napisał(a) sneer » 29.06.2011 11:01
Ideał naszych wakacji to po pierwsze spokojna baza noclegowa, czyli malutkie "miasteczko", bez setek ludzi i zgiełku, ale nie kompletne "zadupie", tzn. jakies 2-3 knapy i sklep powinny tam być.
A warunek drugi to ta nasza wybrana "mieścina" powinna leżeć na tyle blisko "czegoś większego", aby szlo tam podreptać na nogach i z dzieckiem w wózku, jeśli najdzie ochota na nieco "zgiełku", knajp. itd.
Czytałem sporo na forum i wydaje mi się, że na Riwierze Makarskiej te wymagania spełnia spokojne Brist - z mozliwością pieszego spaceru do pobliskich - z tego co czytałem, nieco bardziej gwarnych i z knajpami - miejscowości Gradac w jedną stronę i Podaca w drugą. Albo Promajna/Kravica (jako baza) i Makarska/Baska Voda (jako te "większe" do "dojscia").
Ktoś podsunal mi Zivogosce, ale - okazuje się, że nie sposób tam dojść "deptakiem / plażą / promenadą" do pobliskiej Igrane, więc odpada.
A para Drasnice (jako baza) i Podgora (jako to "większe" ?
Jako, że jedziemy w ciemno, zwracam się z prośbą do forumowiczów o podanie jeszcze innych podobnych takich miejsc, które są spokojne, ale dają możliwość dojścia piechotą do jakiejś pobliskiej większej - i bardziej rozrywkowej - miejscowości. No i w których z nich oceniacie, że będzie najłatwiej / lub najtrudniej znaleźć apart 2+1 od początku sierpnia?