.png)
piekara114 napisał(a):Dla uzupełnienia: jedziemy ze Szwagrami, z którymi już w Cro byliśmy w 2012 r.
słoma79 napisał(a):Hmm...pierwsze słyszę o tym odmoriste![]()
.png)
Fajnie wyszło....piotrf napisał(a):Relacja z września na progu miesiąca![]()
mysza73 napisał(a):No raczej ... ostatni gwizdekpiekara114 napisał(a):Wrześniowa Cro po raz drugi….
Wrzesień za pasem, a nawet jeszcze bliżej.... Rok temu o tej porze szykowałam się na wrześniową Chorwację (w tym roku takiego wyjazdu nie będzie), więc chyba najwłaściwsza pora na krótką relację…
Jak nie ma wyjścia to nie ma i da radę bez....piotrf napisał(a):Bez Chorwacji rzeczywiście ciężko . . . ale da się![]()
Szkoda, że nie wyszło, ale za rok sobie nadrobicie, tego się trzymaj...Kasia i Krzyś napisał(a):w tym roku dość poważnie myśleliśmy o wrześniowym Hvarze, ale jednak los zdecydował inaczej i Cro (oraz inne "poważne" wyjazdy) trzeba odłożyć co najmniej na rok
na szczęście są forumowe relacje
Zapraszam. A Hvaru nie ma jeszcze, może w następnej kolejności się pojawi. A ja czekam na Twoja RO.Beata W. napisał(a):To to ja sobie pooglądam wrześniową ChorwacjęA Hvar gdzieś jest? Bo jeszcze mam duuuuużo zaległości na forum.
słoma79 napisał(a):Hmm...pierwsze słyszę o tym odmoristemoże dlatego, że w Cro lecę prosto przed siebie i się nie zatrzymuję , byle szybciej umoczyć tyłek w Jadranie
Tak, uwielbiam ten przystanek w trasie. Dla mnie obowiązkowy. Dzieci to jakoś szczególnie dużo nie będzie w relacji, ale większość dni to nam towarzyszyły...Igłą pinii napisał(a):Odmorište Krka to też mój ulubiony przystanek na trasie. Taki przedsmak wakacyjnej przygody. W tym roku na krótko, ale udało się nam tam zatrzymać i popatrzeć na piękne widoki. Relację będę śledziła, zwłaszcza, że pojawiają się w niej dzieci o podobnych do naszych przygodach w trasie
Kapelę znam, ale kierunek KSU całkiem w inną stronęTrajgul napisał(a):Rejestracja KSU kojarzy mi się z Ustrzykami Dolnymi i przede wszystkim znaną kapelą punkrockową, więc jadę z Wami.
Jak to z rodziną było, raz lepiej, raz gorzej...Trajgul napisał(a):piekara114 napisał(a):Dla uzupełnienia: jedziemy ze Szwagrami, z którymi już w Cro byliśmy w 2012 r.
Skoro dopiero początek relacji, a wspomniałaś w/w, więc trzeba zajrzeć, jak tam ze szwagrem było.
.png)
piekara114 napisał(a):Zapraszam. A Hvaru nie ma jeszcze, może w następnej kolejności się pojawi. A ja czekam na Twoja RO.Beata W. napisał(a):To to ja sobie pooglądam wrześniową ChorwacjęA Hvar gdzieś jest? Bo jeszcze mam duuuuużo zaległości na forum.
![]()

.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Nie ważne kiedy, ale coś napisz... Ja myślę na przyszły rok o AL i Epirze, ale kto wie...
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Obcas mnie od bardzo dawna kusi, ale bite 4 dni w drodze to przy 2 tyg. urlopu to dużo, a samolot + wypożyczenie auta to już dla mnie duża kwota się robi...
.png)
Beata W. napisał(a):piekara114 napisał(a):Obcas mnie od bardzo dawna kusi, ale bite 4 dni w drodze to przy 2 tyg. urlopu to dużo, a samolot + wypożyczenie auta to już dla mnie duża kwota się robi...
Ja jestem w tej dobrej sytuacji, że mogę sobie trochę ten urlop przedłużyć ponad 2 tygPoczekam jeszcze trochę może się sytuacja trochę uspokoi. Jeszcze alternatywą mogą być tanie loty do Bari ale to tylko poza wakacjami.
.png)
mysza73 napisał(a):Beata W. napisał(a):piekara114 napisał(a):Obcas mnie od bardzo dawna kusi, ale bite 4 dni w drodze to przy 2 tyg. urlopu to dużo, a samolot + wypożyczenie auta to już dla mnie duża kwota się robi...
Ja jestem w tej dobrej sytuacji, że mogę sobie trochę ten urlop przedłużyć ponad 2 tygPoczekam jeszcze trochę może się sytuacja trochę uspokoi. Jeszcze alternatywą mogą być tanie loty do Bari ale to tylko poza wakacjami.
Dziewczyny, ja Was na ten "obcasik" namawiam![]()
Beata(piekara), przecież Wy spokojnie do Toskanii dojechaliście, a okolice Monopoli, to jeszcze tylko pół dnia jazdy więcej
.png)
Beata W. napisał(a):mysza73 napisał(a):Beata W. napisał(a):piekara114 napisał(a):Obcas mnie od bardzo dawna kusi, ale bite 4 dni w drodze to przy 2 tyg. urlopu to dużo, a samolot + wypożyczenie auta to już dla mnie duża kwota się robi...
Beata(piekara), przecież Wy spokojnie do Toskanii dojechaliście, a okolice Monopoli, to jeszcze tylko pół dnia jazdy więcej
Jeszcze jak byś mogła mojego męża przekonać, że te Włochy to jednak bezpieczny kraj to zachowam swoją rezerwację w Gallipoli
.png)
mysza73 napisał(a):Beata(piekara), przecież Wy spokojnie do Toskanii dojechaliście, a okolice Monopoli, to jeszcze tylko pół dnia jazdy więcej
Dobre pytanie? My rok temu, jakieś 2,3 tygodnie po zamachu na lotnisku w Brukseli, spacerowaliśmy sobie po rynku brukselskim. Fakt, policja z broną też spacerowała, ale czułam się bezpieczna.... W domu możesz się zaczadzić dymem z kominka lub auto pod furtką Cię przejedzie, ryzyko większe niż ataku wszelkie rodzaju......mysza73 napisał(a):Ale mąż obawia się czego? ... zamachu jak np w Barcelonie? ... napadu jak ostatnio w Rimini? ... trzęsienia ziemi?
.png)
mysza73 napisał(a):Beata W. napisał(a):mysza73 napisał(a):Beata W. napisał(a):piekara114 napisał(a):Obcas mnie od bardzo dawna kusi, ale bite 4 dni w drodze to przy 2 tyg. urlopu to dużo, a samolot + wypożyczenie auta to już dla mnie duża kwota się robi...
Jeszcze jak byś mogła mojego męża przekonać, że te Włochy to jednak bezpieczny kraj to zachowam swoją rezerwację w Gallipoli
W/g mnie nie można popadać w panikę ...
No ja co prawda byłam tam rok temu ...
Ale mąż obawia się czego? ... zamachu jak np w Barcelonie? ... napadu jak ostatnio w Rimini? ... trzęsienia ziemi?
.png)
Beata W. napisał(a):
Całokształt opinii na temat Włoch, ilości uchodźców i bezpieczeństwa raczej nie zachęca. Czekam jeszcze jakiś czas i zobaczymy co z tego wyjdzie