Witam
To jest mój pierwszy wpis na forum więc jeśli dubluję temat to przepraszam (nie mogłem znaleźć takiego)
o mnie:
Wybieram się z dziewczyną do Chorwacji w pierwszym tyg. sierpnia samochodem. Jedziemy na ok 10-12 dni. Co do noclegów to bierzemy ze sobą namiot, planujemy noclegi właśnie na campingach bądź też na kwaterach. Raczej nie będę bookował wcześniej miejsca oprócz paru pierwszych noclegów.
założenia:
- wyjazd nie musi być w jednym miejscu. Możemy zmieniać zakwaterowanie w obrębie rejonu
- chcemy dużo chodzić po górach i parkach narodowych. Jeśli to możliwe chcielibyśmy wybrać się na rowery górskie, rafting bądź też nurkowanie
- chcemy poświęcić 2-3 dni na leżenie bykiem i odpoczynek
Z tego co czytałem na pierwszy raz raczej radzicie żeby nie jechać do Dalmacji tylko na północ. Interesuje mnie cała zatoka Kvarner i okolice Rijeki.
Na pewno wybierzemy się na wycieczkę na Krk(może nawet parę nocy tam zostaniemy). Noo ale co dalej?
Co można zobaczyć w tym rejonie, co pozwiedzać? Gdzie na wycieczkę w góry? Czy w tamtym rejonie znajdę jakiś rafting? Gdzie wybrać się na nurkowanie lub na jakąś wspinaczkę?
Jakie miejscowości z tego regionu polecacie?
Wiem. Dużo pytań ale jeśli ktoś może mi pomóc z którymkolwiek pytaniem będę bardzo wdzięczny.
Bardzo proszę o pomoc bo apropos tego regionu nie mogę znaleźć konkretnych informacji.
pozdrawiam

.png)
.png)
.png)