Chciałem poruszyć temat obecnie "na topie" "kuchennych rewolucji" TVN. Wraz z żoną oglądamy namiętnie ten program i postanowiliśmy odwiedzić restauracje rekomendowane i "naprawiane" przez M Gessler (oczywiście w miarę wolnego czasu) . Do tej pory udało nam się zaliczyć 6 restauracji. Jakie wrażenia???? podam w skali od najgorszej.
6 miejsce : "Pod Jeleniem" w Chojnowie, jedzenie słabo doprawione, tłuste, na przyjęcie zamówienia czekaliśmy dobre 20minut a na zamówienie czekaliśmy 45minut choć były zajęte tylko cztery stoliki, nie było dania M Gessler ( w weekend mogliby się postarać). toaleta masakra!!!! brak mydła, papieru toaletowego szok!!! obsługa na +4
5 miejsce: "Karczma Nałęczowska" w Nałęczowie, "jak piszą tak robią" Gesslerowa nie mogła się doczekać na obsługę i my również, dopiero po interwencji żony ktoś łaskawie podszedł do naszego stolika. Dziczyzna dobrze przyrządzona, tylko po wyjściu można było wypić duszkiem całą zgrzewkę "Nałęczowianki" - po prostu za słone. Obsługa -3
4 miejsce: "panorama" w Gdańsku. Jedzenie dobre, jak Gesslerowa powiedziała tak robią , flądra miała być na patelni i była, obsługa na szkolną 4-kę
3 miejsce: "ale bajka" w Magdalence. Pierwszy raz w życiu jadłem kaczkę i zasmakowała, reszta rodziny też zachwycona jedzeniem, tylko lokal zaniedbany, w restauracji byliśmy styczniu to mogli by troszeczkę zagrzać lokal bo jedzenie w kurtkach do wygodnych nie należy , obsługa na -5
2 miejsce: "cynamon cafe" w Raciborzu. Jedzenie pierwsza klasa, pieczeń śląska z kluskami śląskimi wg Gesslerowej super!!!!, lokal przytulny, pełen ludzi a dziewczyny poradziły sobie szybko i sprawnie. obsługa na 5+
1 miejsce: "kuchnia i wino" w Pszczynie. Super !!! prawdziwa restauracja!!!! choć nie jest tanio to jedzenie i obsługa zasługuje na pełną 6-kę. Rolada, żur i chłodnik ze śledzia ... niebo w gębie.
Wyżej wymienione restauracje zostały odwiedzone przeze mnie i opinie na ich temat są wyłącznie moim spostrzeżeniem, myślę że ktoś z was odwiedził inne restauracje Kuchennych rewolucji, albo te same i napisze jakie wrażenia miał po wizycie w nich.
Zachęcam do dyskusji
pozdrawiam
telepol

.png)
.png)