Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.10.2013 10:16

Gesslerowa nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem w kuchni.
Polecam kanały tematyczne na tv sat.
Tam pryszczaci dwudziestolatkowie wciągnęliby by ją przez dziurkę od klucza, gdyby troszkę nad swoja kondycją popracowała.
Nachalna reklama na każdym kroku zniechęciła mnie do oglądania jej w tym miernym programie.

Co do rękawiczek, to pełna zgoda przy składnikach tzw. problematycznych :mrgreen: .

Takimi właśnie są wszelakie mięsa mielone, zalewy zawierające paprykę, kurkumę, etc.

Formowanie kotletów mielonych jest zdecydowanie łatwiejsze w lateksie, niż bez.

Mycie rąk.
No cóż. Nie każdy robi to wychodząc choćby z toalety...

:roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.10.2013 10:57

Ten program to jakaś MASAKRA :!: kulinarna :mrgreen:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 26.10.2013 23:21

JackDaniels;) napisał(a):Ten program to jakaś MASAKRA :!: kulinarna :mrgreen:

ująłeś to baaaardzo delikatnie żadną tajemnicą nie jest, że jak lokal ma syfiaste żarcie to żadna Geslerowa nie pomoże, a lokal z dobrym żarciem i miłą obsługą nie szuka wsparcia w takim badziewiastym programie, poza tym właściciele takich lokali po jej rewolucjach według mnie uważają że jak zrobią ten kuchenny bajzel przy pomocy tej Pani to mają gdzieś jakość, jak ona wyjedzie, ale podnoszą ceny w końcu sława polskiej kuchni ich odwiedziła może i pokazowa kolacyjka w lokalu trzyma formę bo pościągali śmietankę towarzyską danego miasta-szkoda że później te lokale formy nie trzymają, byłem niedawno w Wawie i zaszedłem i do Polki i do tej jej włoskiej co ją firmuję Geslerowa -fakt żarcie dobre ceny też do przyjęcia, szkoda że porcję malutkie poza tym mnie osobiście wkurza doliczanie 10% do rachunku, na dzień dobry, choć nie mam zastrzeżeń do obsługi i i przy płaceniu, sam dałbym napiwek jak płacę za jedną osobę te 60zł to te 8-czy 10 zł napiwku za obsługę podanie i jedzenie mnie nie zbawi szczególnie jak się płaci kartą ale wkurza mnie niezmiernie napis w menu że do ceny doliczane jest z automatu 10% napiwku i mam gdzieś czy to standard europejski, bo ta Pani zakłada z góry, że jak firmuję jakąś knajpę swoim nazwiskiem to już żarcie musi być git, a wszystko inne na tip top co zapewne nie zawsze jest prawdą
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 26.10.2013 23:45

realista2 napisał(a):Może i szoł tyle, tyle, że w realnie istniejących restauracjach w których żywią się realnie istniejący ludzie.
No właśnie nie bardzo się żywią, więc ktoś tam zaprasza Gesslerową po to, żeby zaczęli - w to z jakich konkretnie powodów już nie wnikam ;)

realista2 napisał(a):W jej programie zdarza się tak, że przed jej przybyciem kucharze używają rękawiczek po rewolucji już nie. Dowody są na taśmie.
... ale czepiłeś się tych rękawiczek 8O
Przed jej przybyciem używali rękawiczek, ale nikt u nich nie jadał - po jej "rewolucji" używają bądź nie, natomiast ruch w większości przypadków jest :)

realista2 napisał(a):Póki co życzę smacznego spożywającym tatara z brudem spod paznokci. Bardziej wymagającym poleciłbym jeszcze dłubanie w nosie i uchu w czasie przygotowywania potraw. Koza z nosa i teść z ucha znacząco wzbogacają smak i aromat
Skoro lubisz? :roll: 8O

FUX napisał(a):Gesslerowa nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem w kuchni.
No i O.K :)
Zauważ, że knajpy które ją zapraszają nie zawsze mają problem z jakością jedzenia, dla niektórych może więc być wyznacznikiem w kuchni, dla innych w biznesie a jeszcze inni liczą po prostu, że samo jej nazwisko przyciągnie im klientów.
Swoją szosą dla telepola, który założył ten wątek chyba jest a przynajmniej była, kiedy go zakładał :roll:

FUX napisał(a):Co do rękawiczek, to pełna zgoda przy składnikach tzw. problematycznych :mrgreen: .
Takimi właśnie są wszelakie mięsa mielone, zalewy zawierające paprykę, kurkumę, etc.
W sęsie, że łapki się pobrudzą?
Taki mi się właśnie skojarzyło (mielone dziś robiłam :lol: ) - zdecydowanie więcej "treści" pod paznokciami ma człowiek po miętoleniu mięska niż przed - ale i na to na ogół wystarcza ciepła woda z mydłem + szczoteczka do paznokci :P

FUX napisał(a):Formowanie kotletów mielonych jest zdecydowanie łatwiejsze w lateksie, niż bez.
Dyskutowałabym :roll:
... i spróbuj w rękawiczkach np. lepić pierogi... Powodzenia :lool:

FUX napisał(a):Mycie rąk.
No cóż. Nie każdy robi to wychodząc choćby z toalety... :roll:
Próbujesz mnie przekonać, że ci sami ludzie, którzy nie myją rąk po wyjściu z kibelka założą rękawiczki przy mieszaniu mielonego :?:
Śmiem twierdzić, że wątpię :P

barti75 napisał(a):...
Nie chcę wyjść na czepialską, ale zdecydowanie łatwiej czytałoby się to co piszesz gdybyś prócz przecinków użył czasem wielkiej litery albo kropki. :smo:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.10.2013 09:18

Anai napisał(a):

... i spróbuj w rękawiczkach np. lepić pierogi... Powodzenia :lool:

Próbujesz mnie przekonać, że ci sami ludzie, którzy nie myją rąk po wyjściu z kibelka założą rękawiczki przy mieszaniu mielonego :?:
Śmiem twierdzić, że wątpię :P

Kwestia pierogów; czasami jadam a już na pewno nie lepię.
Pisałem o mielonym i zalewach. Tak dla przypomnienia.

Sprawa druga. Nie wiem, co robią w kuchni po wyjściu z WC.
Widzę, czego ludzie nie robią przed wyjściem...

:papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2013 14:48

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać :lol::

Kelner przynosi do stolika gorącą zupę trzymając w niej palec.
Klient mówi:
- Dlaczego trzymasz w mojej zupie palec ??? !!!
- Bo mam zastrzał i muszę palec trzymać w ciepłym miejscu - pada odpowiedź.
- To w dupie go sobie trzymaj !!! wrzeszczy klient.
- W dupie to go trzymam na zapleczu...:)))
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2013 22:19

Kelner w chińskiej restauracji przynosi do stolika gorącą zupę z muchą w środku.
Klient mówi:
- Dlaczego w tej zupie jest mucha ??? !!!
- Pan wybaczy, ale za taką cenę są tylko muchy. Zupa z chrabąszczem jest o połowę droższa - pada odpowiedź.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2013 22:24

barti75 napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Ten program to jakaś MASAKRA :!: kulinarna :mrgreen:

ująłeś to baaaardzo delikatnie żadną tajemnicą nie jest, że jak lokal ma syfiaste żarcie to żadna Geslerowa nie pomoże, a lokal z dobrym żarciem i miłą obsługą nie szuka wsparcia w takim badziewiastym programie, poza tym właściciele takich lokali po jej rewolucjach według mnie uważają że jak zrobią ten kuchenny bajzel przy pomocy tej Pani to mają gdzieś jakość, jak ona wyjedzie, ale podnoszą ceny w końcu sława polskiej kuchni ich odwiedziła może i pokazowa kolacyjka w lokalu trzyma formę bo pościągali śmietankę towarzyską danego miasta-szkoda że później te lokale formy nie trzymają, byłem niedawno w Wawie i zaszedłem i do Polki i do tej jej włoskiej co ją firmuję Geslerowa -fakt żarcie dobre ceny też do przyjęcia, szkoda że porcję malutkie poza tym mnie osobiście wkurza doliczanie 10% do rachunku, na dzień dobry, choć nie mam zastrzeżeń do obsługi i i przy płaceniu, sam dałbym napiwek jak płacę za jedną osobę te 60zł to te 8-czy 10 zł napiwku za obsługę podanie i jedzenie mnie nie zbawi szczególnie jak się płaci kartą ale wkurza mnie niezmiernie napis w menu że do ceny doliczane jest z automatu 10% napiwku i mam gdzieś czy to standard europejski, bo ta Pani zakłada z góry, że jak firmuję jakąś knajpę swoim nazwiskiem to już żarcie musi być git, a wszystko inne na tip top co zapewne nie zawsze jest prawdą

Dokładnie :wink:

Gesslerowa "ratuje" knajpy, które są fatalnie zarządzane i nic to nie da. :|
Po jej wizycie knajpa w Cieszynie została zamknięta po miesiącu. :(
A doliczanie obowiązkowych opłat za serwis, to jawne okradanie kelnerów z napiwków, bo po obowiązkowym haraczu nikt nie da jeszcze napiwku kelnerowi :?
A kelner nie zobaczy nawet złamanego grosza z tej dopłaty za serwis. :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.10.2013 22:22

Madzia gotuje kiełbasę na tefauenie. :D
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone