Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
telepol
Cromaniak
Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 29.04.2012 20:42

Chciałem poruszyć temat obecnie "na topie" "kuchennych rewolucji" TVN. Wraz z żoną oglądamy namiętnie ten program i postanowiliśmy odwiedzić restauracje rekomendowane i "naprawiane" przez M Gessler (oczywiście w miarę wolnego czasu) . Do tej pory udało nam się zaliczyć 6 restauracji. Jakie wrażenia???? podam w skali od najgorszej.

6 miejsce : "Pod Jeleniem" w Chojnowie, jedzenie słabo doprawione, tłuste, na przyjęcie zamówienia czekaliśmy dobre 20minut a na zamówienie czekaliśmy 45minut choć były zajęte tylko cztery stoliki, nie było dania M Gessler ( w weekend mogliby się postarać). toaleta masakra!!!! brak mydła, papieru toaletowego szok!!! obsługa na +4

5 miejsce: "Karczma Nałęczowska" w Nałęczowie, "jak piszą tak robią" Gesslerowa nie mogła się doczekać na obsługę i my również, dopiero po interwencji żony ktoś łaskawie podszedł do naszego stolika. Dziczyzna dobrze przyrządzona, tylko po wyjściu można było wypić duszkiem całą zgrzewkę "Nałęczowianki" - po prostu za słone. Obsługa -3

4 miejsce: "panorama" w Gdańsku. Jedzenie dobre, jak Gesslerowa powiedziała tak robią , flądra miała być na patelni i była, obsługa na szkolną 4-kę

3 miejsce: "ale bajka" w Magdalence. Pierwszy raz w życiu jadłem kaczkę i zasmakowała, reszta rodziny też zachwycona jedzeniem, tylko lokal zaniedbany, w restauracji byliśmy styczniu to mogli by troszeczkę zagrzać lokal bo jedzenie w kurtkach do wygodnych nie należy , obsługa na -5

2 miejsce: "cynamon cafe" w Raciborzu. Jedzenie pierwsza klasa, pieczeń śląska z kluskami śląskimi wg Gesslerowej super!!!!, lokal przytulny, pełen ludzi a dziewczyny poradziły sobie szybko i sprawnie. obsługa na 5+

1 miejsce: "kuchnia i wino" w Pszczynie. Super !!! prawdziwa restauracja!!!! choć nie jest tanio to jedzenie i obsługa zasługuje na pełną 6-kę. Rolada, żur i chłodnik ze śledzia ... niebo w gębie.

Wyżej wymienione restauracje zostały odwiedzone przeze mnie i opinie na ich temat są wyłącznie moim spostrzeżeniem, myślę że ktoś z was odwiedził inne restauracje Kuchennych rewolucji, albo te same i napisze jakie wrażenia miał po wizycie w nich.

Zachęcam do dyskusji

pozdrawiam
telepol
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 29.04.2012 22:12

Odwiedziłem "Metkę" w Poznaniu... Naprawdę ciekawy lokal no i ta metka... pychota... Z racji, że będę w tych okolicach na majówce to wypad do "Metki" to obowiązkowy punkt...;) Naprawdę polecam...
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 30.04.2012 19:31

ja tez ogladam zawsze :D
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 01.05.2012 06:01

A co do samego programu to nie bardzo lubię oglądać bo w co drugim programie na zapleczu kuchennym są moje meble gastronomiczne...;) (takie nierdzewne świecące się...;))
Szlak trafia, że coś do czego człowiek się przykłada (i co trzeba przyznać nie jest najtańsze) wygląda potem użytkowane przez ludzi jak wyciągnięte psu z d***....
Pamiętam odcinek, gdzie w jednej kuchni pleśń i grzyb panował...
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 01.05.2012 06:42

Podobno u wyżej wymienionej kobiety nie nosi się jedzenia w trojakach, a w Żelazowej Woli przy Muzeum Chopina aż termosy trzeszczą od transportu chabaniny.
ja natka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja natka » 01.05.2012 22:17

Jakiś czas temu popełniliśmy wizytę w Trattori Bellini Magdy Gesller.
Nikomu nie polecam i nikomu nie życzę. I to nie tylko moje zdanie, ale całej grupy osób, z którą tam byliśmy. A także innych gości, którzy opuszczali lokal zniesmaczeni i zdegustowani.
Nie należy wierzyć we wszystko co pokazuje tiwi :roll:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 02.05.2012 07:26

ja natka napisał(a):Jakiś czas temu popełniliśmy wizytę w Trattori Bellini Magdy Gesller.
Nikomu nie polecam i nikomu nie życzę. I to nie tylko moje zdanie, ale całej grupy osób, z którą tam byliśmy. A także innych gości, którzy opuszczali lokal zniesmaczeni i zdegustowani.
Nie należy wierzyć we wszystko co pokazuje tiwi :roll:

Podpisuję się pod Natką. Byliśmy razem, moje danie nie do zjedzenia!!!
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 02.05.2012 08:24

Słyszałem że nawet w kultowej restauracji "u fukiera" nie jest tak słodko, będąc w Warszawie miałem chęć tam zajrzeć i na własnej skórze się przekonać jak tam jest, ale nie miałem odwagi wejść tam w krótkich spodenkach po tym co wyczytałem w internecie :)
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 02.05.2012 08:57

wot, taki TVN i MG

http://www.strefabiznesu.gazetalubuska. ... 41715.html

...Zdaniem właścicieli program o nich to manipulacja. – Podczas nagrywania nie tak to wyglądało – przekonuje Kubejko. – Z 50 godzin nagrań można przedstawić każdą restaurację w każdym świetle. Widocznie my byliśmy dobrym materiałem do tego, żeby w programie wreszcie coś zaczęło się dziać, na czym przecież zależy telewizji...

...Specjalnie dla Magdy Gessler sprowadziliśmy najlepszą, świeżą polędwicę – broni się Maciej Kubejko. – Tyle, że jeszcze przed wejściem do restauracji wiedziała, że tego hamburgera wypluje...

...Niektórzy mówili nam, że powinniśmy zmienić jego nazwę. Nie zrobimy tego. Nie pozwolimy jednej osobie zniszczyć tego, na co pracowaliśmy kilka lat!...
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 02.05.2012 09:23

telepol napisał(a):Chciałem poruszyć temat obecnie "na topie" "kuchennych rewolucji" TVN. Wraz z żoną oglądamy namiętnie ten program i postanowiliśmy odwiedzić restauracje rekomendowane i "naprawiane" przez M Gessler (oczywiście w miarę wolnego czasu) . Do tej pory udało nam się zaliczyć 6 restauracji. Jakie wrażenia???? podam w skali od najgorszej.

6 miejsce : "Pod Jeleniem" w Chojnowie, jedzenie słabo doprawione, tłuste, na przyjęcie zamówienia czekaliśmy dobre 20minut a na zamówienie czekaliśmy 45minut choć były zajęte tylko cztery stoliki, nie było dania M Gessler ( w weekend mogliby się postarać). toaleta masakra!!!! brak mydła, papieru toaletowego szok!!! obsługa na +4

5 miejsce: "Karczma Nałęczowska" w Nałęczowie, "jak piszą tak robią" Gesslerowa nie mogła się doczekać na obsługę i my również, dopiero po interwencji żony ktoś łaskawie podszedł do naszego stolika. Dziczyzna dobrze przyrządzona, tylko po wyjściu można było wypić duszkiem całą zgrzewkę "Nałęczowianki" - po prostu za słone. Obsługa -3

4 miejsce: "panorama" w Gdańsku. Jedzenie dobre, jak Gesslerowa powiedziała tak robią , flądra miała być na patelni i była, obsługa na szkolną 4-kę

3 miejsce: "ale bajka" w Magdalence. Pierwszy raz w życiu jadłem kaczkę i zasmakowała, reszta rodziny też zachwycona jedzeniem, tylko lokal zaniedbany, w restauracji byliśmy styczniu to mogli by troszeczkę zagrzać lokal bo jedzenie w kurtkach do wygodnych nie należy , obsługa na -5

2 miejsce: "cynamon cafe" w Raciborzu. Jedzenie pierwsza klasa, pieczeń śląska z kluskami śląskimi wg Gesslerowej super!!!!, lokal przytulny, pełen ludzi a dziewczyny poradziły sobie szybko i sprawnie. obsługa na 5+

1 miejsce: "kuchnia i wino" w Pszczynie. Super !!! prawdziwa restauracja!!!! choć nie jest tanio to jedzenie i obsługa zasługuje na pełną 6-kę. Rolada, żur i chłodnik ze śledzia ... niebo w gębie.

Wyżej wymienione restauracje zostały odwiedzone przeze mnie i opinie na ich temat są wyłącznie moim spostrzeżeniem, myślę że ktoś z was odwiedził inne restauracje Kuchennych rewolucji, albo te same i napisze jakie wrażenia miał po wizycie w nich.

Zachęcam do dyskusji

pozdrawiam
telepol

Jak juz drogi Telpolu zawitałeś do Pszczyny to "rzut beretem' jest do Tychów "Pod Prosiakiem". Ilekroć jadę tamtędy w niedzielę to "full" parking, więc chyba dobrze karmią.

A ja jeszcze tego chłodnika ze śledzia nie kosztowałam ale jak tylko do Pszczyny wpadnę to tam zawitam i wypróbuję. Mieszkam na Śląsku z dziada, pradziada i o zupie ze śledzia nie miałam pojęcia. Magda G. też była zaskoczona.
A tak swoją drogą to czy jest może już jakiś przewodnik po tych knajpach ?...może warto by było.
Człowiek jeździ byle gdzie, więc mozna by podniebienie pogłaskać... albo i nie ...

Pozdrawiam
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 02.05.2012 14:09

realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 02.05.2012 15:02

Lubię ten program i podziwiam zdolności medialne pani Magdy, ale....
No właśnie, ale, ale higiena. Taki program nie może promować złych wzorców. Przygotowywanie potraw bez rękawiczek, rozpuszczone włosy M.G !!!!łupież w zupie???. To tylko mały pikuś. Mieszanie mielonego mięsa gołymi rękami to obrzydlistwo. Wszystkie panie łącznie z panią Magdą mają długie paznokcie, nie zdejmują pierścionków ani obrączek. Mięso wchodzi pod paznokcie i wychodzi??? Pewnego razu pani Magda wyjęła coś z ogromnego gara ręką.... skosztowała...... po czym ze słowami niejadalne...wypluła na rękę i wrzuciła z powrotem do gara.....
Jak byliśmy mali to mój starszy brat lubił sobie ze mnie pożartować. N.P. jak jadłem zupę to dłubał w nosie po czym pstrykał palcami i pytał : jakieś dziwne te skwarki w twojej zupie......................
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.05.2012 16:55

Oglądałem ten program. Pierwszy raz, chyba dobre 5 minut.
Drugim razem myślę że troszku mniej. Teraz jak tylko widzę to "babsko" na ekranie telewizora to ... myk i już jestem w innym.
Jak ja jej nie cierpię. :!: Przecież Ona nie ma "kszty" daru do gotowania, a na ekranie robi takie miny jakby była lekko "do tyłu".
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.05.2012 18:54

woka napisał(a):Oglądałem ten program. Pierwszy raz, chyba dobre 5 minut.
Drugim razem myślę że troszku mniej. Teraz jak tylko widzę to "babsko" na ekranie telewizora to ... myk i już jestem w innym.
Jak ja jej nie cierpię. :!: Przecież Ona nie ma "kszty" daru do gotowania, a na ekranie robi takie miny jakby była lekko "do tyłu".

Jakbyś czasami woka przygotowal warzywa,trochę mięsa z kurczaka, olej pieprz,papryka,a potem wziął patelnię , postawił na ogniu, poczekał aż się rozgrzeje i się ta patelnią tak zdrowo pierdolnął w łeb bo nie masz krzty daru do pisania o Chorwacji a zajmujesz nam czas.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.05.2012 20:36

AndrzejJ. napisał(a):
woka napisał(a):Oglądałem ten program. Pierwszy raz, chyba dobre 5 minut.

Jakbyś czasami woka przygotowal warzywa,trochę mięsa z kurczaka, olej pieprz,papryka,a potem wziął patelnię , postawił na ogniu, poczekał aż się rozgrzeje i się ta patelnią tak zdrowo pierdolnął w łeb bo nie masz krzty daru do pisania o Chorwacji a zajmujesz nam czas.

:lol: ...... AndrzejJ, Ty jesteś naprawdę niepowtarzalny. Nawet nie mam sił coś rzeczowego napisać.
Jeden jedyny taki na forum.
Znając życie- do końca swoich dni taki będziesz. Mnie to by nie cieszyło.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone