ewciaku napisał(a):...Z drugiej strony, koleżanka była w restauracji Magdy Gessler w Warszawie i mówi, że tak niesmacznego makaronu w życiu nie jadła...
Jak już pisałam, popełniłam wizytę w tejże restauracji. I nigdy więcej nie powtórzę tego błędu.
.png)
ja natka napisał(a):ewciaku napisał(a):...Z drugiej strony, koleżanka była w restauracji Magdy Gessler w Warszawie i mówi, że tak niesmacznego makaronu w życiu nie jadła...
Jak już pisałam, popełniłam wizytę w tejże restauracji. I nigdy więcej nie powtórzę tego błędu.
.png)

.png)
telepol napisał(a):1 miejsce: "kuchnia i wino" w Pszczynie. Super !!! prawdziwa restauracja!!!! choć nie jest tanio to jedzenie i obsługa zasługuje na pełną 6-kę. Rolada, żur i chłodnik ze śledzia ... niebo w gębie.
.png)
.png)
.png)
realista2 napisał(a):Mam odruch wymiotny jak widzę upierścienione z długimi pazurami łapy kucharek mieszające mięso lub ciasto. Do jasnej ciasnej od czego są rękawice gumowe lub jednorazowe. Czy tym osobom nie przeszkadza mieszanie się treści spod paznokci i pierścionków z jedzeniem? Fu obrzydlistwo,wszystkie osoby które tak to robią razem z Magdą Gessler to zwykłe świnie.
PS.
Gdzie jest Sanepid?
.png)
Anai napisał(a):Odpowiem Ci tak samo jak pewnemu zniesmaczonemu na grupie pl.rec.kuchnia...
Sorry Cię bardzo, ale już to widzę jak Twoja małżonka (partnerka, kobieta etc.) - o ile oczywiście posiadasz, biorąc się za gotowanie obiadu zakłada gustowny czepek i zmywa wypasiony manicure zrobiony 2 dni wcześniej u kosmetyczki... i tak samo oczywiście przy śniadaniu i kolacji...
.png)
realista2 napisał(a):Widzę, że nie poniałaś. Jestem realistą i nie wymagam czepka i rękawiczek do wszelkich prac w kuchni, ale mieszanie upierścienionymi łapami w mielonym mięsie lub cieście to już przekracza moje granice tolerancji. Tatar z treścią spod paznokci, fuj!!!
Mówimy o żywieniu zbiorowym, we własnym domu każdy może robić co chce. W naszym domu zasad higieny przestrzegamy i coś takiego jak na obrazkach z Gessler jest nie do pomyślenia. Moja specjalność to przygotowywanie mięsa na gilla i nie wyobrażam sobie żebym mógł to robić bez jednorazowych rękawiczek.

.png)
Anai napisał(a):Co do tatara z treścią spod paznokci
Anai napisał(a):porządne umycie rąk
.png)
Anai napisał(a):To chyba Ty nie paniałeś...
W przypadku Gesslerowej nie mówimy o żywieniu zbiorowym a o telewizyjnym szoł.
Anai napisał(a):Kuchenne Rewolucje zdarza mi się czasem obejrzeć i mielone miętoli raczej rzadko, żeby nie powiedzieć wcale, bo nie od tego ona tam jest...
Anai napisał(a):..w swoim domu rób sobie co chcesz,..