniem przed makarską, ale jak widzę te zdjecia to chyba się zmuszę. Właśnie o to nam chodziło, zeby było co robić, ruch i tłok nam nie przeszkadzaja. Mam nadzieję ze tylko uda nma sie w miarę niedrogie noclegi znaleźc bo jedziemy w ciemno.
Ania_77
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania_77 » 24.07.2009 13:30

Polecam z czystym sercem Makarską (w Puli byłam na jednodniowej wycieczce).
Jest co robić zarówno w dzień jak i wieczorem. Świetna plaża, czyściutkie morze. A i centrum z kościółkiem i plątaniną wąskich uliczek urocze.
Poza tym niedaleko do Splitu, Trogiru, Dubrownika.
Mozna wybrać się w rejs w nieopodal położone wyspy Hvar i Brać.
W tym roku mieliśmy jechać właśnie na Istrię, ale znowu przegrała z Dalmacją, tym razem północną.

Życzę udanego pobytu :lol:
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 24.07.2009 13:38

Witam, napisz co chcecie tam robić , jakie macie upodobania , co lubicie spokój czy dyskotekowe rytmy . Plaża spokojna mała czy dzikie tłumy . Wtedy może ktoś wam coś poleci. Powodzenia.
marta_h_
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marta_h_ » 24.07.2009 14:38

Cześć! Jesteśmy młodzi lubimy zabawę i jak coś się dzieje. Nie przeszkadzają nam tłumy. Chcialibyśmy zobaczyc jakieś ciekawe miejsce ale głównuie nasz wypoczynek bedzie opierał się na leniuchowaniu na plaży. Będziemy tam ok 10 dni tak wiec nie chcemy całego czasu spedzać na zwiedzaniu, ale jedna czy dwie małe wycieczki mogłyby zmieścić się w planie. Będę wdzęczna za każdą poradę. Pozdrawiam. Marta
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 24.07.2009 23:25

Rozbieżnoś Ogromna !!!! Pula ??? to prawie Italia - jeśli prawdziwa Cro - to oczywiście Makarska !!!! - pozdrawiam Jola
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 25.07.2009 07:01

Nie ma co się bac trasy - 90% to autostrady. Koncowka - dojazd do Makarskiej- tylko cięższa.

Co do zwiedzania to np w drodze powrotnej warto objerzec jeziora Plitvickie. Z riwiery makarskiej mozna tez pojechac na 1 dniową/pół-dniową wycieczkę do Trogiru, Splitu (Trogir moge polecic bo bylam w tym roku). Dubrownik 'trochę' dalej - 160km ale na prawdę warto. Tylko najlepiej wyjachac wczesnie rano aby nie było tłoku na drodze.

No i jak jedziecie w ciemno, wiadomo lepiej byc przed południem w miejscowosci gdzie chcecie szukac noclegów.

Sama za rok myslę o riwierze makarskiej ;)[/list]
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 25.07.2009 08:04

Polecam Makarską!
W tamtym roku byłam pierwszy raz też tak jak ty w "ciemno" .My znaleźliśmy noclegi za 12 E od osoby i wcale nie trzeba być przedpołudniem.Zajechaliśmy koło 19 do Makarskiej.
Przy wjeździe do miasta stoją naganiacze:) i raczej nie powinniście mieć problemów ze znalezieniem noclegów.
Makarska jestniezłą bazą wypadową do: Splitu, Dubrownika, Parku KRK z fajnymi wodospadami,Mostaru, Medugorje, wodospadów koło Mostaru i Trogiru.
Marisa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marisa » 26.07.2009 17:29

Dla mnie nie ma porównania oczywiście Makarska!
marta_h_
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marta_h_ » 27.07.2009 13:05

Takich odpowiedzi własnie się spodziewała i chyba tylko musiałam znaleźc potwierdzenie. Tak wiec Makarska! dziękuję wam wszystkim za pomoc i szybkie odpowiedzi. Kasiulka85 masz może namiar na ta kwaterę ? Pozdrawiam
Marta
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.07.2009 13:12

Pula to fajne miasto pelne zabytkow na 1 dlugi dzien. w Makarskiej nie bylismy ale zapewnie tam jest ladniej :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2009 13:21

:!: :!: :!: Makarska :!: :!: :!:
W tym rejonie zaczyna się "prawdziwa" Chorwacja :wink:
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 27.07.2009 23:18

Nie pożałujecie :-) Albo zwrot kosztów podróży ;-)
tomazo72
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomazo72 » 30.07.2009 17:37

MAKARSKA !!!

Ja osobiście chciałbym tam mieszkać na stałe . Prześwietne miejsce.
Jak wracam do kraju , to wszystkiego mi się odechciewa.
Ale już za 11 miesięcy kolejne wakacje...
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone