Przej...rąbane
Dołożyłbym do tego widełki rzędu plus minus 3 km różnicy od dopuszczalnej prędkości
i wzrost gospodarczy mamy zapewniony
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
ebolec napisał(a):Panowie, trzeba jeździć bezpiecznie
.png)
Raul73 napisał(a):Zgoda, tylko że nie zawsze bezpiecznie = wolno
.png)
ebolec napisał(a):Raul73 napisał(a):Zgoda, tylko że nie zawsze bezpiecznie = wolno
Nigdzie tak nie napisałem.
Sam dużo jeżdżę samochodem i zauważam, że spore zagrożenie na drogach stanowią ci , którzy jeżdżą znacznie poniżej maksymalnych prędkości dopuszczalnych na określonym odcinku drogi. Im się wydaje, że taka jazda jest bezpieczna, ale swoją ślamazarną jazdą i nieobliczalnością w zachowaniu stanowią zagrożenie w ruchu drogowym.
.png)
.png)
$$ napisał(a):Na A1 na pewno nie było ,chyba że teraz to uruchomili. Wiem bo nic nie przyszło, a jeżdżę tam tędy często, nie będę mówił głośno ale często 2 z przodu bywa. Na obwodnicy 3city jak to odpalą to może się trochę uspokoi z wypadkami, bo każdego dnia coś się dzieje. Chociaż twierdzę ,że już tylko metropolitalna uratuje nam życie![]()
Ale że Słowaka ,to już trochę przegięcie ,tam i tak co chwile fotograf na odcinku leśnym. Wszyscy powoli tam jeżdżą.
Pozdrowionka i szerokości
.png)
.png)
.png)
$$ napisał(a):Jeżdżę w/w autostradą co najmniej 5 razy w miesiącu w tę i z powrotem po całej długości. Jak do tej pory nic do mnie nie przyszło, więc raczej nie działa. Kamer żadnych nie widziałem ,a same czujniki w asfalcie czy co tam innego jak to ktoś napisał, za wiele im nie dadzą, muszą mieć fotę z nr rej.
Ustawiam tempomat i sobie jadę, przynajmniej można szybko dotrzeć na miejsce i załatwić o wiele więcej spraw niż tłukąc się starą jedynką. Droga do Torunia A1 w obie strony to łącznie 2 godziny, za to starą jedynką to 3 w jedną i 3 w drugą czyli 6 h. Łatwo policzyć ile mam więcej czasu na załatwienie interesów
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.