Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrzyska Olimpijskie 2012

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.08.2012 09:04

Jacek S napisał(a):To chyba nie jest dobry przykład.

:?

Zdecydowanie nie jest. Tam do sukcesów się "zachęca". U nas możesz, ale nie musisz.

Problemem nie jest brak kasy, czy infrastruktury. Problemem jest to, że gdy ja chodziłem do podstawówki na przełomie 70/80 to prosiliśmy nauczycieli o zwiększenie lekcji W-Fu a na SKS-y czekało się tak jak dzisiaj na premierę nowego ajpoda, czy innego poda.

Dzisiaj herojem jest ten(ta), którzy załatwią sobie lepsze "papiery" zwalniające od W-Fu.

Niedawno robiliśmy jakąś imprezę w parku Kolibki w Gdyni. Pojawiła się tam grupa dziewcząt, około 13-14 lat na plenerowych zajęciach z W-Fu.

1/3 z nich stała pod drzewami i drwiła z tych, które truchtały.....frajerki i tyle, te biegające.

Te biegające z kolei po kilku minutach 'biegu". Ja szybciej spaceruję, wyglądały jak po dwóch maratonach z ołowiem na łydkach.

TO JEST PROBLEM.

Nie bez powodu największe sukcesy odnosiliśmy w czasach, gdy nie było netu, multikin, centrów handlowych i dwóch samochodów w rodzinie.

8)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 01.08.2012 09:31

Fatamorgana napisał(a):
I tego co się wyrabiało w Rudzie Śląskiej na jej powitaniu po IO w Atenach.

Bez przesady-nic sie nie wyrabiało.Kiedy odnosiła najwieksze sukcesy mieszkanką RŚl juz nie była.No moze była oficjalnie zameldowana...
Oczywiście władze miasta ,jak każde inne sie podpięły pod sukces choc zadnego w tym udziału nie miały.ako dziewczynka jeździła na pływalnię do Katowic.
Było ladowanie helikopterem na miejskim kapielisku i tyle.Jeszcze przyznanie mieszkania w Halembie,z którego sama na pewno nie skorzystała.Rodzice zreszta tez wrócili w swoje rodzinne strony,gdzies tam w środkową Polskę.
A i jeszcze robocza nazwa dla budowanego od kilku lat aqua parku -Otti.
Dzisiaj ,po 10 latach budowy jest na ukończeniu ale nazwa juz dawno zmieniona.
Z całym szacunkiem dla Otylli,prawie sasiadki,bo jej blokowisko to niespełna km od mojego domu-mistrzyni powinna wiedzieć kiedy sie wycofać.
Po tragedii ,po przerwach w uprawianiu pływania ,po wynikach powinna wiedzieć ,że ten start juz sensu nie ma.
I te wczorajsze 6 czy 7 sek za zwyciężczynią półfinału było żałosne.
Nie tak powinna kończyć karierę .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.08.2012 09:36

Manga napisał(a):I te wczorajsze 6 czy 7 sek za zwyciężczynią półfinału było żałosne.

Nie przesadzaj.
Nie pojechała tam za zasługi, tylko dlatego, że osiągnęła normę olimpijską.

Powtarzam - i tak jest najlepsza w Polsce, a to już nie jest jej wina :/
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.08.2012 09:37

Fatamorgana napisał(a):Chyba jest.
Wszędzie i zawsze liczą się wyniki a nie metody dochodzenia do nich.
Nie wiemy ile w ich sporcie jest sportu a ile czynników pozasportowych.
Ale widzimy tabelę z wynikami.

Piotr podał przykład NRD.
Ja musiałbym o polityce i obozach, restrykcjach, represjach w przypadku ucieczki...
Ciekawe czy pozwolono oglądać tam Olimpiadę?
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 01.08.2012 09:47

kaszubskiexpress napisał(a):

TO JEST PROBLEM.

Nie bez powodu największe sukcesy odnosiliśmy w czasach, gdy nie było netu, multikin, centrów handlowych i dwóch samochodów w rodzinie.

8)

Problem jest ale nie w necie,multikinach,centrach handlowych i dwóch samochodach.
Bo to tak ,jakby one tylko w Polsce istniały ;)
Zdobwcy złota to wiekszości już tylko brojlery hodowlane a nie kury truchtające po zielonej trawce w parku albo podwórzu. ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.08.2012 09:55

Jacek S napisał(a):Ciekawe czy pozwolono oglądać tam Olimpiadę?

A jak było w czasie mistrzostw w piłkę kopaną?

Czy ja dobrze pamiętam, że drużynę spotkały jakieś mocne represje, typu wojsko, obozy ... ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.08.2012 09:57

weldon napisał(a):A jak było w czasie mistrzostw w piłkę kopaną?

Czy ja dobrze pamiętam, że drużynę spotkały jakieś mocne represje, typu wojsko, obozy ... ?

Dlatego polemizuję z kolegą.
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 01.08.2012 09:57

weldon napisał(a):
Manga napisał(a):I te wczorajsze 6 czy 7 sek za zwyciężczynią półfinału było żałosne.

Nie przesadzaj.
Nie pojechała tam za zasługi, tylko dlatego, że osiągnęła normę olimpijską.

Powtarzam - i tak jest najlepsza w Polsce, a to już nie jest jej wina :/

Jasne,że tak.Ja tego nie kwestionuję,że minimum uprawniajace do wyjazdu uzyskała...
Tylko sama powinna wiedzieć,że starej mistrzyni nie wypada sie kompromitować ostatnim miejscem w eliminacjach.
Celebrytką była za krótko,by z tego życ ...trzeba szukać innego pomysłu na życie...za wynik ja nie mam pretensji,próby powrotu mozna podejmować ale kiedy sie widzi ,że na to juz nie ma szans,to powinna sobie zaoszczedzic tego sama sobie.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 01.08.2012 10:04

Manga napisał(a):Problem jest ale nie w necie,multikinach,centrach handlowych i dwóch samochodach.

Mam na myśli to, że się rozleniwiliśmy.

Manga napisał(a):Zdobwcy złota to wiekszości już tylko brojlery hodowlane

Raczej pasjonaci. Patrz: Mauer - Roóżańska, Bogacka, Blannik czy Arkadiusz Skrzypaszek.

8)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 01.08.2012 10:17

U nas to pasjonaci, dlatego medali mamy jak na lekarstwo.
Świat faktycznie zaczął "hodować" mistrzów i medale zdobywa seriami. Pierwsze dni IO pokazały, że w takim basenie czy na macie inni nam odjechali.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.08.2012 10:26

marze_na napisał(a):Pierwsze dni IO pokazały, że w takim basenie czy na macie inni nam odjechali.

No właśnie ... Siatkarze jeszcze coś pokazują, Radwańska, indywidualnie, Kubica ... a nie Kubica to nie jest dobry przykład ;)

O większości zdobywców medali, o tych konkurencjach, dowiadujemy się przy okazji Igrzysk, a na co dzień nawet nie mamy pojęcia o tym, że takie dyscypliny jak na przykład wiatrówka, w ogóle istnieją.

Każda porażka to tragedia narodowa, a ja, muszę przyznać, że z przyjemnością obejrzałem wczoraj siostry jak dostają wciry, bo całkiem ładnie dostały, jak na kogoś, kto występuje przeciwko, podobno, parze najlepszych deblistek na świecie - nie wiem, nie znam się. Tak mówił spiker. :)

Ktoś tam musi być ostatni, a gdyby nie Otylia, to w ogóle nie oglądalibyśmy pływania.

Ja ją tak sobie lubię, ale doceniam to, że jeszcze jej się chciało, w przeciwieństwie do młodych, którym się nie chce :/
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 01.08.2012 10:35

weldon napisał(a):Każda porażka to tragedia narodowa, a ja, muszę przyznać, że z przyjemnością obejrzałem wczoraj siostry jak dostają wciry, bo całkiem ładnie dostały, jak na kogoś, kto występuje przeciwko, podobno, parze najlepszych deblistek na świecie - nie wiem, nie znam się. Tak mówił spiker. :)

Spiker powiedział też, że te Amerykanki są 40 lat starsze od naszych Radwańskich. To mają dziewczyny czas :wink: .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.08.2012 10:41

marze_na napisał(a):
weldon napisał(a):Każda porażka to tragedia narodowa, a ja, muszę przyznać, że z przyjemnością obejrzałem wczoraj siostry jak dostają wciry, bo całkiem ładnie dostały, jak na kogoś, kto występuje przeciwko, podobno, parze najlepszych deblistek na świecie - nie wiem, nie znam się. Tak mówił spiker. :)

Spiker powiedział też, że te Amerykanki są 40 lat starsze od naszych Radwańskich. To mają dziewczyny czas :wink: .

Pod warunkiem, że częściej bądą grały debla na turniejach.

Obawiam się, że Agnieszka w mikście też nic nie ugra, dobrze będzie jak przejdzie z partnerem pierwszą przeszkodę.
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 01.08.2012 10:49

marze_na napisał(a):

Nasz polski Chińczyk Wandżi przegrqał z hiszpańskim 50 letnim Chińczykiem(ping pong)
Kwestia kondycji,Polak prowadził 3-0 ,przegrał 3-4.
Na pocieszenie -hiszpańskiego Chińczyka każdy będzie mogł zobaczyc ,kto wybierze sie na polska ligę tenisa do Grodziska Mazowieckiego ;)
http://www.pingpong.com.pl/news/11213/h ... azowiecki-
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 01.08.2012 10:52

A popisów naszych szermierzy ciąg dalszy...
Kurczę, jak to się posypało w ostatnich latach.

Judoczka też niestety błyskawicznie do domu...Swoją drogą ta postać, z którą walczyła to na kobitkę nie wyglądała, oj nie...
A wioślarze w finale A ale medalowo to nie wygląda
Ostatnio edytowano 01.08.2012 11:08 przez sandomingo, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Igrzyska Olimpijskie 2012 - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone