Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak szukac apartamentow na miejscu?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
meewho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) meewho » 26.06.2011 19:25

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczow,

W tym roku wybieram sie z rodzinka (2+2) po raz pierwszy do Chorwacji i to jest takze moj pierwszy post na forum. Uklony dla wszystkich!

Poniewaz nie zarezerwowalem zadnego pokoju i wybieramy sie `w ciemno', czy mozecie dac mi pare rad jak znalezc apartament na miejscu? Slyszalem, ze jedyna formalna droga to wynajecie przez biura turystyczne znajdujace sie w kazdym miasteczku, ale podobno, zeby znalezc cos sensownego trzeba sie w takim biurze zjawic wczesnie rano (przed 9). Czy to prawda? Nie wiecie czy latwiej znalezc cos od poniedzialku czy dzien tygodnia nie ma wiekszego znaczenia?

Wybieramy sie w okolice Szybenika czy Splitu (myslelismy o Tribunj, Vodicach, Primosten albo Vinisce) od 10 lipca.

Jesli mielibyscie jakies rady, bylbym bardzo wdzieczny, a po powrocie umieszcze `relacje zoltodzioba' ;-)

Hvala,
Jacek
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 26.06.2011 19:31

Agencje bym sobie odpuścił. Lepiej samodzielnie. Zostawiasz auto w cieniu i robisz sobie spacerek po miejscówce, która ci się podoba. Wszędzie będzie na pewno mnóstwo tabliczek czy bannerów "apartmani", "zimmer frei" itp.
Pukasz i pytasz. Jak zajęte to pytasz czy gdzieś niedaleko ktoś ma wolne? Miejscowi znają się wzajemnie bardzo dobrze i na pewno w ciągu max godziny coś znajdziesz. Pytać możesz po angielsku, polsku, niemiecku.
A w ostateczności możesz iść do agencji.
W Chorwacji zawsze łatwiej mi było znaleźć spanie niż w Polsce po polsku :)
meewho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) meewho » 26.06.2011 19:51

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):Pukasz i pytasz. Jak zajęte to pytasz czy gdzieś niedaleko ktoś ma wolne? Miejscowi znają się wzajemnie bardzo dobrze i na pewno w ciągu max godziny coś znajdziesz. Pytać możesz po angielsku, polsku, niemiecku.
A w ostateczności możesz iść do agencji.

Dzieki za tak szybka odpowiedz! Musze przyznac, ze troche mnie uspokoiles, JarkuPiotrowiczu, poniewaz w razie koniecznosci znalezienia sie na miejscu o 8 rano podroz z Polski musialaby wygladac zupelnie inaczej ;-(

Ciekaw jestem czy ktoras z miejscowosci, jakie wymienilem moglbys polecic jako cel podrozy? Nie szukamy uciech nocnych, ale cieplego, plytkiego morza dla dzieciakow i w miare spokojnego snu...

Dzieki,
Jacek
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 26.06.2011 19:54

W miejscowościach, o których piszesz nie byłem, albo tylko przejazdem.
Byłem w Krk, Orasacu, Dubrovniku, Loviste (3 razy). Wszędzie myło super, wszędzie szukanie w ciemno oprócz dwóch ostatnich pobytów w Loviste bo już znamy gospodarzy.
Jak chcesz spokój bez gwaru, dyskotek, itp. to szukaj małych miejscówek, są ich setki :)
meewho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) meewho » 26.06.2011 20:03

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):Byłem w Krk, Orasacu, Dubrovniku, Loviste (3 razy). Wszędzie myło super, wszędzie szukanie w ciemno oprócz dwóch ostatnich pobytów w Loviste bo już znamy gospodarzy.
Jak chcesz spokój bez gwaru, dyskotek, itp. to szukaj małych miejscówek, są ich setki :)

Dziekuje!

A moge spytac dlaczego Loviste tak Ci przypadlo do gustu? To chyba na polwyspie Peljesac.

Pozdrawiam,
Jacek
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 26.06.2011 20:08

Uwielbiam Loviste za ciszę, spokój, idealne miejsce do kąpania dla dzieci, brak ruchu samochodowego, fajna baza wypadowa na Dubrownik, Korczulę, czy nawet Mostar.
meewho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) meewho » 26.06.2011 20:25

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):Uwielbiam Loviste za ciszę, spokój, idealne miejsce do kąpania dla dzieci, brak ruchu samochodowego, fajna baza wypadowa na Dubrownik, Korczulę, czy nawet Mostar.

Hmmm... jak dla mnie brzmi idealnie. Nie orientujesz sie ile trzeba zaplacic za apartament pewnie dwupokojowy (rodzinka 2+2) w tamtej okolicy?

Zauwazylem w Twoim albumie (gratuluje pieknych zdjec!), ze kiedys jechaliscie przez Sarajewo. Jak sie ma ta trasa do tej przez Zagrzeb? Chetnie bym sprobowal, ale nie wiem czy nie za bardzo gorzysto/kreto dla dzieci, ktore nie do konca dobrze sie czuja w samochodzie. Zajmuje duzo dluzej niz przez Zagrzeb?

To chyba byl ostatni zestaw moich pytan ;-)

Dzieki,
Jacek
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 26.06.2011 20:35

meewho napisał(a):Hmmm... jak dla mnie brzmi idealnie. Nie orientujesz sie ile trzeba zaplacic za apartament pewnie dwupokojowy (rodzinka 2+2) w tamtej okolicy?

Ja płaciłem 39€ za dobę w apartamencie 2+1.
Ale wiem że to tanio, może być trochę drożej w innych miejscach.

meewho napisał(a):Zauwazylem w Twoim albumie (gratuluje pieknych zdjec!), ze kiedys jechaliscie przez Sarajewo. Jak sie ma ta trasa do tej przez Zagrzeb?

Dzięki :)
Wybór drogi to rzecz subiektywna bardzo. Albo szybko przez Zagrzeb i autostrady albo pięknie, egzotycznie ale wolniej.
Ja zawsze preferuję i namawiam do tej drugiej wersji. Drogi świetne, takie jak w Polsce albo lepsze. Zobaczyć Sarajewo i Mostar: obowiązkowe, choć raz w życiu :)
Najlepiej zrobić spanko na końcu Węgier (Szeged albo Pecs), a potem w Sarajewie. Nie jest drogo, a wyjście wieczorem na starą muzułmańską część miasta bezcenne!

pozdr
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 26.06.2011 20:39

39 Euro miało być, ale nie wiem czemu forum nie pokazuje znaku euro.
meewho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) meewho » 26.06.2011 20:53

Wielkie dzieki! Tez chcialbym cos wynajac za 39 euro ;-) Szczesciarz z Ciebie!

Bardzo dziekuje za pomoc!
Jacek
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 26.06.2011 22:50

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):Uwielbiam Loviste za ciszę, spokój, idealne miejsce do kąpania dla dzieci, brak ruchu samochodowego, fajna baza wypadowa na Dubrownik, Korczulę, czy nawet Mostar.

Ja często pomykam w ciemno - teraz chce sie wybrać na Peljesac - może właśnie do Loviste - da sie tam udać w ciemno? Jest wystaczająca ilosć kwater? (2+2) w sierpniu
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.06.2011 23:18

meewho napisał(a):Jesli mielibyscie jakies rady, bylbym bardzo wdzieczny, a po powrocie umieszcze `relacje zoltodzioba' ;-)

Hvala,
Jacek

Liczę na "relację żółtodzioba" z polskimi literkami w tekście :wink: :lol:

Hvala
Janusz
meewho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) meewho » 27.06.2011 00:06

Janusz Bajcer napisał(a):Liczę na "relację żółtodzioba" z polskimi literkami w tekście :wink: :lol:

Bedzie tzn. będzie ;-)

Samych słonecznych dni nad Jadranem życzę,
Jacek
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 27.06.2011 06:27

Bosm@n napisał(a):Ja często pomykam w ciemno - teraz chce sie wybrać na Peljesac - może właśnie do Loviste - da sie tam udać w ciemno? Jest wystaczająca ilosć kwater? (2+2) w sierpniu

Powinieneś coś znaleźć, ale dla pewności poniżej kontakt do Lupisa, 10 metrów od morza, dobre ceny:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
RONINEK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RONINEK » 28.06.2011 22:18

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):
Bosm@n napisał(a):Ja często pomykam w ciemno - teraz chce sie wybrać na Peljesac - może właśnie do Loviste - da sie tam udać w ciemno? Jest wystaczająca ilosć kwater? (2+2) w sierpniu

Powinieneś coś znaleźć, ale dla pewności poniżej kontakt do Lupisa, 10 metrów od morza, dobre ceny:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Jarku może mógł byś wrzucić trochę fotek tego miejsca tzn. u Lupisa ?
Jak wyglądają plaże, miejscowość i co ciekawego jest w okolicy ?
Zaciekawiło mnie to miejsce, może uda mi się wybrać na półwysep w drugiej połowie sierpnia.. :wink:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone