Kiepura napisał(a):W przeciwieństwie do pewnej innej katastrofy jestem pewien, że poznamy powody wypadku....
To jeszcze nie poznaliśmy?
Teorii z helem nie biorę pod uwagę.
.png)
Kiepura napisał(a):Najpierw piszesz, że chodzi Ci o to samo czyli o wyjaśnienie sprawy.
A potem piszesz, że sprawa zakończona.![]()
Pokrętna logika, ale zwyczajny już jestem takiej u Ciebie.
.png)
Kiepura napisał(a):Ja tam poczekam cierpliwie, aż prokuratura i KBWL wyjaśni dlaczego podwozie się nie wysunęło i czy akcja rzeczywiście była taka wzorowa. Bo co do tego drugiego to mam wątpliwości.
.png)
woka napisał(a):Kiepura napisał(a):Ja tam poczekam cierpliwie, aż prokuratura i KBWL wyjaśni dlaczego podwozie się nie wysunęło i czy akcja rzeczywiście była taka wzorowa. Bo co do tego drugiego to mam wątpliwości.
Hmmmmmmm ..![]()
Logicznie rzecz ujmując to do pierwszego nie masz wątpliwości.
Ja mam dokładnie odwrotnie.
Akcja ratunkowa a w zasadzie gaśnicza była ok.
Zastanawia mnie tylko to podwozie. Tyle bezowocnego trudu ze strony załogi aby się wysunęło. Bez pożądanego skutku.
Później (jak podawały media) zostało bez problemu uruchomione z kabiny pilotów, ..... guziczkiem.
Nie wygląda to dobrze.
.png)
woka napisał(a):Później (jak podawały media) zostało bez problemu uruchomione z kabiny pilotów, ..... guziczkiem.
Nie wygląda to dobrze.
.png)
woka napisał(a):Kiepura napisał(a):Ja tam poczekam cierpliwie, aż prokuratura i KBWL wyjaśni dlaczego podwozie się nie wysunęło i czy akcja rzeczywiście była taka wzorowa. Bo co do tego drugiego to mam wątpliwości.
Hmmmmmmm ..![]()
Logicznie rzecz ujmując to do pierwszego nie masz wątpliwości.
Resztę zrobią ludzie, którzy się na tym znają - ja nawet nie mam pojęcia, co to może być i, tak jak Damian zauważył, cała rzesza ... ludzi też nie wie, ale będzie się wymądrzać teraz.
Próbowali otworzyć grawitacyjnie, więc okazuje się, że taka metoda "na rympał" ma sens również w nowoczesnych samolotach.
Pamiętasz jak reperowało się kiedyś telewizory?
No to jak dupli solidnie o beton lotniska, to się naprawiło.
Co w tym dziwnego?
.png)
Sonti napisał(a):Witam ponownie,
Mam takie pytanie do kolegi Kiepury. Czy masz zgodę PR PLL LOT na rozpowszechnianie zdjęć ?
.png)
Kiepura napisał(a):To miała być ironia ? Wysłuchałeś tej audycji czy tylko przeczytałeś to jedno zdanie o relikwiach ?
Bo moim zdaniem to była jedna z lepszych audycji jakie wysłuchałem po tym ladowaniu. Ten ksiądz bardzo rzeczowo opowiada o tym co się działo na pokładzie i o ludzkim aspekcie całego tego wydarzenia. Cały czas podkreślając ogromny profesjonalizm załogi. Ani przez chwilę nie mówi o jakimś cudzie. W 23 minutowej audycji są dwa lub trzy zdania na temat tej relikwi, że była, że się modlił (taki zawód, nie) i że nie sugeruje,aby miało to coś wspólnego ze szczęśliwym zakończeniem.
Kiepura napisał(a):Dlaczego do jasnej cholery to podwozie się nie wysunęło ? Dlaczego nie zadziałały trzy systemy jego wysuwania ?
.png)
Sonti napisał(a):Witam ponownie,
Mam takie pytanie do kolegi Kiepury. Czy masz zgodę PR PLL LOT na rozpowszechnianie zdjęć ?
.png)
Sonti napisał(a):Panowie, powtarzam abyśmy niewinnymi tekstami nie zapędzali się za daleko. Rozumiem, że każdy może mieć swoje zdanie i to szanuję, ale z zawodowego punktu widzenia (ponad 20 lat w lotnictwie) proszę o cierpliwość.