Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

makarska czy okolica?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michwur
Autostopowicz
makarska czy okolica?

Nieprzeczytany postnapisał(a) michwur » 20.06.2011 21:30

Witam,

w piątek tj 24-06-2011 wybieram się do Chorwacji po raz pierwszy. Zamierzam zmierzać ku Makarskiej, czy może ktoś ma do polecenia jakiś fajne, niedrogie kwatery tak do 45 eur max (na 3 osoby).
A może warto zatrzymać się gdzieś wokół Makarskiej?
zależy mi na dobrym dostępie do morza i zabawie w nocy:)

z góry dzięki za pomoc.
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 21.06.2011 01:10

W Makarskiej na pewno znajdziesz rozrywkę :wink: a taniej będzie w okolicy.Tucepi- dłuuuga plaża, Podgora itd. Ja nic nie podpowiem bo wynajmowałam drogo w Igrane ale kwater w sąsiednich mniejszych miejscowościach jest bez liku. Sama Makarska zrobiła na mnie średnie wrażenie. Była strasznie zatłoczona. Kiedy siedzieliśmy na ławce przy promenadzie rowerzysta chcąc uniknąć potrącenia przez samochód wjechał na chodnik, zaczepił o niski betonowy słupek, przeleciał górą i huknął o chodnik 8O
Nie moje klimaty.
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 21.06.2011 01:19

O tu widać tłumy:
forum/viewtopic.php?t=31645
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 29.06.2011 11:01

Ideał naszych wakacji to po pierwsze spokojna baza noclegowa, czyli malutkie "miasteczko", bez setek ludzi i zgiełku, ale nie kompletne "zadupie", tzn. jakies 2-3 knapy i sklep powinny tam być.

A warunek drugi to ta nasza wybrana "mieścina" powinna leżeć na tyle blisko "czegoś większego", aby szlo tam podreptać na nogach i z dzieckiem w wózku, jeśli najdzie ochota na nieco "zgiełku", knajp. itd.

Czytałem sporo na forum i wydaje mi się, że na Riwierze Makarskiej te wymagania spełnia spokojne Brist - z mozliwością pieszego spaceru do pobliskich - z tego co czytałem, nieco bardziej gwarnych i z knajpami - miejscowości Gradac w jedną stronę i Podaca w drugą. Albo Promajna/Kravica (jako baza) i Makarska/Baska Voda (jako te "większe" do "dojscia").

Ktoś podsunal mi Zivogosce, ale - okazuje się, że nie sposób tam dojść "deptakiem / plażą / promenadą" do pobliskiej Igrane, więc odpada.

A para Drasnice (jako baza) i Podgora (jako to "większe" ?

Jako, że jedziemy w ciemno, zwracam się z prośbą do forumowiczów o podanie jeszcze innych podobnych takich miejsc, które są spokojne, ale dają możliwość dojścia piechotą do jakiejś pobliskiej większej - i bardziej rozrywkowej - miejscowości. No i w których z nich oceniacie, że będzie najłatwiej / lub najtrudniej znaleźć apart 2+1 od początku sierpnia?

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

makarska czy okolica?
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone