W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pierwszy raz w HR i od razu Pag Na wyspie pojawię się już za 4 dni. Za 12 noclegów w miasteczku Povljana płacimy 650 euro (55 m2, 2 rodziny 2+3). Pobyt załatwiliśmy w pierwszej połowie lipca.
Ktoś zna tą miejscowość? Możecie polecić jakieś fajne miejsca, restauracje czy sklepy oraz czego unikać?
krutom napisał(a):Te owieczki mają kolor skał, w cieniu których się schowały. Ciekawe jak zrobią z nich białą wełnę
Hmmm... Jak się głębiej zastanowić, to po dłuższym pobycie na Pagu wszystko przybiera kolor tych księżycowych skał - na przykład samochody turystów. Pewnie mają więc specjalne myjnie dla owiec. Przed goleniem wpuszczają rzędem szare, a wychodzą bielusieńkie.
Owiec parę to ja bym skasował w Zubowići... Ile razy to się zląkłem i wymamrotałem pod nosem filmowe "collision ahead" bo owce mają kamuflarz a la multicam
pääkäyttäjä napisał(a):Owiec parę to ja bym skasował w Zubowići... Ile razy to się zląkłem i wymamrotałem pod nosem filmowe "collision ahead" bo owce mają kamuflarz a la multicam