Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak szukac apartamentow na miejscu?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 29.06.2011 06:50

Całe Loviste z morza:
Obrazek

"Nasz" brzeg, apartament 20 metrów od morza - ten domek, którego widać dach:
Obrazek

Ten sam brzeg z innego ujęcia:
Obrazek

Osławiona knajpa :)
Obrazek

Druga knajpa w Loviste:
Obrazek

Widoczek z naszego pokoju:
Obrazek
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 29.06.2011 13:58

Meewho , gdyby się nie udało na Peljescu , to proponuję szybką przeprawę z Orebica na Korculę ... i na płd. brzeg wyspy w rejon Prizby , Karbuni . Tam są największe szanse na wynajęcie czegoś sensownego w ciemno :)
meewho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) meewho » 29.06.2011 21:11

mkm napisał(a):Meewho , gdyby się nie udało na Peljescu , to proponuję szybką przeprawę z Orebica na Korculę ... i na płd. brzeg wyspy w rejon Prizby , Karbuni . Tam są największe szanse na wynajęcie czegoś sensownego w ciemno :)

Mkm, dzięki za radę! Jak dotąd myśleliśmy o twardym lądzie, a z Twoich postów zdaje mi się, że jestem miłośnikiem wysp w Chorwacji zamiast lądu.
Czy jest w tym jakieś racjonalne uzasadnienie czy urodziłeś się na Islandii ;-)

Pozdrawiam!
meewho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) meewho » 29.06.2011 21:17

JarkuPiotrowiczu, z Twoich zdjęc wynika, że ładne to Loviste. Bardzo zachęcające, ale pewnie mała ilość domów sprawia, że wyboru kwater "w ciemno" jest ograniczony.

Pozdrawiam serdecznie!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 29.06.2011 21:20

Taaa , klimat ma tu zdecydowane znaczenie :wink:
Pozdrav :D ...
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 30.06.2011 18:21

meewho napisał(a):Witam serdecznie wszystkich Forumowiczow,

W tym roku wybieram sie z rodzinka (2+2) po raz pierwszy do Chorwacji i to jest takze moj pierwszy post na forum. Uklony dla wszystkich!

Poniewaz nie zarezerwowalem zadnego pokoju i wybieramy sie `w ciemno', czy mozecie dac mi pare rad jak znalezc apartament na miejscu? Slyszalem, ze jedyna formalna droga to wynajecie przez biura turystyczne znajdujace sie w kazdym miasteczku, ale podobno, zeby znalezc cos sensownego trzeba sie w takim biurze zjawic wczesnie rano (przed 9). Czy to prawda? Nie wiecie czy latwiej znalezc cos od poniedzialku czy dzien tygodnia nie ma wiekszego znaczenia?

Wybieramy sie w okolice Szybenika czy Splitu (myslelismy o Tribunj, Vodicach, Primosten albo Vinisce) od 10 lipca.

Jesli mielibyscie jakies rady, bylbym bardzo wdzieczny, a po powrocie umieszcze `relacje zoltodzioba' ;-)

Hvala,
Jacek

Wsiadasz w auto i w drogę do zaplanowanego z góry miejsca. Najlepiej od razu kierować się na jakiś z krańców danej miejscowości. (wymieniłeś dość popularne miejscowości) Tam parkujesz gdzieś auto i dalej do domu który najbardziej cie interesuje. Stuk puk i zaczynasz nawijać, szybko się dogadasz Oni wiedzą po co zajechałeś, jeśli nie ten dom to następny, jak nie następny Chorwat skory do pomocy czy to u znajomego czy rodziny. Nie miałem z tym nigdy problemu a wizytowałem Chorwację w różnych okresach wakacyjnych. Nie mniej jednak proponował bym mniej znane miejscowości (nieraz trudne w wymowie) ale są one bardzo blisko popularnych miejscowości. Np Grebastica koło Primosten, Marusici koło Breli czy Omisia itd znajdz sobie takie miejscowości na mapie Google, potem wbij ta nazwę w wyszukiwarkę Google i wciśnij ( Grafika) pokażą się foty z tego miejsca lub na you tube. Będziesz miał pogląd na dane miejsce choć na podstawie zdjęć. Ja robię to tak, najpierw planuje jaka okolica mnie interesuje, następnie zacieśniam miejsce do 3 max 4 miejscowości że sobą sąsiadujących. Potem oglądam sobie je na podglądzie satelitarnym (mapy google itd.) Obieram sobie zatoczki i oglądam zagęszczenie domów (osobiście szukam małego). Potem wrzucam temacik na forum dobrzy ludzie szybko dadzą znać co o jak. Pamiętaj jednak że ile ludzi tyle opinii trak więc trzeba brać jakiś margines. Potem kiedy jestem pewien w jakie miejsce chcę wjechać na dzień dobry. Oglądam sobie je na mocnym zbliżeniu uliczki którym zjazdem z jadrnaki itd. I tak jak już pisałem wyżej kierujesz się do domu który najbardziej Cie zainteresuje potem już niemal domino. Powodzonka
meewho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) meewho » 30.06.2011 22:34

consett0805 napisał(a):Nie mniej jednak proponował bym mniej znane miejscowości (nieraz trudne w wymowie) ale są one bardzo blisko popularnych miejscowości. Np Grebastica koło Primosten, Marusici koło Breli czy Omisia itd

Bardzo dziękuje za ten dopracowany algorytm poszukiwania. Myśle, że go zastosuję jak tylko ustalimy konkretnie jaką okolicę chcemy odwiedzić...

Serdeczności,
Jacek
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.07.2011 11:05

consett0805 napisał(a):
meewho napisał(a):Witam serdecznie wszystkich Forumowiczow,

W tym roku wybieram sie z rodzinka (2+2) po raz pierwszy do Chorwacji i to jest takze moj pierwszy post na forum. Uklony dla wszystkich!

Poniewaz nie zarezerwowalem zadnego pokoju i wybieramy sie `w ciemno', czy mozecie dac mi pare rad jak znalezc apartament na miejscu? Slyszalem, ze jedyna formalna droga to wynajecie przez biura turystyczne znajdujace sie w kazdym miasteczku, ale podobno, zeby znalezc cos sensownego trzeba sie w takim biurze zjawic wczesnie rano (przed 9). Czy to prawda? Nie wiecie czy latwiej znalezc cos od poniedzialku czy dzien tygodnia nie ma wiekszego znaczenia?

Wybieramy sie w okolice Szybenika czy Splitu (myslelismy o Tribunj, Vodicach, Primosten albo Vinisce) od 10 lipca.

Jesli mielibyscie jakies rady, bylbym bardzo wdzieczny, a po powrocie umieszcze `relacje zoltodzioba' ;-)

Hvala,
Jacek

Wsiadasz w auto i w drogę do zaplanowanego z góry miejsca. Najlepiej od razu kierować się na jakiś z krańców danej miejscowości. (wymieniłeś dość popularne miejscowości) Tam parkujesz gdzieś auto i dalej do domu który najbardziej cie interesuje. Stuk puk i zaczynasz nawijać, szybko się dogadasz Oni wiedzą po co zajechałeś. Powodzonka

... zjechał do Piska ... wszyscy niby wiedzą po co zajechał ... ... następna w kolejce jest Brela :wink:
meewho
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) meewho » 01.07.2011 13:37

mkm napisał(a):
... zjechał do Piska ... wszyscy niby wiedzą po co zajechał ... ... następna w kolejce jest Brela :wink:

Dzięki za duchowe wsparcie, nasz forumowy wyspiarzu ;-) Wcale mnie to nie przeraża jeśli pomyślę o prawie nieskończonej ilości miasteczek w Chorwacji...

Pozdrowiska,
Jacek
RONINEK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RONINEK » 04.07.2011 23:50

Dzięki Jarek za fotki !

Trochę nudna ta Chorwacja.. wszędzie te same, podobne widoczki.. błękitna woda i piękne krajobrazy.. :wink: :lol:

Szukam miejsca na Półwyspie dla 2 + 1 (szkodnik 2 latka :) i pies.
I nie mam pojęcia gdzie się wybrać :?
Przydało by się coś dla dziecka, czyli przyjazna plaża ale i coś dla nas (troszkę większe miasteczko niż to na fotkach).
Znasz może takie miejsce ?
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 28.08.2012 14:21

Odświeżam wątek :) z prośbą o polecenie miejsc na Peljesacu, w które będziemy mogli zajrzeć szukając noclegu ,,w ciemno" (4 dorosłe osoby + pies ) :) czyli ap 2+2 :)
Będę wdzięczna za wszelkie namiary :)
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Jak szukac apartamentow na miejscu? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone