Jeśli ktoś jechał ostatnio trasą PL (Zwardoń) - SL (Żylina, Bratysława) - A (Wiedeń, Graz) - SLO (Maribor) - HR (Zagrzeb, Zadar) - proszę o wrażenia. Szczególnie, te niemiłe (jeśli są) - ew. remonty dróg, objazdy, itp. Z miłych, to już wiem z jakiegoś innego wątku na Forum, że wreszcie jest autostrada na całym odcinku Bratysława-Wiedeń (i nie trzeba się już tam kręcić po austriackich wiejskich "sielskich krajobrazach" wypatrując oczy za drogowskazami). Czy łatwo na nią wjechać w Bratysławie ?
A słynny odcinek Słoweński (Maribor-granica HR) ? Co tam się dzieje obecnie ? W zeszłym roku - co prawda w sezonie - dzięki informacjom z Forum o gigantycznych korkach spowodowanych robotami drogowymi ominąłem ten odcinek jadąc trochę dłuższą ale za to zupełnie wtedy bezstresową trasą Klagenfurt-Ljubljana-Rijeka i dalej na południe "jadranką" (za wyjątkiem okolic Rijeki - uroczą i pustą zupełnie mimo, że to była lipcowa sobota).
Tym razem jadę w maju (17.05) więc korków raczej się nie obawiam (?), ale jeśli są inne przeszkody - warto o nich wiedzieć. Stąd moje pytania do "Majówkowiczów", którzy już wrócili

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)