Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 27.06.2025 06:58

StaryMarek napisał(a):Internetowe winiety w elektronicznej postaci to super wynalazek
Pamiętam te auta oklejone kilkoma winietami i to z różnych okresów. Niektórzy chyba dla szpanu wozili "Gdzie to nie byłem"

Naklejki zostały zniesione bo co niektórym zaczęły zasłaniać widoczność :mg:
maciek_apo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_apo » 05.07.2025 10:49

Słuchajcie, podobno nie ma głupich pytań... Ale serio zgłupiałem w kwestii słoweńskiej winiety. Wjeżdżam do Słowenii około 1 wszej w nocy z piątku na sobotę, wracam za tydzień i wjadę do Słowenii podejrzewam w okolicy 16 stej również w sobotę, ale dzieli mnie 15 godzin od wjazdu przez granicę tydzień wcześniej. Jak oni liczą ten czas trwania winiety?. Od godziny w dany dzień, czy liczą jako cały dzień że mam zmieścić się w sobocie do północy?
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 05.07.2025 11:18

maciek_apo napisał(a):Słuchajcie, podobno nie ma głupich pytań... Ale serio zgłupiałem w kwestii słoweńskiej winiety. Wjeżdżam do Słowenii około 1 wszej w nocy z piątku na sobotę, wracam za tydzień i wjadę do Słowenii podejrzewam w okolicy 16 stej również w sobotę, ale dzieli mnie 15 godzin od wjazdu przez granicę tydzień wcześniej. Jak oni liczą ten czas trwania winiety?. Od godziny w dany dzień, czy liczą jako cały dzień że mam zmieścić się w sobocie do północy?

https://evinjeta.dars.si/pl/rodzaje-e-winiet#vrste
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.07.2025 11:26

maciek_apo napisał(a):Słuchajcie, podobno nie ma głupich pytań... Ale serio zgłupiałem w kwestii słoweńskiej winiety. Wjeżdżam do Słowenii około 1 wszej w nocy z piątku na sobotę, wracam za tydzień i wjadę do Słowenii podejrzewam w okolicy 16 stej również w sobotę, ale dzieli mnie 15 godzin od wjazdu przez granicę tydzień wcześniej. Jak oni liczą ten czas trwania winiety?. Od godziny w dany dzień, czy liczą jako cały dzień że mam zmieścić się w sobocie do północy?

Jak kupujesz od soboty to jest ważne przez siedem dni, czyli do piątku.
maciek_apo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_apo » 05.07.2025 12:06

Dziękuję za szybkie wyjaśnienie, czyli cyk 32 euro bo objeżdżać już mi się nie chce.
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 15.07.2025 12:51

Oficjalnie w sezonie 2026 w HR śmigamy już na winietach. :jupi:

LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 15.07.2025 13:46

Marlowe1994 napisał(a):Jak on pomaga wyjechać to ja dziękuję...

w sensie ?
CroGoGo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroGoGo » 28.07.2025 18:11

Cześć, ponoć nie ma głupich pytań -wybieramy się do CRO z okolic Krakowa -> Bratysława -Austria- Słowenia ->Chorwacja.
Czy wszystkie winiety są już elektroniczne? I czy są stronki źródłowe bez pośredników? B. proszę o wsparcie
dekoder
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dekoder » 28.07.2025 18:18

Co prawda sprawdzenie tego w google zajmuje minutę, a na główwnej stronie forum jest wątek na ten temat, ale ci odpowiem.

Pyt 1. tak poza chorwackimi
Pyt 2. tak
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 28.07.2025 18:37

CroGoGo napisał(a):Cześć, ponoć nie ma głupich pytań -wybieramy się do CRO z okolic Krakowa -> Bratysława -Austria- Słowenia ->Chorwacja.
Czy wszystkie winiety są już elektroniczne? I czy są stronki źródłowe bez pośredników? B. proszę o wsparcie

Ficowcom nie płacę to nie wiem.
Winiety elektroniczne
Austria: https://shop.asfinag.at/pl/
Słowenia: https://evinjeta.dars.si/pl
Chorwacja nie ma winiet.
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 29.07.2025 17:56

CroGoGo napisał(a):Cześć, ponoć nie ma głupich pytań -wybieramy się do CRO z okolic Krakowa -> Bratysława -Austria- Słowenia ->Chorwacja.

Słowacja: https://eznamka.sk/pl/node/469
roykssop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) roykssop » 29.07.2025 18:26

W Czadcy jest zamknięta obwodnica od 29.06 do 31.08.
Po co z Bratysławy do Austrii? Z Bratysławy na Gyor, a później M85/M86 do Szombathely 86 w kierunku Redics i 7416 do Lenti. Z Lenti 7538 do Tornyiszentmiklós i dalej M70 do Letenye. Stamtąd A4/A1.

Słowacja: https://eznamka.sk/selfcare/purchase
Węgry: https://ematrica.nemzetiutdij.hu/en/vig ... -selection
Chorwacja bramki.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 01.08.2025 08:05

LUKASQ napisał(a):Oficjalnie w sezonie 2026 w HR śmigamy już na winietach. :jupi:

Powiedziałbym " NARESZCIE" ...... :jupi:
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 01.08.2025 09:31

pawelli napisał(a):
LUKASQ napisał(a):Oficjalnie w sezonie 2026 w HR śmigamy już na winietach. :jupi:

Powiedziałbym " NARESZCIE" ...... :jupi:

No właśnie kurka wodna żeby tylko to nie była przedwczesna radość...
Słychać już plotki w eterze że Chorwaci mogą nie wprowadzić w ogóle winiet czasowych jak SK CZ AT HU itp tylko utrzymać płatności odcinkowe tyle że full elektronicznie (czytanie tablic) więc de facto jedyne co odejdzie to stanie na bramkach. Oby się ten scenariusz nie ziścił :niepowiem:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 17.09.2025 15:52

Dostałem informacje z Google, że jadąc przez Zwardoń w Skalitem na Słowacji nie ma już bezpośredniego punktu sprzedaży winiet.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 295
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone