sdolas napisał(a):Właśnie dlatego rola wielbłąda przestałą mi odpowiadać na wakacjach.
Na te wakacje aparat ma być w kieszeni
Ale to na plenerach .... w RAWach i wogle ...
tego pizdrutem nie zrobisz ...
.png)
wolworld napisał(a):Jako Fotograf na poważnie : co nie wybierzesz nie będzie różnicy w jakości zdjęć. Jednak weź aparat znanej marki zwg np na ewentualny serwis
.png)
longtom napisał(a):... idealnie leżał w ręku.
.png)
Bea.ta napisał(a):longtom napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Weź sprzęt pomacaj, ...
Wbrew pozorom jest to b. słuszna uwaga. Mając kilka faworytów wybrałem tego jednego (Canon 60d) właśnie ze względu na na to, że idealnie leżał w ręku.
pzdr
To jest bardzo bardzo słuszna uwaga![]()
Nie czytajcie, nie liczcie pikseli upchanych, nie słuchajcie teoretyków - tylko aparat w łapę, z normalnym obiektywem a nie bez albo jakimś naleśnikiem, potem nie będzie płaczu, że sprzęt ciężki![]()
Swoją drogą ..... lustro z gripem i długim obiektywem i jakoś nie jojcę, że mi ciężkoa jakimś mutantem wielkim nie jestem a czasem mam parę godzin robienia zdjęć i nabijania kilometrów ze sprzętem, plus cholernie ciężki statyw
.png)
Koenig napisał(a):Wstąpiłem do sklepu po pracy i akurat mogłem "pomacać" A5000. Całkiem przyzwoite wrażenie robi nawet z podstawowym obiektywem (biorąc pod uwagę moją dość podstawową wiedzę w temacie). Co prawda w sklepie kosztuje prawie 1600zł ale znalazłem w necie za 1380zł. Mieści się w moim budżecie, bo zaplanowałem na ten cel max 1500.
Pytanie czy różnica między A5000 i A6000 jest spora czy ogranicza się do drobiazgów? I czy ten obiektyw jest wystarczająco jasny?
.png)
wolworld napisał(a):Polecam Ci statyw Manfrotto Befree Carbon, wspaniały na podróże:) Lekki, niewielki, w zasadzie doskonały.
Statyw może i fajny ale kosztuje połowę ceny aparatu więc nie wiem czy autorowi się spodoba
.png)
sdolas napisał(a):Bea.ta
Ja tu mam podejście wakacyjne a Ty bardziej komercyjne a to inne światy![]()
.png)
.png)
sdolas napisał(a):Pogrzebałem dzisiaj trochę w necie, przeryłem trochę sampli i przyznam że ... jeden wooj, aparaty bardzo podobne zdjęcia generują. Canon jakby trochę mniej szumiał na wysokiej czułości. Za to bardziej zniekształca na najmniejszej ogniskowej. Trochę do Panasa ciągnie mnie przez wizjer który w Cro raczej się przyda.
Na razie ciągle 50/50
.png)
sdolas napisał(a):Albo nawet 3 trzy .....![]()
Dorzucę jeszcze Nikona S9900
do wcześniejszych, Canona sx-710 i Panasonica TZ-60
Powrót do FotoCroClub - dyskusja