realista2 napisał(a):Może i szoł tyle, tyle, że w realnie istniejących restauracjach w których żywią się realnie istniejący ludzie.
No właśnie nie bardzo się żywią, więc ktoś tam zaprasza Gesslerową po to, żeby zaczęli - w to z jakich konkretnie powodów już nie wnikam

realista2 napisał(a):W jej programie zdarza się tak, że przed jej przybyciem kucharze używają rękawiczek po rewolucji już nie. Dowody są na taśmie.
... ale czepiłeś się tych rękawiczek
Przed jej przybyciem używali rękawiczek, ale nikt u nich nie jadał - po jej "rewolucji" używają bądź nie, natomiast ruch w większości przypadków jest

realista2 napisał(a):Póki co życzę smacznego spożywającym tatara z brudem spod paznokci. Bardziej wymagającym poleciłbym jeszcze dłubanie w nosie i uchu w czasie przygotowywania potraw. Koza z nosa i teść z ucha znacząco wzbogacają smak i aromat
Skoro lubisz?

FUX napisał(a):Gesslerowa nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem w kuchni.
No i O.K

Zauważ, że knajpy które ją zapraszają nie zawsze mają problem z jakością jedzenia, dla niektórych może więc być wyznacznikiem w kuchni, dla innych w biznesie a jeszcze inni liczą po prostu, że samo jej nazwisko przyciągnie im klientów.
Swoją szosą dla
telepola, który założył ten wątek chyba jest a przynajmniej była, kiedy go zakładał
FUX napisał(a):Co do rękawiczek, to pełna zgoda przy składnikach tzw. problematycznych

.
Takimi właśnie są wszelakie mięsa mielone, zalewy zawierające paprykę, kurkumę, etc.
W sęsie, że łapki się pobrudzą?
Taki mi się właśnie skojarzyło (mielone dziś robiłam

) - zdecydowanie więcej "treści" pod paznokciami ma człowiek po miętoleniu mięska niż przed - ale i na to na ogół wystarcza ciepła woda z mydłem + szczoteczka do paznokci

FUX napisał(a):Formowanie kotletów mielonych jest zdecydowanie łatwiejsze w lateksie, niż bez.
Dyskutowałabym
... i spróbuj w rękawiczkach np. lepić pierogi... Powodzenia

FUX napisał(a):Mycie rąk.
No cóż. Nie każdy robi to wychodząc choćby z toalety...

Próbujesz mnie przekonać, że ci sami ludzie, którzy nie myją rąk po wyjściu z kibelka założą rękawiczki przy mieszaniu mielonego
Śmiem twierdzić, że wątpię

barti75 napisał(a):...
Nie chcę wyjść na czepialską, ale zdecydowanie łatwiej czytałoby się to co piszesz gdybyś prócz przecinków użył czasem wielkiej litery albo kropki.