Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 13.04.2010 18:36

cynizm i głupota odbierają mowę mi dalej...

MALUTKIE POLACZKI.-weźMY sie w końcu za jakąś solidną robotę i najpierw może W KOŃCU...podajmy sobie ręce na zgodę...?

coś mam przykre wrażenie, że w tym kraju nigdy nie będzie dobrze...
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.04.2010 18:36

moondek napisał(a): Dzięki rodzinie (lub innych osób decyzyjnych) tragicznie zmarłej Pary Prezydenckiej cała żałoba narodowa pójdzie się... (dopiszcie sobie sami...).

Nie rozumiem czemu rodzina tą decyzją przerywa żałobę i znów dzieli naród.Nowa kampania wyborcza już w tle .... i hepik i jemu podobni górą.
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 13.04.2010 18:44

Bocian - pozwolę sobie skopiować Twój post w całości,bez funkcji cytuj ,ponieważ to jedna z mądrzejszych i wyważonych wypowiedzi - podpisuje się pod nią w 100%.

Osobiście jestem przeciw. Dla mnie to decyzja powstała w tym konkretnym momencie gdzie racjonalizmu nie ma za grosz, na fali uniesień... Nie byłem zwolennikiem Lecha Kaczyńskiego, krytykowałem jego zachowania i decyzje, nie głosowałem na niego a , że nie jestem hipokrytą , teraz nie pieję nagle nad jego wielkością. Milczę, tak jak się milczy nad zmarłym. Nie trawiłem go ale był także moim Prezydentem i jako Prezydentowi należy mu się godne miejsce spoczynku. Czy to ma być Wawel? Gdyby Lech żył nadal, nie zginął w katastrofie, odszedłby w polityczny cień i kiedyś tam zmarł, czy za te kilkanaście lat widziano by go na Wawelu? W sąsiedztwie tak wielkich rodaków? Nie wydaje mi się...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.04.2010 18:47

Działając zapobiegawczo przypomnę, by nie było późniejszych żali.

Rysio napisał(a):Ten temat nie jest wyłącznie tematem kondolencyjnym i po kondolencjach przychodzi czas na refleksje i dyskusje, to normalna kolej rzeczy. Dopóki dyskusja będzie prowadzona na poziomie cywilizowanych ludzi i adekwatnym do powagi obecnej sytuacji, nie widzę powodów by temat zamykać. Nie jesteśmy małymi dziećmi by prewencyjnie chować nożyczki, zapałki i noże, bądźmy jednak świadomi, że sytuacja i temat w którym jesteśmy wymagają wyjątkowej dbałości o poziom wypowiedzi, którego niezachowanie skutkować będzie radykalnymi działaniami ze strony moderacyjnej i to raczej nie ukierunkowanymi na zamknięcie tematu.

W tym temacie nie przewidujemy żółtych kartek, bo jak sądzę wszyscy uczestnicy są dojrzali emocjonalnie i potrafią osądzić co wypada a co nie.

Edit: Podobnie uważam jak Sławek i w całej rozciągłości popieram.
Ostatnio edytowano 13.04.2010 18:50 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.04.2010 18:50

Cały Świat się z nami integruje i solidaryzuje, tylko my jakoś nie możemy dojść ze sobą do ładu...
żenada i ręce opadają...
:cry: :cry: :cry:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.04.2010 18:52

Janniko, decyzja do nas nie należy ale ustosunkować się w demokratycznym kraju każdy ma prawo.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.04.2010 18:54

janniko napisał(a):Cały Świat się z nami integruje i solidaryzuje, tylko my jakoś nie możemy dojść ze sobą do ładu...
żenada i ręce opadają...
:cry: :cry: :cry:

Nie my, tylko ty.... bo ty jakiś taki dziwny jesteś. :wink:
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 13.04.2010 18:55

Też nie byłem nigdy zwolennikiem Kaczyńskiego, nie głosowałem ani nie głosował bym na niego.
Jestem rdzennym Krakusem, ale nie mam nic przeciwko pochowaniu pary Prezydenckiej na Wawelu.

W końcu był to Prezydent który zmarł tragicznie w czasie pełnienia swoich obowiązków, został wybrany z woli narodu, i należy mu się szacunek.

Co innego gdyby takie nieszczęście przytrafiło się mu po zakończonej kadencji, jako byłemu Prezydentowi. Wtedy byłbym przeciw.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 13.04.2010 19:02

Na Wawelu spoczywa wielu królów i wybitnych ludzi Narodu Polskiego , lecz z całym Szacunkiem dla ś.p. Pary Prezydenckiej uważam, że nie zdążyli Oni dokonać czegoś wielkiego, aby zasłużyć na pochówek w tym miejscu.

...widocznie się mylę , skoro jednak tam spoczną.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.04.2010 19:14

Rysio napisał(a):Janniko, decyzja do nas nie należy ale ustosunkować się w demokratycznym kraju każdy ma prawo.

Zgadzam się z Tobą Rysiu, dlatego wyrażam opinię, że miejsce pochówku dla Prezydenta Kaczyńskiego powinno być na Powązkach w Alei Zasłużonych.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.04.2010 19:16

DOKŁADNIE.
grot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grot » 13.04.2010 19:17

Decyzja rodziny ( a nikt nie ma wątpliwości, że brata Jarosława ) wpisuje się niestety dokładnie w dotychczasową politykę Jarosława Kaczyńskiego, który zawsze był przeświadczony o swojej nieomylności i wielkości. I wcale nie dziwię się, że chce aby brata pochować na Wawelu obok Piłsudskiego. I to mnie wcale nie dziwi, natomiast nie potrafię zrozumieć dlaczego nikt nie potrafił przeciwstawić się temu pomysłowi. Od dziś Wawel stanie się kolebką PIS-u, bo przecież Prezydent Kaczyński nigdy nie ukrywał, że tylko ta opcja polityczna w Polsce ma rację bytu i tylko oni są patriotami. To bardzo zła decyzja, która wprowadzi wiele zamieszania i wielki błąd Dziwisza.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2010 19:20

Dziwisz to ten,który nie wykonał testamentu JPII?
"Nie pozostawiam po sobie własności, którą należałoby zadysponować. Rzeczy codziennego użytku, którymi się posługiwałem, proszę rozdać wedle uznania. Notatki osobiste spalić. Proszę, ażeby nad tymi sprawami czuwał Ks. Stanisław"

Ile kosztuje wstęp do Królewskich Grobów na Wawelu?
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.04.2010 19:37

Rysio napisał(a):Janniko, decyzja do nas nie należy ale ustosunkować się w demokratycznym kraju każdy ma prawo.

Rysio, wiesz dobrze, że przecież nie chodzi mi wcale o zwykłe ustosunkowywanie się..
:cry:
Ostatnio edytowano 13.04.2010 19:37 przez janniko, łącznie edytowano 1 raz
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.04.2010 19:37

hepik napisał(a):Ile kosztuje wstęp do Królewskich Grobów na Wawelu?

Dzwon Zygmunta, Groby Królewskie i Muzeum Katedralne - 12 zł.

Miejsce pochówku Prezydenta RP powinno być w stolicy - takie jest moje zdanie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone