Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Raul73
Koneser
Re: Liga Mistrzów UEFA- dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 25.05.2014 09:47

anakin napisał(a):Dziwny i............słaby ten finał. :?
Choć bardziej słaby niż dziwny.
Niestety głównie za sprawą Realu.
Atletico grało swoje i niewiele brakło żeby swój cel osiągnęło.....szkoda.

Pewnie się narażę Raulowi, ale poza DiMarią i Ramosem to ja nie widziałem w Realu nikogo grającego na swoim normalnym (wysokim) poziomie.

A Modrić :?: :?:

Według niektórych ekspertów gracz meczu!

Dla mnie jednak graczem meczu Di Maria. To, jak mijał kilka razy obrońców... niczym boski Diego w najlepszych czasach.

Myślę, ze dużo dało wprowadzenie Isco za Khedirę. Obaj z Modriciem opanowali 40 metr od bramki Atleti i rozdzielali piłki.

Cristiano i Benzema grali z ograniczeniami po kontuzjach - i to niestety było widać.

Szacunek dla Atletico,. ale tak naprawdę niewiele wczoraj zrobili, aby wygrać. Bramka z przypadku, poza tym szans większych nie mieli. Jak zwykle przygotowani kondycyjnie na ostry pressing przez 90 minut - i tylko przez 90. W dogrywce byli bez szans bo już nie biegali. Dodajmy do tego głupią decyzję o wystawieniu Costy i litość sędziego, który bardzo się starał, aby mecz się skończył w pełnych składach (a mógł już do przerwy wyrzucić 2 piłkarzy Atleti za ostre wślizgi z nogi od tyłu).

Zgadzam się, że Real nie zagrał na swoim normalnym poziomie - poza pierwszymi 15 minutami i 2 częścią dogrywki. Jednak w ostatnich 30 minutach cisnęli niesamowicie i bramka była jednak sprawiedliwa. Chociaż szkoda, że tak późno, bo nerwy byly niesamowite!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.05.2014 12:47

Raul73 napisał(a):A Modrić :?: :?:

Ze mnie tam żaden expert (tych należy szukać w innych wątkach), ale czy uważasz, że wczorajszy Modrić to był...TEN Modrić?Wg mnie nie....
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.05.2014 13:46

Raul73 napisał(a):W przyszłą sobotę będziesz miał szansę się zrewanżować :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Stało się. Real conquista La Decima - historyczna chwila należała do Królewskich. Moje gratulacje dla Ciebie i wszystkich fanów Realu. :wink:

Atletico od pełni szczęścia dzieliły 2 minuty, ale wtedy nastąpił cios, po którym nie mogli już się podnieść. Dobrze wiemy, że seria rzutów karnych to loteria, ale w 93 minucie pomyślałem, że jeśli "dociągną" remis do końca dogrywki, w rzutach karnych wygramy. Nie dociągnęli, a w całych 120 minutach Real był lepszy.

Mimo wszystko wcześniejsze mistrzostwo w lidze i udział w tym finale, którego nikt się nie spodziewał też powinno cieszyć,
choć w świat poszedł wyraźny sygnał: znowu Real okazał się lepszy.
Dlatego wybacz, że więcej peanów na temat Twojej drużyny wygłaszać nie będę. :mrgreen:

W naszym typowaniu jeszcze raz składam gratulacje zwycięzcy oraz pozostałym na podium. Dzielnie bronili się w czołówce. Krzychooo utrzymał się na podium (w ubiegłym roku trzeci), razpol poczynił duży skok (w ubiegłym roku 16).
Ja niestety zająłem to najgorsze miejsce, czyli tuż za podium (na pocieszenie przed byłym już Mistrzem :D)
i mam tylko żal do CROberto, bo obiecał mi, że będę trzeci :?

LM 2013/14 już za nami. Za niespełna 3 tygodnie czeka nas piłkarski festiwal w rytmie Ole Ola :D
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 25.05.2014 13:52

walp napisał(a):W naszym typowaniu jeszcze raz składam gratulacje zwycięzcy oraz pozostałym na podium. Dzielnie bronili się w czołówce. Krzychooo utrzymał się na podium (w ubiegłym roku trzeci), razpol poczynił duży skok (w ubiegłym roku 16).

Dziękuję i również gratuluję i zwycięzcy i reszcie uczestników. :)

Co do mojego skoku, to w zeszłym sezonie zacząłem typować w trakcie rozgrywek (chyba od 4 kolejki w grupie?) stąd pewnie taki wynik. ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2014 17:02

Gratulacje dla wszystkich, którzy się bawili,
szczególnie dla tego, który wygrał :!: :D :!: :) :!: :lol:

Teraz czas na Mundial :oczko_usmiech:

Będzie typowanie wyników :?:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.05.2014 17:03

razpol napisał(a):Co do mojego skoku, to w zeszłym sezonie zacząłem typować w trakcie rozgrywek (chyba od 4 kolejki w grupie?) stąd pewnie taki wynik. ;)

Zgadza się, dołączyłeś od IV kolejki. Zerknąłem tylko na końcową kwalifikację i zapomniałem o tym.
Zapewne wynik końcowy byłby lepszy. Mimo wszystko średnią w fazie grupowej miałeś wtedy słabszą (10,33 pkt), teraz 14 pkt. Jest progres. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.05.2014 17:04

Lednice napisał(a):Teraz czas na Mundial :oczko_usmiech:

Będzie typowanie wyników :?:

Kilkanaście postów wstecz była tym dyskusja. :oczko_usmiech: :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2014 17:10

Fakt, przegapiłem :roll:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 25.05.2014 17:19

Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę i emocje w tej edycji. Gratuluję Zwycięzcy typowania i fanom Realu Madryt.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 25.05.2014 18:19

Gratulacje dla zwycięzców naszej zabawy - dla Gajusa w szczególności oraz podziękowania dla wszystkich uczestników za to, że Wam się chciało i od początku do końca utrzymaliście wysoki poziom i odpowiednią kulturę dyskusji :oczko_usmiech:

Jeszcze mam pytanie techniczne do Waldka... Czy nie byłoby dobrze, żeby podsumowanie wyników zamieścić także w wątku typowania, tak jak to było dotychczas praktykowane? Ułatwi to również przypomnienie sobie wyników, gdy ktoś po latach będzie chciał do nich wrócić - tam łatwiej je będzie znaleźć. Mógłbym to oczywiście zrobić sam, ale to przecież Twój autorski post, w przygotowanie którego włożyłeś trochę pracy - więc i w tamtym wątku powinien być zamieszczony przez Ciebie. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.05.2014 18:36

greenrs napisał(a):Jeszcze mam pytanie techniczne do Waldka... Czy nie byłoby dobrze, żeby podsumowanie wyników zamieścić także w wątku typowania, tak jak to było dotychczas praktykowane? Ułatwi to również przypomnienie sobie wyników, gdy ktoś po latach będzie chciał do nich wrócić - tam łatwiej je będzie znaleźć. Mógłbym to oczywiście zrobić sam, ale to przecież Twój autorski post, w przygotowanie którego włożyłeś trochę pracy - więc i w tamtym wątku powinien być zamieszczony przez Ciebie. :)

Popieram :idea:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.05.2014 18:45

greenrs napisał(a):Jeszcze mam pytanie techniczne do Waldka... Czy nie byłoby dobrze, żeby podsumowanie wyników zamieścić także w wątku typowania, tak jak to było dotychczas praktykowane?

Czekałem tylko na uprawomocnienie się wyników. Oczywiście wrzucę tam podsumowanie, jeśli do jutra nikt nie będzie miał zastrzeżeń, co do punktacji. :wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 25.05.2014 19:11

anakin napisał(a):
Raul73 napisał(a):A Modrić :?: :?:

Ze mnie tam żaden expert (tych należy szukać w innych wątkach), ale czy uważasz, że wczorajszy Modrić to był...TEN Modrić?Wg mnie nie....

Oczywiście, nie był to ten Modrić, co w najlepszych meczach, ale to wynikało z tego, że obok siebie miał nie w pełni jeszcze sprawnego Khedirę zamiast fantastycznego i czyszczącego wszystko Alonso. Jednak wczoraj Luka na pewno zagrał świetny mecz i od początku do końca to on był reżyserem gry Realu.

Aj, marzy mi się w przyszłym sezonie w Realu chorwacki środek pola - Modrić+Rakitić!
:D :D

walp napisał(a):
Raul73 napisał(a):W przyszłą sobotę będziesz miał szansę się zrewanżować :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Stało się. Real conquista La Decima - historyczna chwila należała do Królewskich. Moje gratulacje dla Ciebie i wszystkich fanów Realu. :wink:

A, dziękuję bardzo :D :D

Dla Atleti szacunek za wspaniały sezon. Niestety, intuicja podpowiada mi, że następny już taki nie będzie. Podejrzewam plagę kontuzji na wzór obecnej BVB - bo piłkarze Atletico są zwyczajnie zajechani po sezonie. Do tego trzeba będzie uzupełnić braki - po stracie Curtois, Costy i prawdopodobnie Koke.

Byłbym zapomniał po wczorajszej euforii - gratulacje dla Gajusa za zwycięstwo w naszej zabawie.

No i do zobaczenia wszystkim w typowaniu Mundialu. :D
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 25.05.2014 19:34

walp napisał(a):Zgadza się, dołączyłeś od IV kolejki. Zerknąłem tylko na końcową kwalifikację i zapomniałem o tym.
Zapewne wynik końcowy byłby lepszy. Mimo wszystko średnią w fazie grupowej miałeś wtedy słabszą (10,33 pkt), teraz 14 pkt. Jest progres. :wink:

No proszę.. Wszystkie statystyki dostępne. :) Tym bardziej cieszy, że jest progres.. Co dopiero będzie w następnej edycji.. :mrgreen: :oczko_usmiech: I jeszcze chciałbym również podziękować wszystkim założycielom, prowadzącym i liczącym (!), którzy zapewniali nam emocje i wyniki punktacji. ;)
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 25.05.2014 20:06

Dziękuję kolegom za gratulacje. Miałem trochę więcej szczęścia w typowaniu od innych. Nie mniej jednak osobiście bardzo sobie cenię fakt, że znalazłem się na pierwszym miejscu w tak znamienitym towarzystwie. Dziękuję również organizatorom oraz liczącym punkty. Świetna zabawa.
GAJUS ( trochę nie na temat ale za 12 dni będę CRO...Hura !)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

Liga Mistrzów UEFA - komentarze & dyskusja - strona 306
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone