Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jeżeli jedziemy z dziećmi to gdzie /na polską kieszeń/

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
izula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) izula » 18.03.2007 19:47

ups, oczywiście mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 18.03.2007 19:54

izula napisał(a):Ewo, a ja też mogłabym prosic o jakies namiary? Bedę wdzięczna za wszelkie informacje

Oczywiście chętnie pomogę, ale napisz czego oczekujesz, wtedy łatwiej będzie mi cokolwiek zaproponować .Jeśli nie tutaj to na e-maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Podaj również swojego maila. Pozdrawiam E.Z. :D
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 18.03.2007 19:55

Ha.ha spóźniłam się, w czasie kiedy pisałam posta Ty błyskawicznie zareagowałaś :D
izula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) izula » 18.03.2007 19:58

Ewo jade pierwszy raz, w dwie rodziny i dosyć lliczne, najlepiej byłoby, gdybyśmy wszyscy mieszkali w jednym domu, a będzie nas w sumie 11 osób: czworo dorosłych i dzieci w przedziale od 2 do 18 lat, więc ze względu na tego najmłodszego do plaży żeby tych schodów nie było za wiele....
mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
priorytetem jednak będzie cena.... założyłam sobie, że na kwaterę wydamy ok. 10 euro na osobę.......
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 18.03.2007 20:23

cena zależy od terminu!!! Zaraz po Ranczo napiszedo Ciebie na emaila
izula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) izula » 19.03.2007 08:10

Dzięki na pewno skorzystam :D
Jarek36
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek36 » 20.03.2007 14:58

Ewa Zuber napisał(a):Też wyjeżdżam z rodzinką w sierpniu (03.08 ). Wybieram się na Makarską Rivierę do miejscowości Pisak. Będzie to ósmy nasz wyjazd do tego fantastycznego kraju i co ciekawe zawsze w inne miejsce. Drogę mamy mniej więcej tę samą, ponieważ mieszkam niedaleko Mikołowa. Pozdrawiam Ewa Z :D :D :D

Którędy jedziecie ? Też wybieram się 03.08 i też na Riwierę M. (Brela) i w dodatku z Katowic. Czytałem, że w piątki jest kiepsko w Austrii, może macie opanowaną jakąś sprawdzoną trasę ? Jazda jeden dzień czy z noclegiem ? Jadę pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość ;-)
Pozdrawiam
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 20.03.2007 22:38

Jarek36 napisał(a):
Ewa Zuber napisał(a):Też wyjeżdżam z rodzinką w sierpniu (03.08 ). Wybieram się na Makarską Rivierę do miejscowości Pisak. Będzie to ósmy nasz wyjazd do tego fantastycznego kraju i co ciekawe zawsze w inne miejsce. Drogę mamy mniej więcej tę samą, ponieważ mieszkam niedaleko Mikołowa. Pozdrawiam Ewa Z :D :D :D

Którędy jedziecie ? Też wybieram się 03.08 i też na Riwierę M. (Brela) i w dodatku z Katowic. Czytałem, że w piątki jest kiepsko w Austrii, może macie opanowaną jakąś sprawdzoną trasę ? Jazda jeden dzień czy z noclegiem ? Jadę pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość ;-)
Pozdrawiam

Ja wyjeżdżam z Gliwic 29.07 też na Makarską.Wyjazd 19.00-Czechy,Słowacja,Węgry,Słowenia,Chorwacja (Karlovac 2-3h drzemki)-Brist-Przyjazd 30.07 godz.12-13.00 :D
Jarek36
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek36 » 21.03.2007 14:57

arturo72 napisał(a):Ja wyjeżdżam z Gliwic 29.07 też na Makarską.Wyjazd 19.00-Czechy,Słowacja,Węgry,Słowenia,Chorwacja (Karlovac 2-3h drzemki)-Brist-Przyjazd 30.07 godz.12-13.00 :D

Dzięki. Też rozważam jazdę przez Węgry po naczytaniu się na forum o korkach w Austrii. Rozumiem, że drzemka w samochodzie ;-) ? W zasadzie mam doświadczenie z jazdą przez 15 godzin non-stop przy czym powyżej 12 to już lekka męczarnia.
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 21.03.2007 17:30

Jarek36 napisał(a):
arturo72 napisał(a):Ja wyjeżdżam z Gliwic 29.07 też na Makarską.Wyjazd 19.00-Czechy,Słowacja,Węgry,Słowenia,Chorwacja (Karlovac 2-3h drzemki)-Brist-Przyjazd 30.07 godz.12-13.00 :D

Dzięki. Też rozważam jazdę przez Węgry po naczytaniu się na forum o korkach w Austrii. Rozumiem, że drzemka w samochodzie ;-) ? W zasadzie mam doświadczenie z jazdą przez 15 godzin non-stop przy czym powyżej 12 to już lekka męczarnia.

Drzemka oczywiście w samochodzie ze względów taktycznych ;) coby nacieszyć oko krajobrazami po drodze na "starej trasie".
Co do doświadczenia z długą trasą to mam parę wypraw do Błg po 24-27h jazdy non stop bez zmiennika (no może też z trzy-czterogodzinnym komarowaniem :)
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 22.03.2007 16:31

Jarek36 napisał(a):

Pozdrawiam

Mamy zamiar wyjechac 3.08. rano, dojechać aż w okolice Zagrzebia i zanocować. Jedziemy trasą przez Czechy -Austrię(Wiedeń, Graz) - Maribor - Zagrzeb.
Jedziemy ósmy raz, ale mój mąż (45 latek), chce jechać koniecznie z noclegiem. Potem Zagrzeb - Split- Pisak. A tak na marginesie: czy wybierasz się w następny weekend na Targi Turystyczne GLOB?
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 22.03.2007 16:38

Jarek36 napisał(a):

Nam się Węgry źle kojarzą, ze względu na awarię samochodu, chociaż to mogło zdarzyć się w każdym innym kraju. Dobrze, że mieliśmy obrotnych przyjaciół koło siebie, więc przygoda skończyła się szybko i mogliśmy kontynuować podróż. :wink:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 22.03.2007 18:13

Po prostu Austrie przejechać nocą i nie ma żadnych korków.Wole jazde przez Czechy lub Słowacje następnie Austria,Słowenia,Chorwacja, zawsze omijam Węgry.Udanej podróży.
Jarek36
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek36 » 23.03.2007 08:27

Jedziemy ósmy raz, ale mój mąż (45 latek), chce jechać koniecznie z noclegiem. Potem Zagrzeb - Split- Pisak. A tak na marginesie: czy wybierasz się w następny weekend na Targi Turystyczne GLOB?

Raczej nie .Chyba nacieszę się jeszcze śniegiem i spróbuję nart ;-)
U mnie to żona i syn naciskają na nocleg a z trasą to po prostu będę się wahał do końca i zdam się ostatecznie "na nosa". Jadę pierwszy raz do Cro i zależy mi także, żeby nie było to wariactwo na trasie a spokojny przejazd co by oczy nacieszyć w dzień widokami.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 23.03.2007 09:18

Andreas napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Na wyspie Ciovo apartamentów beż liku, ale jak chcecie zwiedzać okolice, to radzę "zakotwiczyć" jednak na stałym lądzie, np.w Tribunj lub w Vodicach.
http://www.adria-island.org/pl/apartame ... nj/tribunj[/q
uote]
oglądałem stronkę, którą mi podesłałeś .Podoba mi się , ale ceny trochę wysokie 78 euro za dzień .Wiem,że 4 osoby to też dużo. Szukam do 50 euro.Jak byś coś wiedział byłbym b. wdzięczny. Pozdrawiam Andrzej
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :)

Zależy kiedy chcesz jechać. Po sezonie (01.09 - 14.09.06) płaciliśmy 40E za 4osoby w apartamencie 4+2 (4 osoby dorosłe+2dzieci). Apartament nad samą wodą, ale plaża nieprzyjazna dla dzieci. Do plaży żwirowej, którą widziałeś na zdjęciach z linka Janusza było od naszego apartamentu ok 300-400m.
Ja także polecam Tribunj
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Jeżeli jedziemy z dziećmi to gdzie /na polską kieszeń/ - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone