Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
A już czekałem tylko na "matki boskiej pieniężnej" i już miałem kupować Poczekam jeszcze trochę na dokładne dane. Na pierwszy rzut oka, różnica zauważalna jest w obiektywie, gdzie jeszcze większy zakres nie musi świadczyć o tym że będzie optycznie lepszy, wręcz przeciwnie. Matryca podobna, cena jak za nowość jak zwykle sporo wyższa. .... hmmm
Nie wczytywałam się za bardzo i nie porównywałam z poprzednikiem Czasem (jak się nie pali) warto poczekać, ja tak miałam z Canonem G9, jako (wtedy) ostatnim na rynku. Przesunęły mi się zakupy i dzięki temu udało mi się kupić G10
Tego samego dnia Canon wypuścił dwa kompakty, wypuścił też nowość z serii G http://www.benchmark.pl/aktualnosci/can ... kacja.html G7X Mark II ma ciekawą optykę, dysponuje f/1.8 na pełnej dziurze. Kusi Poczekam trochę na ceny, przewidywana bardzo wysoka bo ok 3000 PLN
ja jestem na musiku I żałuję że coś wiem w temacie. Najlepiej to mają ci Co wiedzą tyle, co im reklama powie, albo sprzedawca wdusi .... bo pan w sklepie mówił że najlepszy bo ma zoom 40x. Kupują na luziku bezstresowo
Szczerze???? osobiście wzięłabym tego G7X z tego względu, że aparat ma wyglądać jak aparat a nie pizdrut z damskiej torebki Światło i ogniskową też ma lepszą, no i ma RAWy
Bea.ta napisał(a):Szczerze???? osobiście wzięłabym tego G7X z tego względu, że aparat ma wyglądać jak aparat a nie pizdrut z damskiej torebki Światło i ogniskową też ma lepszą, no i ma RAWy
Bea.ta napisał(a):Szczerze???? osobiście wzięłabym tego G7X z tego względu, że aparat ma wyglądać jak aparat a nie pizdrut z damskiej torebki Światło i ogniskową też ma lepszą, no i ma RAWy
Dlatego najczęściej w użytku mam obecnie Dynaxa 5 z podpiętą 50/1,4 i nawiniętą Velvią 100 Każdemu polecam taki zestaw