Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 10.05.2012 19:45

telepol napisał(a):he dobre!!!! ma ktoś dar miksowania ;)

to posłuchajcie tej piesni o naszym Walecznym Sercu...;P
Najman
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 11.05.2012 08:42

helen napisał(a):
mutiaq napisał(a):Nie lubię pani Gessler.
A program zerżnięty z bbc, który prowadził Gordon Ramsay.
Nie można coś swojego (czyt. polskiego) wymyślić?

Podobnie jak "Ugotowani" i wiele innych programów, np. polsatowskie "Pamiętniki z wakacji" (...)

Zgadzam się z Tobą, również "Perfekcyjna pani domu" czy coś takiego. Żenada .....
Wszystko zerżnięte z zagranicy...
A wykonanie.... :?
Pozdrawiam!
:D
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 11.05.2012 14:01

ja natka napisał(a):Dla mnie najbardziej wiarygodnym odzwierciedleniem wiedzy kulinarnej Pani M.G. jest kuchnia w Jej lokalu. I dlatego uważam, że jest mierna :roll:.
A program...wiadomo...ma przyciągać publiczność.

Potwierdzam, lepiej u Adama Geslera
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 11.05.2012 23:27

mieszała znowu w pierścionkach i bransoletkach i nie lubie jak trzaska talerzami o podłoge i wylewa barszcz na stół :)
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 12.05.2012 21:37

witam!!!

dzisiaj byłem zobaczyć kolejną restaurację, w ostatnim odcinku Gesslerowa gościła w Zielonej Górze w restauracji Namaaste India, na miejscu byłem o godz 13, niestety właścicielka poinformowała że może o 20 znajdzie sie jakiś wolny stolik buuuuu :(, więc zrezygnowałem i niestety wrażeń z jedzenia nie opiszę. Postanowiłem z żoną uderzyć do Poznania do Greckiej Tawerny, no i pojechaliśmy. Tam na szczęście znalazł się wolny stolik, choć gdy usiedliśmy to za chwile wszystkie były zajęte. Wnioski: obsługa 5, jedzenie 5 z dużym plusem, było naprawde dobre. Śladu po Magdzie Gessler nie było ani na ścianach ( w innych restauracjach zdjęcia, podpisy) ani w karcie menu, chyba w tawernie kuchenne rewolucje się skończyły ;)

zdjęcia z dzisiaj odwiedzonych restauracji:

Obrazek

Obrazek
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 13.05.2012 05:06

witpol napisał(a):
ja natka napisał(a):Dla mnie najbardziej wiarygodnym odzwierciedleniem wiedzy kulinarnej Pani M.G. jest kuchnia w Jej lokalu. I dlatego uważam, że jest mierna :roll:.
A program...wiadomo...ma przyciągać publiczność.

Potwierdzam, lepiej u Adama Geslera

Dla mnie to obleśny człowiek...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.05.2012 05:40

telepol napisał(a):dzisiaj byłem zobaczyć kolejną restaurację

Na pierwszy rzut oka widać,żeś .........smakosz. :)

telepol napisał(a):Obrazek

A jeżeli mogę to mnie osobiście Gesslerowa działa na nerwy.
Co prawda mniej niż Karol Okrasa swego czasu,ale jednak.. :wink:

Z drugiej zaś strony,jak widać jaki niektórzy mają syf w tych knajpach trudno się jej dziwić...
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 13.05.2012 08:04

anakin napisał(a):Na pierwszy rzut oka widać,żeś .........smakosz. :)

no :)
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 21.06.2012 12:41

W zeszłym miesiącu Magda robiła kuchenne rewolucje nieopodal mnie w Chodzieży w Kameralnej. Pojechaliśmy w niedzielę na obiad- na przystawkę pasztet z orzechami z nutą pomarańczową , na obiad karp po polsku, botwinka, kurczak faszerowany a na deser sorbet domowy z truskawkami. Pysznie.I tanio.

Tylko na drzwiach restauracji rzuciła mi się kartka "zatrudnię kucharza i kelnerkę" Pewnie ktoś nie wytrzymał napięcia...

We wrześniu kolejny sezon , więc i Kameralna będzie od środka.
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 21.06.2012 20:04

Zaliczyliśmy "Kuchnia i Wino" w Pszczynie gdzie Gesslerowa była...
Restauracja stylowa, fajnie urządzona. Gospodarz wita gości od progu...
Hit: chłodnik ze śledzia - lekko mnie rozczarował. Jak na przystawkę za duża porcja. Ja już po tym chłodniku nic wiecej nie mogłam zjeść.
A miała być jeszcze "striptizowa gęś". I ceny...za wysokie stanowczo. Jak była tam Magda ceny były o 25-30% niższe.
Generalnie ocena - 3,5- 4
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2012 20:05

Znaczy ile za obiad na 2 osoby?
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 22.06.2012 09:11

FUX napisał(a):Znaczy ile za obiad na 2 osoby?

Gęś striptizowa 1/4 z kaszą gryczaną i buraczkami - 58 zł
Chłodnik ze śledzia - 16 zł
Rolada śląska z kluskami i zasmażaną modrą kapustą - 36 zł
średnio na osobę bez napojów - 60-80 zł.

Miesiąc temu byłam przypadkiem u Szwejka w Warszawie (przy hotelu MDM) i jakie miłe rozczarowanie - 1/2 kaczki z 'oprzyrządowaniem' - 33 zł
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 22.06.2012 09:24

Ja Rewolucje lubię oglądać i smacznie zjeść też lubię. Jednak jakoś nie przyszło mi wcale do głowy, żeby pójść do restauracji po rewolucji. Pewnie przez pewien czas restauracja trzyma się wytycznych, a potem już robi po swojemu.
Z drugiej strony, koleżanka była w restauracji Magdy Gessler w Warszawie i mówi, że tak niesmacznego makaronu w życiu nie jadła.

Tak więc słuchając i czytając co piszecie tym bardziej się nie wybiorę do żadnej porewolucyjnej restauracji. :evil:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.06.2012 10:29

Ni drogo, ni tanio.... :roll:
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 22.06.2012 11:24

Joan65 napisał(a):Zaliczyliśmy "Kuchnia i Wino" w Pszczynie gdzie Gesslerowa była...
I ceny...za wysokie stanowczo....

Jak pisałem w pierwszym poście byłem w tej restauracji, fakt ceny dość wysokie, ale jak dania faktycznie są robione na bieżąco i bez dodatku "chemii" to mogę zapłacić trochę więcej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone