Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Krk - uboczne miejsce

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak
Krk - uboczne miejsce

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 18.07.2012 09:18

Witam.
Totalnie zmieniły nam się plany i z Podacy / Gradaca nici.
Jedziemy z paczką (2 rodziny) na Krk.
Jak miałem już zaplanowany urlop i miejsce nieco ustronne w porównaniu do Gradaca (właśnie Podaca) tak na Krku nie wiem gdzie jechać.
Wyspa niewielka ale chciałbym się dobrze ulokować aby nie było wszędzie najdalej jak to możliwe.
Dlatego jakie miejsca polecacie ?
Baska, Stara Baska, Krk, Punat raczej odpadają ze względu na tłoczność.
My wolimy gdzieś bardziej ustronne miejsce aby niepotrzebnie nie płacić większych rachunków za pokój, a wszędzie sobie zajedziemy samochodami.
Zatem jakie miejsca, miasteczka w okolicach polecacie ?

Inna sprawa to co warto zwiedzić oprócz całej wyspy (kilka Waszych wypraw po wyspie już czytałem i plan na zwiedzanie mam) ?
Są jakieś fajne miejsca na lądzie w okolicach wyspy ?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.07.2012 09:50

kaeres napisał(a):Baska, Stara Baska, Krk, Punat raczej odpadają ze względu na tłoczność.

Są różne preferencje. (Ja tylko tam gdzie są ludzie).
Skoro ma być "wsi spokojna, wsi wesoła" - szukaj po wioskach. Nawet pośrodku wyspy znajdziesz miejscowości oferujące "lokum".

Poza wyspą do zwiedzania - wszystko. Jedziesz i patrzysz - jest na co. Ja "odpalam" samochód i jadę przed siebie, tam gdzie chcę. Bez planu.
Kiedyś "odpaliłem" i zajechałem do ........ Rovnij przez Pulę. Ot, zdarzyło się. ( był też wypad do Włoch ale to było już zaplanowane).
Z zasady nigdy nic nie planuję a w szczególności zwiedzania. To samo przychodzi, choćby z nudów.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 18.07.2012 11:07

To jednak całkiem inaczej ja to widzę.
Poprzedni wyjazd miałem skrupulatnie zaplanowany aby nie marnować czasu i paliwa.
Teraz też już mam po wyspie plana ułożonego ale z tego co wiem to starczy mi z 2-3 dni na to wszystko, a gdzie reszta ? (plan na 12 dni).
Oczywiście nie będzie zwiedzania co dziennie ale lubimy to po prostu.
A środek wyspy nie wchodzi w grę.
Chcę mieć dostęp do plaży.
Myślę o czymś tak jak obrzeża Breli od jej centrum jakieś 5km (jest taka miejscowość po lewej stronie jak się patrzy na google maps - też Brela).
Jeden sklepik do codziennych zakupów, lokalna plaża, restauracja, typowa Chorwacka nadbrzeżna wioska.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.07.2012 11:57

Silo - mniejsza miejscowosć. Nie za mała nie za duża, kameralna i wszystko tam jest oprócz dyskotek. Ceny kwater umiarkowane.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 18.07.2012 12:09

Gołych d... też nie ma.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 18.07.2012 12:10

O, już jakiś konkret. Z 30km od Baśki, blisko na błotka - może być.
Wiadomo coś więcej o tej miejscowości ? Był ktoś z Was szanowni cromaniacy ?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.07.2012 12:41

kaeres napisał(a):O, już jakiś konkret. Z 30km od Baśki, blisko na błotka - może być.
Wiadomo coś więcej o tej miejscowości ? Był ktoś z Was szanowni cromaniacy ?

Byłem kilka lat temu. Bardzo fajnie. Dobra baza wypadowa na całą wyspę. Zaplecze gastronomiczne jest, spokojnie, taniej i wesoło. Baśka, krk poraża komercją i tłumami ludzi. Baśka co prawda widoki ma ładne ale co z tego nadaje się na wypad na jeden dzień. To samo Malińska, Stara Baśka, Krk. Ja bym wziął Silo.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 18.07.2012 13:20

Vrbnik. Wrzuć w googlarkę i popatrz na grafiki. Piękne zatoczki, piękna zabudowa, brak dzikich tłumów. Gdzieś zaraz poszukam wątek ze zdjęciami.

Edit:

Proszę uprzejnie:

forum/viewtopic.php?t=28829&start=0

Fotorelacja Bahamy zakochanego w tym miasteczku.

I trochę moich zdjęć:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=650452#650452

Ja osobiście byłem w Krk, fajna baza wypadowa na całą wyspę, Vrbnik też będzie świetnym miejscem wypadowym. Szczególnie że najpiękniejsze miejsca jednak znajdują się po wschodniej i południowej stronie wyspy.
Mazur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazur » 18.07.2012 19:20

Jeżeli mogę polecić to wieś Pinezici. ok. 10 km od Krku
Już o niej trochę napisałem w tym dziale.
Przede wszystkim ze względu na zagospodarowaną ale nie zatłoczoną plażę.
Kontakt z synem gospodarza u którego mieszkaliśmy w zeszłym roku adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Znalazłem także ich stronkę
http://www.hellotourist.net/pl/sajatlap.php?ID=30215
Takiej wspaniałej kolacji jaką poczęstował nas gospodarz w zeszłym roku nie mieliśmy wcześniej na 10 kwaterach.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 31.07.2012 14:42

podszywacz napisał(a):Vrbnik. Wrzuć w googlarkę i popatrz na grafiki. Piękne zatoczki, piękna zabudowa, brak dzikich tłumów. Gdzieś zaraz poszukam wątek ze zdjęciami.

Edit:

Proszę uprzejnie:

forum/viewtopic.php?t=28829&start=0

Fotorelacja Bahamy zakochanego w tym miasteczku.

I trochę moich zdjęć:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=650452#650452

Ja osobiście byłem w Krk, fajna baza wypadowa na całą wyspę, Vrbnik też będzie świetnym miejscem wypadowym. Szczególnie że najpiękniejsze miejsca jednak znajdują się po wschodniej i południowej stronie wyspy.

Chyba zdecyduję się na ten Vrbnik.
Bliżej do Baśki i Starej Baśki oraz do Krk.

Jeszcze jakieś info o Vrbnik dla podtrzymania napięcia ?
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 17.08.2012 16:28

We Vrbniku kompletnie nie ma teraz miejsc. Musieliśmy całować klamki, agencja turystyczna nie doinformowana.
Znalazłem lokum dopiero w Cizici. Jak ktoś nie ma rezerwacji to do Vrbnika niech nie jedzie do końca sierpnia !.
Nalesnick
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nalesnick » 24.08.2012 22:45

prawda - wszędzie na wyspie tłumy
poza tym Krk wysiada przy DalmacJi
jak ktoś chce zobaczyć Cro to odradzam Krk
odwiedze jeszcze Baske ale nie oczekuje cudów.
Drożyzna, tłumy, i jakoś brak tego czegoś co było urokiem Cro.
Jeszcze poszukamy
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.08.2012 10:54

Zapraszam do relacji, tam się dowiecie wszystkiego o moich odczuciach wyspy Krk.
k-r-k-czyli-krotka-relacja-kochajacych-chorwacje-t38903.html#p1016463

A jeżeli jesteś na wyspie to odwiedź koniecznie Starą Baśkę - jedź do końca aż do portu.
Przeurocza plażyczka, z najczystszą wodą jaką widziałem na wyspie.
Nalesnick
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nalesnick » 27.08.2012 18:11

Stara Baśka super. Byliśmy nawet dalej niż port. Urocze zatoczki na uboczu. Widoki w końcu zapierajace to i owo. Inna rzecz że rano lało więc puściutko.
Baśka już tłumy ale widoki podobnie super. Jutro nawiedzamy Rab.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 28.08.2012 07:43

Lało w Chorwacji ?
Chyba tam święto urządzili co ?
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone