Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

katastrofa w Smoleńsku

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 13.04.2010 13:16

Leon napisał(a):....witam Was kochani Polacy...
zglosila sie z kondolenijamy dla fas wszistkich forumowiczow Pani Skorupska z curka z Vukovaru. Zazwonila do Ani i mnie i proszanc o przekazanie wszistkim CRO-forumowicza wirazy wspolnego smutku...

również dziękuję
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 13.04.2010 13:43

LEONIE_dziękujemy
ZAJCZE_dzięki
Kasia.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia.K » 13.04.2010 14:52

Leon napisał(a):....witam Was kochani Polacy...
zglosila sie z kondolenijamy dla fas wszistkich forumowiczow Pani Skorupska z curka z Vukovaru. Zazwonila do Ani i mnie i proszanc o przekazanie wszistkim CRO-forumowicza wirazy wspolnego smutku...

Dziękuję.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 13.04.2010 14:52

Wielka strata zal mi wszystkich osob i ich rodzin.[/list]
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 13.04.2010 14:59

Szczerze myślałem, że na Wawelu to wybitnie zasłużonych jedynie chowają. Nie chodzi mi o to, czy miałem coś do Kaczyńskiego czy nie, ale o sam fakt pewnego kultu historycznego tego miejsca. Taka moja opinia.
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 13.04.2010 15:26

Na Wawelu pochowani są dwaj polityczni wrogowie, za życie również kontrowersyjni.
:arrow: marszałek Józef Piłsudski
:arrow: gen. Władysław Sikorski

Ludzie powstrzymajcie się w końcu od zbędnych komentarzy. :!:
grot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grot » 13.04.2010 15:39

To rozumiem, że można tylko dawać komentarze zgodne z jedynie słuszną linią medialną, gdzie od 3 dni trwa bardzo dziwny spektakl i nagle np. w TVN-ie odkryli na nowo Prezydenta.
Piłsudski i Lech Kaczyński - odważne porównanie.
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 13.04.2010 15:49

Ania W napisał(a):Na Wawelu pochowani są dwaj polityczni wrogowie, za życie również kontrowersyjni.
:arrow: marszałek Józef Piłsudski
:arrow: gen. Władysław Sikorski

Ludzie powstrzymajcie się w końcu od zbędnych komentarzy. :!:

Powinien koło nich leżec Kaczyński z małżonką? Mi to się wydaje nieco niestosowne - z całym szacunkiem dla Prezydenta Kaczyńskiego
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 13.04.2010 15:51

Większość komunikatów prasowych, radiowych podkreśla, że miejsce pochówku zasugerowała rodzina tragicznie zmarłego Prezydenta Kaczyńskiego.
Przy całym szacunku dla Prezydenta nie sadzę, aby to rodzina powinna wybierać Wawel, Narodową Nekropolię.
Chyba za wcześnie na ocenę tej prezydentury.
Gen. Sikorski spoczął na Wawelu po wielu latach i nie tylko ze względu na śmierć w tragicznych okolicznościach.
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 13.04.2010 16:13

Jaruś pewnie wybrał WAWEL, aby nadal jątrzyć i dzielić naród.
Dziwisz przyklepie pomysł i wszyscy "będziem się miłować".

PS. Uważam , że powinien leżeć na Powązkach.
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 13.04.2010 16:17

Za Onet.pl:

"Kardynał Stanisław Dziwisz powiedział dziennikarzom, że pogrzeb pary prezydenckiej na Wawelu byłby zaszczytem dla Krakowa i Krakowian.
... -Niewątpliwie pogrzeb pary prezydenckiej na Wawelu byłby zaszczytem dla Krakowa i Kraków tak przyjąłby decyzję rodziny - powiedział metropolita krakowski.

Kardynał Dziwisz powiedział, że sprawa pochówku pary prezydenckiej na Wawelu nie jest ostatecznie przesądzona. Dodał, że rozmowy w tej sprawie były prowadzone z rodziną, m.in. z Jarosławem Kaczyńskim. Jak informuje gazeta.pl, prezes PiS poprosił jeszcze o czas do namysłu."
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 13.04.2010 17:04

Też jestem zdania, że Wawel nie jest odpowiednim miejscem... Z całym szacunkiem dla Pary Prezydenckiej, ale nie można igrać na uczuciach narodu świętym miejscem każdego Polaka... Tam spoczywają WYBITNI Polacy. Nie jestem zdania, że Prezydent Kaczyński powinien tam spoczywać... W najbliższym otoczeniu (koleżanki i koledzy z pracy, znajomi z innych forów internetowych) nie spotkałem się z nikim, komu podobałby się ten pomysł... :?
Dla mnie symbolika Wawelu mocno się zdezawuuje... :? Dzięki rodzinie (lub innych osób decyzyjnych) tragicznie zmarłej Pary Prezydenckiej cała żałoba narodowa pójdzie się... (dopiszcie sobie sami...).
Ostatnio edytowano 13.04.2010 17:05 przez moondek, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.04.2010 17:04

Majchrowski też jest "ZA"
Ja też.
Na razie jesteśmy na etapie najwybitniejszego męża stanu w 1000 letniej historii Rzeczpospolitej.
Punkt kulminacyjny absurdu powinien być osiągnięty jak najszybciej.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 13.04.2010 17:07

FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.04.2010 17:14

hepik napisał(a):Majchrowski też jest "ZA"
Ja też.
Na razie jesteśmy na etapie najwybitniejszego męża stanu w 1000 letniej historii Rzeczpospolitej.
Punkt kulminacyjny absurdu powinien być osiągnięty jak najszybciej.

A ja nie...

Bardzo mądrze sie Pieronek wypowiedział!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone