napisał(a) wiolek_lp » 17.12.2023 18:31
piekara114 napisał(a):Osobiście stacjonowałam w Jelsie, no ma to co ja potrzebuję, czyli ścisłe centrum bez ruchu samochodowego, promenadę, knajpki, sklepiki, lodziarnię, sklep rybny i market. No i to dobry punkt wypadowy do zwiedzania, choć pojazdy to plaż i tak zajmą Ci 20-50 min go tych popularnych. Tylko Jelsa jest dużo większa niż Pakostane, bardziej wioskowa będzie Zavala.
Dlatego właśnie polecam SG bo ma to wszystko co wyżej wymieniłaś w Jelsie + klimat, którego już w Jelsie niestety nie ma
Jedyny + dla Jesly jest taki, że posiada w parku małe boiska do piłki, tego brakuje w SG, gdzie jest duże boisko, ogrodzone, zamknięte i niedostępne legalnie dla dzieciaków
nenek napisał(a):To i ja dorzuce 3 grosze

Dla mnie osobiscie jezeli ma byc plaza bar to tylko Zawala. Ivan Dolac i Milna Z buta nie ma gdzie wyjsc z tych miejscowosci tylko auto.Troche tej wyspy zwiedzilem jakbym mial wrocic to bylaby to Milna bardzo urokliwe plaze w zasiegu kilkuminutowego spaceru.
Hmmm gdzie Sutivan a gdzie Zavala

w kwestii porównania miejsc
Bo jeśli dobrze zrozumiałam, to autorowi chodzi o miasteczko, a nie wioskę, gdzie tak naprawdę nie ma gdzie wieczorem wyjść, oprócz spaceru wzdłuż morza oczywiście
A co do plaż to nie przeczę, w tych okolicach przebywałam chyba najmniej w ciagu 5 pobutów