Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria kwatera

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2008 10:19

themoon napisał(a):Janusz, dziękuję! Bardzo przydatna strona. jednak jest możliwe, że zmięszczę się w tej cenie.

Obawiam się , że nie :cry: - ale życzę powodzenia :lol:
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 16.06.2008 10:26

Janusz, na tej stronie widziałem ceny za pokój oscylujące około 20 euro. Czy ja mam coś nie tak ze wzrokiem, czy czegoś nie doczytałem? A może po prostu nie aktualizują? A jeżeli tak jest to na jaką cenę pokoju dwuosobowego powiniennem się nastawić?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2008 10:34

Ta cena dotyczy raczej 20 euro od osoby - ale poprosimy Mirko o potwierdzenia :?:
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 16.06.2008 10:45

O tak, Mirko prosiłbym bardzo. Po angielsku było napisane, że za pokój, ale mogę się oczywiście mylić. Zerknełem w grafice google na zdjęcia-bardzo przyjemna miejscowość, szczególnie wpadł mi w oko wodospad. Prawdziwy cud natury. A tak nawiasem mówiąc to uważam, że Polacy powinni się uczyć od Chorwatów. Postawili kraj "na nogi" w tak krótkim czasie. Poza tym słysząc opinie są to bardzo uczciwi ludzie. Czasem wstyd mi za rodaków którzy jadą do Chorwacji. Mam nadzieję, że jest to tylko odsetek. Ale słysząc historię, że na polu namiotowym w Chorwacji Polacy kradną to jakie inne odczucia?
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 16.06.2008 10:53

wszystko zależy od regionu/rejonu do którego zamierzasz dotrzec.Istria jest generalnie droższa bo dociera tam wiecej Wlochow,Austiakow,Niemcow-i dlaczego ceny sa wyższe,tego nie tłumaczę.Droższe są również wyspy.Jednakże w małych dalmatynskich zatokach,tam gdzie stoi parę zaledwie domów możesz znależć apartament,gdzie zaplacisz w lipcu nawet po 10-12 eur /osoba.Ale po zaopatrzenie daleko,program zwiedzania trzeba zaplanować z dojazdami.Za to masz świety spokój.Coś za coś.
4 lata temu udało nam się na Ciovo mieszkac za 10 eur/os. w bardzo uroczym, dużym apartamencie w drugiej linii od morza.Pojechaliśmy w ciemno i strzeliliśmy w dziesiatkę,Czasem się zdarzy.
Wówczas nie wiedziałam ze istnieje forum i nie zapisalam adresu.Pamietam tylko imiona Vibor i Ljubica.Okrug Gornij.
Licz na sczęście.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2008 10:58

themoon napisał(a):Ale słysząc historię, że na polu namiotowym w Chorwacji Polacy kradną to jakie inne odczucia?

Po pierwsze - w Chorwacji nie ma pól namiotowych , są tam kempingi :lol:

Po drugie - gdzie słyszałeś historię , że Polacy kradną na kempingach. :?:

Ja o takich historiach nie słyszałem - a byłem już 9 razy na wakacjach w Chorwacji na różnych kempingach.
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 16.06.2008 11:16

Historia z zeszłego roku od osób które właśnie mieszkały na kempingu w Chorwacji, nie pamiętam niestety miejscowości. A jaka jest różnica między kempingiem a polem namiotowym oprócz nazwy?
Dzięki, Ewa, mam nadzieję, że mi również się uda.
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 16.06.2008 11:19

Na campach w Cro bylam 6 razy/póżniej już były apartamenty/. Nigdy,podkreślam, nigdy nie zdarzylo nam się usłyszeć, by ktoś kogoś okradł.Polak nie-Polak ?? Jak już dotrzesz do HR, przygotuj się na duże zdziwienie, jak zobaczysz pootwierane domy, auta z kluczykami w stacyjce,a na plaży koce, materace,sprzęt do pływania.To już raczej ktoś komuś coś bezinteresownie dał-niż okradł.Ale to już inna historia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2008 11:48

themoon napisał(a):Historia z zeszłego roku od osób które właśnie mieszkały na kempingu w Chorwacji, nie pamiętam niestety miejscowości. A jaka jest różnica między kempingiem a polem namiotowym oprócz nazwy?
Dzięki, Ewa, mam nadzieję, że mi również się uda.

Prawdo podobnie jednostkowy przypadek - a skąd pewność , że sprawcami kradzieży byli Polacy :?:

Tak jest na polach namiotowych

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 16.06.2008 12:06

Macie rację, może zbyt pochopnie rzuciłem słowem. A może ktoś się orientuje jak daleko od miejscowości jest wodospad? Niesamowite miejsce. I czy na kampingach (polach namiotowych) natryski wyglądają równie dobrze jak na zdjęciach umywalni z linka Janusza? Zaczynam poważnie myśleć o namiocie. W końcu to tylko miejsce do spania.
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 16.06.2008 12:26

Dwukrotnie byliśmy na Camp Stoja.Duży, zacieniony na uroczym półwyspie.Dokądkolwiek byś nie poszedl to trafisz na wodę.Plaża od strony południowej klifowa-dla amatorow skoków.Od razu glęboka na chyba 10 m. Od strony wschodniej dobra dla dzieci.Blisko do Puli-tu się nie będę produkować, bo o Puli już napisano niemal wszystko.
Mirko -zazdroszcze-masz tę Pulę na okrąglo.
Warunki sanitarne-bez żadnych zastrzeżeń.Domki kąpielowe rozrzucone po calym kampie.Oddzielnie stanowiska do mycia naczyn.Czysto,bez kolejek.Może mankamentem jest duża ilość włoskich rodzin,które przyjeżdżaja na cale wakacje z olbrzymim dobytkiem.Populacja rodziny włoskiej, jest jak wiemy,dość znaczna.
Tak, że raczej nie odpoczniesz w ciszy.
Janusz rozbawiłeś mnie do łez tymi zdjęciami.
Fakt ,na polach namiotowych w Pl. jak już jest kran i woda,to napewno nie ma czym odkręcic, i na odwrót.
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 16.06.2008 12:26

Dwukrotnie byliśmy na Camp Stoja.Duży, zacieniony na uroczym półwyspie.Dokądkolwiek byś nie poszedl to trafisz na wodę.Plaża od strony południowej klifowa-dla amatorow skoków.Od razu glęboka na chyba 10 m. Od strony wschodniej dobra dla dzieci.Blisko do Puli-tu się nie będę produkować, bo o Puli już napisano niemal wszystko.
Mirko -zazdroszcze-masz tę Pulę na okrąglo.
Warunki sanitarne-bez żadnych zastrzeżeń.Domki kąpielowe rozrzucone po calym kampie.Oddzielnie stanowiska do mycia naczyn.Czysto,bez kolejek.Może mankamentem jest duża ilość włoskich rodzin,które przyjeżdżaja na cale wakacje z olbrzymim dobytkiem.Populacja rodziny włoskiej, jest jak wiemy,dość znaczna.
Tak, że raczej nie odpoczniesz w ciszy.
Janusz rozbawiłeś mnie do łez tymi zdjęciami.
Fakt ,na polach namiotowych w Pl. jak już jest kran i woda,to napewno nie ma czym odkręcic, i na odwrót.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2008 13:56

themoon napisał(a):Macie rację, może zbyt pochopnie rzuciłem słowem. A może ktoś się orientuje jak daleko od miejscowości jest wodospad? Niesamowite miejsce. I czy na kampingach (polach namiotowych) natryski wyglądają równie dobrze jak na zdjęciach umywalni z linka Janusza? Zaczynam poważnie myśleć o namiocie. W końcu to tylko miejsce do spania.

Wodospad jest nie daleko od Funtany - ładne miejsce, ale "nie powala" jak pisał kolega wiech. który tam był. Poszukaj jego postów.

Co do kempingów i warunków sanitarnych , to zaręczam Ci, że tak jest jak na zdjęciach - gdyby było inaczej , nie jeździł bym na kempingi.

Chyba wystarczy :?: :wink: :lol:
Ostatnio edytowano 16.06.2008 16:03 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 16.06.2008 14:25

Janusz Bajcer napisał(a):Ta cena dotyczy raczej 20 euro od osoby - ale poprosimy Mirko o potwierdzenia :?:

Potwierdzam,
sprawdzone telefonicznie :?
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 16.06.2008 14:55

Dzięki wielkie wszystkim. Chyba przyjdzie mi jednak namiot zabrać. W każdym razie i tak warto. Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Istria kwatera - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone