Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kolejne bzdury nie na temat.......

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Kolejne bzdury nie na temat.......

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2009 17:59

Radziki4 napisał(a):na mapie z tego roku pisali że otwarcie w czerwcu więc jak by faktycznie otworzyli 30 maja to są do przodu nie tak jak u nas. :D

Jak nie ma PiSu, który wszystko niszczy i neguje wszystko, to idzie jak z płatka.

Przeniosłem Wam ta pasjonującą dyskusje z wątku:
Sveti Rok i Mala Kapela - otwarcie obydwu nitek tuneli!
Tu możecie się kopać dalej po kostach :roll:
Piotrek_B
Blums
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Blums » 29.05.2009 18:53

Serce w pasy napisał(a):Jak nie ma PiSu, który wszystko niszczy i neguje wszystko, to idzie jak z płatka.

ale teoria
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2009 12:55

Blums napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Jak nie ma PiSu, który wszystko niszczy i neguje wszystko, to idzie jak z płatka.

ale teoria

Ale prawdziwa
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2009 19:59

Teoria moccccccccno naciągnięta. Pis-u i samoobrony nawet juz dawno przy wladzy nie ma a bur... jak byl tak jest nadal i zadnej poprawy nie zauwazam tylko jeszcze wiecej sciemniania ze jak to u nas super w kraju i ze kryzysu nie ma bo taki super rzad mamy itd. Szkoda gadac. Jedni lepsi od drugich.
djibril
Odkrywca

Postnapisał(a) djibril » 02.06.2009 07:35

kmarcin76 napisał(a):Teoria moccccccccno naciągnięta. Pis-u i samoobrony nawet juz dawno przy wladzy nie ma a bur... jak byl tak jest nadal i zadnej poprawy nie zauwazam tylko jeszcze wiecej sciemniania ze jak to u nas super w kraju i ze kryzysu nie ma bo taki super rzad mamy itd. Szkoda gadac. Jedni lepsi od drugich.

Coś tam PO jednak z drogami zrobiło - bez przesady. Przede wszystkim dostosowali w pełni nasze przepisy środowiskowe do unijnych - nie grozi nam już zabranie miliardów euro dotacji. Zobacz poza tym jaki wysyp przetargów w ostatnich miesiącach - A1, A2, A4, S7, S5 - dużo dobrych wieści :D
Chris_M
Cromaniak

Postnapisał(a) Chris_M » 03.06.2009 11:15

Witamy wiernego czytelnika Gazety Wyborczej!
Dla odświeżenia pamięci przypomnę kilka faktów.
Na początku lat 90-tych ubiegłego wieku, Unia Demokratyczna (jedna z poprzednich nazw obecnie rządzącej Platformy Obywatelskiej) obiecywała wybudowanie w systemie koncesyjnym 1800 km autostrad do 1998 roku.
Chociaż PiS-u (który ponoć "wszystko niszczy i neguje") wtedy nie było, to te ambitne plany zakończyły się wyłącznie oddaniem "w pacht" nomenklaturowym spółkom autostrad wybudowanych za czasów Gierka i wprowadzeniem na nich opłat za przejazd, natomiast żadnych nowych autostrad nie wybudowano.
W 2001 SLD/SDRP w kampanii wyborczej obiecywało wybudowanie 2500 km autostrad do 2006 roku. Wybudowano niewiele ponad 100 km autostrad.
Podczas ostatniej kampanii wyborczej PO obiecywała wybudowanie sieci autostrad przed rozpoczęciem EURO 2012. Po upływie blisko dwóch lat nie wybudowano jeszcze ani kilometra, a wszystko wskazuje na to, że na EURO 2012 żadnych nowych autostrad nie będzie.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2009 16:22

Chris_M napisał(a):

Witamy wiernego czytelnika Gazety Wyborczej!
Dla odświeżenia pamięci przypomnę kilka faktów.
Na początku lat 90-tych ubiegłego wieku, Unia Demokratyczna (jedna z poprzednich nazw obecnie rządzącej Platformy Obywatelskiej) obiecywała wybudowanie w systemie koncesyjnym 1800 km autostrad do 1998 roku.
Chociaż PiS-u (który ponoć "wszystko niszczy i neguje") wtedy nie było, to te ambitne plany zakończyły się wyłącznie oddaniem "w pacht" nomenklaturowym spółkom autostrad wybudowanych za czasów Gierka i wprowadzeniem na nich opłat za przejazd, natomiast żadnych nowych autostrad nie wybudowano.
W 2001 SLD/SDRP w kampanii wyborczej obiecywało wybudowanie 2500 km autostrad do 2006 roku. Wybudowano niewiele ponad 100 km autostrad.
Podczas ostatniej kampanii wyborczej PO obiecywała wybudowanie sieci autostrad przed rozpoczęciem EURO 2012. Po upływie blisko dwóch lat nie wybudowano jeszcze ani kilometra, a wszystko wskazuje na to, że na EURO 2012 żadnych nowych autostrad nie będzie.

A gdzie napisali te fakty? W Gazecie Polskiej? Czy może usłyszane u Ojca Dyrektora?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2009 16:45

Chris_M napisał(a):W 2001 SLD/SDRP w kampanii wyborczej obiecywało wybudowanie 2500 km autostrad do 2006 roku. Wybudowano niewiele ponad 100 km autostrad.
Podczas ostatniej kampanii wyborczej PO obiecywała wybudowanie sieci autostrad przed rozpoczęciem EURO 2012. Po upływie blisko dwóch lat nie wybudowano jeszcze ani kilometra, .

Dlaczego koledze z obcobrzmiącym,niepolskim imieniem umknęły dwa lata rządu ,który rządził po SLD a przed PO,uznawanego zresztą przez wielu ,jako najlepszy od czasów Mieszka I? :wink:
PS
...żeby nie było nieporozumień...
Ja akurat jestem wdzięczny Jarosławowi K.,że też autostrad nie wybudował.
Dzięki temu niemieckie czołgi dużo trudniej bedą miały z dotarciem na linie Wisły,by z powrotem osadzić na prastarych piastowskich ziemiach Hupke,Czaję i Ericę Steinbach. :wink:
Haweł
Cromaniak

Postnapisał(a) Haweł » 03.06.2009 16:56

hepik napisał(a):
Chris_M napisał(a):W 2001 SLD/SDRP w kampanii wyborczej obiecywało wybudowanie 2500 km autostrad do 2006 roku. Wybudowano niewiele ponad 100 km autostrad.
Podczas ostatniej kampanii wyborczej PO obiecywała wybudowanie sieci autostrad przed rozpoczęciem EURO 2012. Po upływie blisko dwóch lat nie wybudowano jeszcze ani kilometra, .

Dlaczego koledze z obcobrzmiącym,niepolskim imieniem umknęły dwa lata rządu ,który rządził po SLD a przed PO,uznawanego zresztą przez wielu ,jako najlepszy od czasów Mieszka I? :wink:
PS
...żeby nie było nieporozumień...
Ja akurat jestem wdzięczny Jarosławowi K.,że też autostrad nie wybudował.
Dzięki temu niemieckie czołgi dużo trudniej bedą miały z dotarciem na linie Wisły,by z powrotem osadzić na prastarych piastowskich ziemiach Hupke,Czaję i Ericę Steinbach. :wink:

no to zes teraz dal po bandzie z tymi czolgami...
Chris_M
Cromaniak

Postnapisał(a) Chris_M » 03.06.2009 17:40

Serce w pasy napisał(a):A gdzie napisali te fakty? W Gazecie Polskiej? Czy może usłyszane u Ojca Dyrektora?

Między nami jest taka różnica, że ja już trochę przeżyłem, różne obietnice polityków widziałem i nie muszę się opierać na tym co ktoś napisze, bo mogę się opierać na tym co sam widziałem i sam potrafię wyciągać z tego wnioski, a nie muszę opierać się na tym, co wyczytam w Gazecie Wyborczej lub zobaczę w TVN.
Na te obiecane autostrady czekałem jak na zbawienie, bo dosyć często wówczas jeździłem do Niemiec i krew mnie zalewała, gdy jeździłem po wąskich i dziurawych polskich drogach, a jednocześnie widziałem, że poza wygłaszaniem przez polityków co raz to nowych obietnic, nic innego w tej dziedzinie się nie dzieje.
I właśnie dlatego szczególną uwagę zwracałem na obietnice polityków, dotyczące autostrad. Zwracałem uwagę, a potem pilnowałem, czy z tych zobowiązań się wywiązują. I mój poprzedni komentarz był właśnie podsumowaniem tych moich obserwacji.
A wracając do tematyki portalu:
Do Chorwacji jeżdżę od 1993 roku. W pierwszych latach stan dróg był taki, że tylko lejów od bomb brakowało, ale z roku na rok było coraz lepiej, a jakoś u schyłku lat 90-tych Chorwaci zaczęli budowanie u siebie autostrad.
Ile autostrad wybudowali Chorwaci, a ile my, oraz w jakim one były budowane terenie, każdy sam może porównać.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2009 18:13

Haweł napisał(a):
no to zes teraz dal po bandzie z tymi czolgami...

" W 1939 roku też był nurt, który kazał lekceważyć histeryczne przemówienia Hitlera "

Jacek Kurski kilka dni temu na brak reakcji rządu na odezwę CDU-CSU

Ostrożności nigdy za wiele :wink:
asikx
Cromaniak

Postnapisał(a) asikx » 03.06.2009 18:19

Chris_M napisał(a):Podczas ostatniej kampanii wyborczej PO obiecywała wybudowanie sieci autostrad przed rozpoczęciem EURO 2012. Po upływie blisko dwóch lat nie wybudowano jeszcze ani kilometra, a wszystko wskazuje na to, że na EURO 2012 żadnych nowych autostrad nie będzie.

Oględnie rzecz nazywając, rzygać mi się chce jak czytam takich nadętych, wszechwiedzących bufonów, jak Ty. Na szczęście rzeczywistość jest zgoła inna i już niedługo (trzeci kwartał br) mieszkańcy Dolnego Śląska będą mogli cieszyć się kilkudziesięcioma kilometrami nowej autostrady A4.
Grzmią budowy odcinków A1 w kuj-pom oraz śląskim. Powstają drogi ekspresowe. Coś się dzieje, wystarczy dodać, że nigdy w historii nie budowałą się w Polsce jednocześnie tylu dróg.
Wystarczy zmienić falę w radio, poczytać specjalistyczne fora, ale po co?
Lepiej wszystko obrócić w politykę.
I narzekać - jakie to przaśno - polskie.

Rafał
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2009 18:27

asikx napisał(a):Oględnie rzecz nazywając, rzygać mi się chce jak czytam takich nadętych, wszechwiedzących bufonów, jak Ty.
Rafał

Oględnie mówiąc pokrzycz sobie z pałacu kultury.
asikx
Cromaniak

Postnapisał(a) asikx » 03.06.2009 19:12

zebik napisał(a):Oględnie mówiąc pokrzycz sobie z pałacu kultury.

Sio. Nie wtrącaj się.
Tymczasem PLONK.

Rafał
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2009 19:38

No jasne weź go zabij, że ma inne zdanie od ciebie.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone