Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak żyć, jak żyć bez Chorwacji…? cz. 2 (str.12)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 11.09.2017 09:18

mysza73 napisał(a):Ja tam jestem za tym, że która rocznica, to tyludniowa podróż :oczko_usmiech:

Wyjątkowo głupi pomysł :roll: :evil:
:wink:

mysza73 napisał(a):i popieram Beata W. ... :oczko_usmiech:

Ale tutaj to się zgadzam :smo: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.09.2017 09:33

marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):Ja tam jestem za tym, że która rocznica, to tyludniowa podróż :oczko_usmiech:

Bo Ty małolata jesteś, to pewnie na jakie 5-6 dni mogłabyś pojechać ... :lool: :coool: :smo:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.09.2017 10:10

mysza73 napisał(a):
marze_na napisał(a):

Bo Ty małolata jesteś, to pewnie na jakie 5-6 dni mogłabyś pojechać ... :lool: :coool: :smo:

Wg tego pomysłu w przyszłym roku miałbym podróż 39-dniową. :roll: :oczko_usmiech:
Przy obecnych środkach lokomocji mogłaby to być podróż dookoła świata.
Tylko jest jedna wielka bariera ...
Środków na podróż Janusz nie uzbiera.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 11.09.2017 10:16

mysza73 napisał(a):
marze_na napisał(a):

Mi ten pomysł też tak średnio się podoba po w przyszłym roku na 13 dni tylko mogła bym pojechać :?
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.09.2017 10:17

Janusz Bajcer napisał(a):
mysza73 napisał(a):
marze_na napisał(a):

Wg tego pomysłu w przyszłym roku miałbym podróż 39-dniową. :roll: :oczko_usmiech:
No właśnie ... i tu jest słaba strona tego pomysłu :roll: ,
trzeba pomyśleć, kto miałby za taką podróż rocznicową płacić ... :sm:

Piekara, jak nie zaczniesz pisać relacji, to Ty będziesz płacić ... :lool:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.09.2017 13:46

Beata W. napisał(a):No dobra poświętowaliśmy :lol: Przyłączam się do życzeń oczywiście :D

Dziękuję za życzenia :D

mysza73 napisał(a):Ja tam jestem za tym, że która rocznica, to tyludniowa podróż :oczko_usmiech: ,

To jest dobry pomysł :D

marze_na napisał(a):

A co za mało byś tych dni miała :?: Aga, świetne to małolata :mrgreen: :mrgreen:

Janusz Bajcer napisał(a):Wg tego pomysłu w przyszłym roku miałbym podróż 39-dniową. :roll: :oczko_usmiech:

Bilety tanio wyhaczysz, a o nocleg zadba couchsurfing

mysza73 napisał(a):Piekara, jak nie zaczniesz pisać relacji, to Ty będziesz płacić ... :lool:
:lol: :lol: :lol:

Beata W. napisał(a):No dobra poświętowaliśmy :lol: Przyłączam się do życzeń oczywiście :D ale ja bym na tą wrześniową Chorwację popatrzyła :oczko_usmiech:

mysza73 napisał(a):i popieram Beata W. ... :oczko_usmiech:

marze_na napisał(a):Ale tutaj to się zgadzam :smo: .

No już, chwila.
Dobra dziś coś będzie, ale późno, bo po pracy mam w planie szycie sukienki, w kolorze amarantowym :mrgreen:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.09.2017 13:51

piekara114 napisał(a):No już, chwila.
Dobra dziś coś będzie, ale późno, bo po pracy mam w planie szycie sukienki, w kolorze amarantowym :mrgreen:
Ja pikole ... :roll: ,
Chciałabym się upewnić, bo mam pewne podejrzenia ... Ty te sukienki to zakładasz raz i nie pierzesz tylko wyrzucasz :?: 8O
No bo ile jedna baba może mieć kiecek ... 8O :roll: :oczko_usmiech: :smo:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 11.09.2017 14:00

mysza73 napisał(a):Chciałabym się upewnić, bo mam pewne podejrzenia ... Ty te sukienki to zakładasz raz i nie pierzesz tylko wyrzucasz :?: 8O

I to mówi ta, co samych serwetek i firanek ma od groma :twisted: :mrgreen:

Ja to bym na tegoroczny Hvar popatrzyła :roll: Ale jak nie ma to dawaj te wrzesień :papa:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 11.09.2017 14:04

O :!: amarancik to chyba na jakąś imprezkę :?: :lol:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.09.2017 14:40

Sukienek wcale aż tak dużo nie mam, ale zdecydowanie więcej niż innych ciuchów, bo ja sukienki preferuję :mrgreen:

Beata W. napisał(a):O :!: amarancik to chyba na jakąś imprezkę :?: :lol:
Miała być z lnu do letnich butków (nawet o tych bucikach już pisałam), ale materiału nie zdobyłam, no i już jesień, więc będzie inna i cieplejsza, a cel to pod żakiecik do pracy :D

ruzica napisał(a):
mysza73 napisał(a):Chciałabym się upewnić, bo mam pewne podejrzenia ... Ty te sukienki to zakładasz raz i nie pierzesz tylko wyrzucasz :?: 8O

I to mówi ta, co samych serwetek i firanek ma od groma :twisted: :mrgreen:
No właśnie, dobrze prawisz.

ruzica napisał(a):Ja to bym na tegoroczny Hvar popatrzyła :roll: Ale jak nie ma to dawaj te wrzesień :papa:

Hvar to musi poczekać, bo kilka spraw po drodze mam do ogarnięcia...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.09.2017 19:37

Żeby nie było, że się leniłam...

Na początku było tak....
IMG_20170911_173214.jpg

...potem tak...
IMG_20170911_173348.jpg

...a aktualnie jest tak....
IMG_20170911_201645.jpg

...na jutro pozostało dopasowanie i obszycie, a potem ręczne podszywanie...a tego nie lubię.... :? :?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.09.2017 20:40

4 września 2016, niedziela

Niedziela jak to niedziela, dzień leniwy i taki dokładnie był. Dzieciaki wyspane są od samego rana, do nas dobiegają tylko ich przytłumione głosy, bo siedzą na tarasie. Nasze dziecko lubi pospać, więc on nas nie budzi. E. odwiedza nas jak tylko wstajemy i staje się to porannym rytuałem, jej czekanie aż ciotka wstanie i będzie mogła do nas przyjść….
Po niedzielnym śniadaniu, pora wykorzystać ładną pogodę i wybieramy się na plażę, tą najbliższą….
Jak to na plaży, leżymy, opalamy się, trochę się moczymy, woda nie rozpieszcza i ma 21,5 stopni, nawet nie specjalnie snurkujemy, bo nudno pod wodą. Syn ma książkę, psp więc się nie nudzi, a maluchy oswajają się z wodą, rzucają kamieniami, a F. próbuje samodzielnie stawiać kroki na plaży nie obawiając się upadku na kamienie….
Z Panem M. udajemy się na spacer wzdłuż plaży ku centrum Srime.
Obrazek

Fajne miejsce, aby pospacerować z wózkiem czy nawet samemu, plaże ciut ładniejsze niż ta nasza, ale mnie i tak nie powalają….
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tak zleciała większa część dnia. Wieczorem znowu wybieramy się do centrum Vodic. Tuż przed porcikiem, a za hotelami siadamy na murku i oglądamy zachód słońca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

W centrum ponownie trafiamy na ciąg dalszy wczorajszego wieczoru. Jest kapela, jedzono – dziś muli nie ma, ale są małe kiełbaski, winko też jest :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na zakończenie oczywiście lody. Wybraliśmy Malagę i tu jadłam jedne z lepszych w Cro w ostatnim czasie lodów, czekolada z pomarańczą i czekolada z wiśnią i były naprawdę czekoladowe….. :D

I tak zleciał nam kolejny wrześniowy dzień w Cro.
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 11.09.2017 21:48

jak typowy facet na sukienkach się nie znam, kolory rozróżniam trzy...ale szacun za robotę własnoręczną wyrażam 8O tylko na tych drzwiach jakoś słabo leży ta czerwono-różowo-koralowa kiecka :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.09.2017 08:22

słoma79 napisał(a):jak typowy facet na sukienkach się nie znam, kolory rozróżniam trzy...ale szacun za robotę własnoręczną wyrażam 8O tylko na tych drzwiach jakoś słabo leży ta czerwono-różowo-koralowa kiecka :oczko_usmiech:
Dziękuję za uznanie :D Szycie sprawia frajdę, zwłaszcza jak dobrze wyjdzie. A źle leży, bo jeszcze wymaga wykończenia i prasowania. Ale potem będzie już dobrze :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 12.09.2017 08:33

piekara114 napisał(a):Obrazek

I tak zleciał nam kolejny wrześniowy dzień w Cro.
Zachodzik fajowy ... :oczko_usmiech: ,

ale mi to znowu na jakieś lenistwo się zanosi ... 8O :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Jak żyć, jak żyć bez Chorwacji…? cz. 2 (str.12) - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone