Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kolejne bzdury nie na temat.......

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2009 21:00

Chris_M napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):A gdzie napisali te fakty? W Gazecie Polskiej? Czy może usłyszane u Ojca Dyrektora?

Między nami jest taka różnica, że ja już trochę przeżyłem, różne obietnice polityków widziałem i nie muszę się opierać na tym co ktoś napisze, bo mogę się opierać na tym co sam widziałem i sam potrafię wyciągać z tego wnioski, a nie muszę opierać się na tym, co wyczytam w Gazecie Wyborczej lub zobaczę w TVN.
Na te obiecane autostrady czekałem jak na zbawienie, bo dosyć często wówczas jeździłem do Niemiec i krew mnie zalewała, gdy jeździłem po wąskich i dziurawych polskich drogach, a jednocześnie widziałem, że poza wygłaszaniem przez polityków co raz to nowych obietnic, nic innego w tej dziedzinie się nie dzieje.
I właśnie dlatego szczególną uwagę zwracałem na obietnice polityków, dotyczące autostrad. Zwracałem uwagę, a potem pilnowałem, czy z tych zobowiązań się wywiązują. I mój poprzedni komentarz był właśnie podsumowaniem tych moich obserwacji.
A wracając do tematyki portalu:
Do Chorwacji jeżdżę od 1993 roku. W pierwszych latach stan dróg był taki, że tylko lejów od bomb brakowało, ale z roku na rok było coraz lepiej, a jakoś u schyłku lat 90-tych Chorwaci zaczęli budowanie u siebie autostrad.
Ile autostrad wybudowali Chorwaci, a ile my, oraz w jakim one były budowane terenie, każdy sam może porównać.

A skąd kolega "moher" może wiedzieć ile ja mam lat i co przeżyłem? Swoją drogą, to gratuluję naiwności, że czekałeś na te autostrady i się nie doczekałeś. Jedno jest pewne w polityce i w każdych wyborach "głosujcie na mnie, a mnie będzie lepiej" :wink:
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 03.06.2009 21:13

Jak tu miło po zmroku :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2009 21:17

who napisał(a):Jak tu miło po zmroku :lol:

A tak sobie wymieniamy uprzejmości
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2009 21:26

Buffon(Gianluigi) :wink:

Obrazek
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 03.06.2009 21:29

AndrzejJ. napisał(a):Mój avatar pracuje za mnie . :D

ciekawy pomysł admiralicji... eee... admistracji...
...
tak za małe pieniądze uruchomić uniwersalną spluwaczkę ?
...
patent na miarę nagrody Nobla...
....

:lol: :lol: :twisted: :twisted:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 03.06.2009 21:42

AndrzejJ. napisał(a):
Popiel napisał(a):[

Ps. Pisz o Chorwacji! :lol:

Mój avatar pracuje za mnie . :D

heh :) ciężko taki avatar znaleźć :) , w czasach kryzysu :)

:lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.06.2009 21:45

jacky6 napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Mój avatar pracuje za mnie . :D

ciekawy pomysł admiralicji... eee... admistracji...
...
tak za małe pieniądze uruchomić uniwersalną spluwaczkę ?
...
patent na miarę nagrody Nobla...
....

:lol: :lol: :twisted: :twisted:

Ty niebieski lepiej zacznij pisac zrozumiale.Masz na to dwa tygodnie.
Skąd się takie niebieskie śmieciarze biorą?
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 03.06.2009 22:03

asikx napisał(a):Rekinie, nie mów mi proszę o ludziach, ich kulturze oraz mierze jaką do tego przykładamy.

Ale ja muszę właśnie równą miarę przykładać prawie tak jak doktor Guillotin, który równość wszystkim zagwarantował, a wynalazek jego najbardziej się stępił na przywódcach rewolucji.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.06.2009 06:31

AndrzejJ. napisał(a):Ty niebieski lepiej zacznij pisac zrozumiale.Masz na to dwa tygodnie.
Skąd się takie niebieskie śmieciarze biorą?

Vot, błysnoł kuljturą!
Nu co, nerwy puścili, czy co!?

Do twórczości Niebieskiego trzeba podejść z odpowiednim dystansem, dystynkcją i głębszym zrozumieniem, a te umiejętności nie każdemu Bozia dała :P
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 04.06.2009 07:34

admin1 napisał(a):
asikx napisał(a):Rekinie, nie mów mi proszę o ludziach, ich kulturze oraz mierze jaką do tego przykładamy.

Ale ja muszę właśnie równą miarę przykładać prawie tak jak doktor Guillotin, który równość wszystkim zagwarantował, a wynalazek jego najbardziej się stępił na przywódcach rewolucji.

Chyba wiesz, jak skończył wynalazek Imć Doktora?
Jako objazdowe muzeum.
Chyba nie chcesz tak zakończyć swojej roli?

;)

Pozdrawiam
Rafał
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 04.06.2009 07:47

janniko napisał(a):
Do twórczości Niebieskiego trzeba podejść z odpowiednim dystansem, dystynkcją i głębszym zrozumieniem, a te umiejętności nie każdemu Bozia dała :P

Taaaa głębia w nich jak cholera. :D
Dystynkcja do bełkociku ?To niebieska wersja dallas. :D Do Józka zwanego dallasem to można z dystansem,ale do niebieskigo pościarza ? :mrgreen:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.06.2009 08:04

AndrzejJ. napisał(a): ... niebieskigo pościarza ? :mrgreen:

Andrzejku!
Bo ty nie kumasz!

Jacky wychodzi z założenie, że "... pośćmy, a będzie nam odpuszczone.. "

Nu vot i ja rozwiązał tobie zagadku.. :P
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 04.06.2009 12:37

asikx napisał(a):Chyba nie chcesz tak zakończyć swojej roli?

O mnie się nie martw. Niejedną zawieruchę przeżyłem i nie tacy próbowali.

A na agumenty ad personam reagowałem i będę reagował bez względu na staż czy inne zasługi dyskutanta.

pozdrav K
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 04.06.2009 18:50

od czasów przewrotu bolszewickiego argument nie do ominięcia ...
Obrazek
pytanie, gdzie się podziali pacyfiści ?
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Kolejne bzdury nie na temat....... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone