napisał(a) U-la » 18.12.2009 16:04
Janusz Bajcer napisał(a):Do znanych i opisywanych zemst: Faraona w Egipcie i Sułtana w Turcji doszła jeszcze jedna; zemsta Hemisu.
Ciekawe czy są jeszcze jakieś inne

(oprócz "Zemsty" A.Fredry

)
Tak właściwie to my naszą różnie chrzciłyśmy - była też zemsta Himalajów, albo hasło "Dalajlama wzywa" ale nie chciałybyśmy jednak mieszać tego czcigodnego człowieka do naszych problemów
Otóż w ten sposób: "Dalajlama wzywa" tłmaczyła się znajomym pielęgniarkom pensjonariuszka jednego ośrodka, która pewnej nocy uciekła stamtąd, wsiadła do pociagu do Warszawy, zameldowała się pod ambasadą Indii i tam ją znalazła policja i przekazała lekarzom.
To jest nieco groteskowa - tragiczno-humorystyczna sytuacja i tak się nam czasem okoliczności kojarzyły.
Tymona napisał(a):Ciekawe co im po głowie chodziło

bo przecież wcześniej też Was traktowali jak Misia z Krupówek

ale chyba wtedy nie robiłyście za ładne tło ?

Mam wrażenie, że tu zagrała ciekawość naszej rasowej różnorodności

Wszystkie blade, a do tego dwie czarne, jedna ruda i jedna blondynka
tadeusz2 napisał(a):Ale uczta, nie chciałem za szybko przejechać po relacji i z kilkoma przerwami na pracę, po trzech godzinach ( pod kocem

) dobrnąłem do końca. W sklepach miodu zabraknie jak zacznę Wam słodzić za możliwość zobaczenia tak wspaniałych miejsc.
No co ja mam powiedzieć, zdjęcia na imageshacku prezentują się fantastycznie, sto procent rzeczywistości, zdecydowanie lepiej się wypadaja niż na pica saku.
Już mam ochotę zobaczyć te góry z drugiej strony. Nie wiem na ile jest to możliwe, ale postaram się dowiedzieć, czy tamten teren, aby nie jest zamknięty dla obcokrajowców.
Ależ Tadeusz, no co Ty
Wydaje mi się, że to nie kwestia imageshacka (jeśli odbierasz te zdjęcia jako jakoś tam prezentujące się lepiej).
Wcześniej przerabiałam zdjęcia w Irfan View i nie podobały mi się (zresztą sami widzieliście). Teraz zmniejszam i jakimś tam automatem tylko jadę równo jeśli chodzi o poprawienie w Corelu Paint Shop Pro Photo XI.
Dziękuję serdecznie za uwagę

Mam ciąg na bramkę, ale dziś chyba odpadnę na środkowej linii boiska