Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
19Gumis20
Croentuzjasta

Postnapisał(a) 19Gumis20 » 17.07.2019 08:52

W zeszłym roku płaciłem 80E/doba za apartament w Mandre na Pagu, pierwsza linia brzegowa, do morza tylko wyjść za płotek, jednak i tak dość często jeździliśmy na Sv.Duh. Chciałem przynajmniej raz spędzić urlop blisko morza ale uważam, że nie ma potrzeby przepłacać za taką lokalizację, z dzieciakami i tak dość często jeździliśmy na inne plaże a z tej koło naszego apartamentu rzadko korzystaliśmy. Ale każdy ma swoje upodobania.
Bartek81
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bartek81 » 17.07.2019 08:54

Wszystko zależy od naszych oczekiwań. Można wydać 60E. można i 120.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2019 09:13

Ja na sierpień płace 75 Eur .4 +2. W czerwcu 55 Eur. Makarska ul Molizanskih Hrvata .
w114ce
Plażowicz

Postnapisał(a) w114ce » 17.07.2019 09:55

Wakacje koniec czerwca wyspa Ciovo k. Trogiru
- rodzina 2+2 (3 i 6 lat);
- w tym roku co najmniej 10 wyjazd do Chorwacji i 5 do tego samego apartamentu;
- 7 noclegów plus 1 po drodze do Chorwacji każdy 40e,
- apartament 2 linia brzegowa 80m od plaży.
- zrobiliśmy 2700 km dieslem;
- odwiedzony Park Krak, ze względu na wiek dzieci płaciliśmy tylko za 2 dorosłe osoby;
- pływaliśmy z synem małą łodzią podwodną (pseudo podwodna dla dzieci atrakcja dla dorosłego nie polecam :) );
- kilka krotnie pływaliśmy "taksówką" wodną do Trogiru;
- wypiliśmy kilka kaw zjedliśmy kilka ryb, pizz oraz od groma lodów i naleśników na plaży;

- nie pije alkoholu więc 0 piw, 0 drinków itp.

łącznie wydaliśmy
5300zł

nie liczę ile na co wydałem bo byłem na wakacjach miałem przeznaczone X tyś więc została mi reszta na kolejny wyjazd.
robertms
Cromaniak

Postnapisał(a) robertms » 17.07.2019 10:27

#dids76 placi 30E, #Marsallah az 100E - czyli sa mozliwosci...

pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2019 10:38

w114ce napisał(a):Wakacje koniec czerwca wyspa Ciovo k. Trogiru

Jak dajesz rade ? :D
LUKI40
zbanowany

Postnapisał(a) LUKI40 » 17.07.2019 10:42

manewr napisał(a):

Jak żyć.... :wink:
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 17.07.2019 10:49

LUKI40 napisał(a):
manewr napisał(a):

Jak żyć.... :wink:

No nic tak nic. No tak na smak. Nawet na urlopie bez stresu Szefa, Szefowej upierdliwych petentów. Jakże to tak. To nie po Bożemu. Choćby lechutkie winko takie mszalne. nic, a nic. Dziwnie, doprawdy i zaiste dziwne. Co prawda u mnie tylko ja w rodzinie % i to lechutko. 0,7 Brandy chorwackie Badel do kawy po kapitańsku z jakiem no ale w końcu % przed udaniem na plażę, a tu nic a nic - Dziwne, bardzo dziwne.

:roll: :roll: :roll:
travel
Cromaniak

Postnapisał(a) travel » 17.07.2019 11:34

manewr napisał(a):

Może zamiast procentów nałogowo wcina ptasie mleczko :?: :mrgreen:
Marsallah
Cromaniak

Postnapisał(a) Marsallah » 17.07.2019 11:52

robertms napisał(a):#dids76 placi 30E, #Marsallah az 100E - czyli sa mozliwosci...

Są. Cena zależy też od regionu. Niektórzy piszą tu o Makarskiej czy tym podobnych miejscowościach, których ja w ogóle nie chcę oglądać, nawet z daleka. (Aha, no i wyspy (z niewielkimi wyjątkami, m.in. przytoczony tu Pag) są generalnie droższe.) Większość nocuje w apartmanach w domach wakacyjnych, w których takich apartmanów jest kilka - ja sobie współbytowania z nikim nie wyobrażam. Dalej idąc, mamy wczasowiczów, którym nie przeszkadza mieszkanie kilometr od plaży, pod górkę stromizną 12% - ja tam wolę być bliżej wody. Wreszcie, są ceny w sezonie i poza nim...

I tak jak mówię, nad polskim morzem nie będzie taniej. Samotny domek, urządzony gustownie i zapewniający "domową" atmosferę, a nie jakieś "cudo" z gołymi ścianami i łóżkami oraz szafami pod nimi rozstawionymi.

Ja wciąż niczego poniżej 120 € na przyszły sezon nie znalazłem... :P
Garo&Justa
Cromaniak

Postnapisał(a) Garo&Justa » 17.07.2019 11:55

sito_zabrze napisał(a):
Marsallah napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):6 tys płacę w tym roku za sama kwaterę... ;) 2+2 (6 i 12 lat) pierwsza linia, z domu wprost na plażę. 14 nocy, 100€ noc

I to jest, niestety, normalna cena, zresztą porównywana z cenami w Polsce, w analogicznych lokalizacjach. Ja też szukam 2+2 i w sumie te 100€ jest często nie do uzyskania w niektórych miejscach (no, na airbnb jest mnóstwo wspaniałych ofert, ale przy bezpośrednim kontakcie z właścicielem okazuje się, że cena jest o 40% wyższa...).

Gdyby 100E było "normalną" ceną to Chorwacja by wyglądała jak Dubaj....

W PL domek najbliżej brzegu jak się da, sierpień (szwagier wynajął) 415 zł za dobę. Domek 5 os. Czy PL wygląda jak Dubaj?
Jadę z dziećmi, założyłem sobie pierwszą linię brzegową, dwie sypialnie by dzieci spały w osobnym pokoju i za to się płaci
3 lata temu za takie warunki płaciłem 75E, 2 lata temu 85E a w zeszłym roku i w tym po 100E
Bratuś, 14 nocy
Za takie warunki (dwie sypialnie, kameralny hotel przy plaży w Grecji, w sierpniu, najtańsza oferta była 13900.
Do Cro koszty dojazdu wyniosa nas pewnie około 1300 zł + kwatera 6000 czyli łącznie 7300 zł. I nawet gdybyśmy stracili kolejne 7 tys (tylko śniadania jemy w apartamencie - reszta konoby, mamy naprawdę wakację od wszystkiego) by tym samym dobić do ceny Grecji - wybieram Cro
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 17.07.2019 12:16

Gdybym oświadczył Aśce ze pochytałem fajny domek nad naszym morzem w cenie 400zl za dobę na 13 noclegów to jest szansa ze mialbym walizki spakowane przed drzwiami tego samego dnia :mrgreen:

Odnośnie cen apartmanów. Osobiście znalazłem w tamtym roku domek blisko Splitu w cenie 80 tys PLN za tydzień 8O
O dziwo cześć terminów byla juz zajęta. Wydaje mi się ze wiekszość wynajmu oscyluje w granicach do 100E za apartman 2+2. Nie twierdzę ze nie ma droższych, tylko raczej mała część naszych rodaków z takowych korzysta
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 17.07.2019 12:23

Marsallah napisał(a):Większość nocuje w apartmanach w domach wakacyjnych, w których takich apartmanów jest kilka - ja sobie współbytowania z nikim nie wyobrażam.

A dlaczego nie? Często zdarza się, że człowiek nie zauważa sąsiadów, tym bardziej, że jedni i drudzy w większości czasu są poza apartamentami. Chodzi o to, że chcecie być sami w ogrodzie, np. wieczorem?
599
Cromaniak

Postnapisał(a) 599 » 17.07.2019 12:25

czytając ten wątek często
mam wrażenie że jest sporo "cromaniaków"
którzy byli by nieszczęśliwi jeśli by zapłacili
za "spanie" mniej jak 100Euro,
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2019 12:35

:D :D :D
ja podobnie jak co roku zamykam się w kwocie około 6.000 złotych.
rodzinka 3 osobowa ale 3 osoby dorosłe, nocleg apartament wielki pokój+kuchania+ łazienka+balkon na Adriatyk+parkin+tvsat+wifi to 70 euro za dobę.
w kwotę wliczam też oprócz noclegu winiety, paliwo, wydatki na miejscu i wszelkie inne.
fakt zabieram też sporo żywności ze sobą bo jestem hehehehe z Poznania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jedzenie zabrane ze sobą starcza nam na cały pobyt. na miejscu dokupujemy pieczywko, owoce, piwko, napoje i takie tam to co potrzebne.
dlaczego nie jeśli można w ten sposób zaoszczędzić.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 694
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone