Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Formuła 1

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.06.2012 10:29

bartekj napisał(a):Kubica znowu przeszedł operację, która ma już w 100% umożliwić ruch ręką. Podobno miał już testy na symulatorze.

Wyszło, że przy skręcie w prawo odrywa ręce od kierownicy czy jakoś nie może skręcić...zawsze może przejść do WRC albo IRC.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 07.06.2012 03:27

Odrywa (opuszcza) rękę od kierownicy.
Cały czas trzymam kciuki za powrót.
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 07.06.2012 07:02

A Ja nie trzymam :wink: bo ten koles jest mi obojetny,tak jak wszyscy kibice w Polsce dla niego...Cieszę sie tylko ze jest Polakiem ale On zawsz mówił ze Italia dała mu wszystko a Ojczyzna nic...Niech nauczy sie szacunku do kibiców tak jak Adaś Małysz i wielu innych sportowców...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.06.2012 07:13

kamil1929 napisał(a):A Ja nie trzymam :wink: bo ten koles jest mi obojetny,tak jak wszyscy kibice w Polsce dla niego...Cieszę sie tylko ze jest Polakiem ale On zawsz mówił ze Italia dała mu wszystko a Ojczyzna nic...Niech nauczy sie szacunku do kibiców tak jak Adaś Małysz i wielu innych sportowców...

Jestem samego zdania!
Nie opluwam go , jak to wielu Polaków potrafi , bo jednak w jakiś sposób jest Wielkim sportowcem , ale olewanie kibiców Polskich to niestety u niego już norma , ale jako fan Formuły 1 żałuję , że skończył jak skończył.
Jednak zwisa mi i powiewa co u niego słychać , tak jak jemu kibice Polscy.

Moim zdaniem jego kariera w F 1 jest skończona i nie ma tu co się łudzić , może kiedyś Kubica oprzytomnieje i zwróci się do kibiców .......zobaczymy.
Na razie cieszę się tylko , że mieliśmy w końcu naszego rodaka w F1 !
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 07.06.2012 07:22

maniust napisał(a):
kamil1929 napisał(a):A Ja nie trzymam :wink: bo ten koles jest mi obojetny,tak jak wszyscy kibice w Polsce dla niego...Cieszę sie tylko ze jest Polakiem ale On zawsz mówił ze Italia dała mu wszystko a Ojczyzna nic...Niech nauczy sie szacunku do kibiców tak jak Adaś Małysz i wielu innych sportowców...

Jestem samego zdania!
Nie opluwam go , jak to wielu Polaków potrafi , bo jednak w jakiś sposób jest Wielkim sportowcem , ale olewanie kibiców Polskich to niestety u niego już norma , ale jako fan Formuły 1 żałuję , że skończył jak skończył.
Jednak zwisa mi i powiewa co u niego słychać , tak jak jemu kibice Polscy.

Moim zdaniem jego kariera w F 1 jest skończona i nie ma tu co się łudzić , może kiedyś Kubica oprzytomnieje i zwróci się do kibiców .......zobaczymy.
Na razie cieszę się tylko , że mieliśmy w końcu naszego rodaka w F1 !

Oczywiście,ja Go szanuje bo jest Polakiem,ale wielu kibiców w polsce jest ciekawa co z jego zdrowiem,jak sie czuje :?: ot takie przyziemskie drobnostki które interesują kibica...a On ma to w d... niech zwoła konferencje i powie coś kibicom...należy im sie to... :wink:
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 07.06.2012 08:46

Podzielam powyższe opinie. Podzielę się też swoimi. Kibicuję Robertowi od wielu lat. Dużo przed tym jak zaczął ścigać się w F1. W czerwcu 2007 r. jak wielu innych jego kibiców przeżyłem szok po wypadku podczas GP w Kanadzie. Szczęśliwie wszystko dobrze się skończyło i miesiąc później mogłem mu kibicować na żywo w GP Niemiec. Przed wyścigiem, w piątek zwiedzałem strefę serwisową. Przed boxem Roberta zebrało się dość dużo kibiców różnych nacji. Polacy zaczęli skandować Robert Kubica, Robert Kubica... . Ten niestety nie pokazał się nawet na chwilę. Jestem wstanie to zrozumie. Może był zmęczony lub go nie było na miejscu. Kiedy Rok później zwyciężył w Kanadzie byliśmy w euforii i przybyło mu zwolenników nie tylko w Polsce. Od tamtego czasu było wiele sukcesów i rozczarowań (GP Węgier 2010). Ale wierni zwolennicy byli przy nim. Wypadek jakiemu uległ ponownie skonsolidował ludzi, którzy dobrze mu życzyli i życzą nadal. I tu pojawia się wielki żad,myślę że nie tylko mój. Od wypadku z lutego 2011 roku minęło tak wiele czasu a on, nasz idol nie pojawił się publicznie ani razu. Nie wydał, żadnego oficjalnego oświadczenia. Choćby w stylu "walczę, nie poddaję się, nie wiem czy i kiedy wrócę do ściganie" lub coś w tym stylu. A tu nic, kompletnie nic. Nie wiem z czego to wynika. Mam do niego o to żal. Mimo to sercem nadal będę przy nim chodź rozum mówi że to już koniec.
Ostatnio edytowano 09.06.2012 08:58 przez Krzysztof66, łącznie edytowano 1 raz
bartekj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekj » 07.06.2012 11:22

Ja tam go nie usprawiedliwiam - ale staram się zrozumieć, dlaczego... a no właśnie dla tego, że gdyby napisał czy powiedział, że nie wie kiedy wróci do ścigania wszystkie zespoły automatycznie przestałyby się nim interesować, choć dzisiaj nie jest w centrum uwagi to na pewno co jakiś czas zespoły wiodących teamów czekają nadal na informację, bo tak jak my wszyscy mamy nadzieję - gdyby coś powiedział nadzieja by "padła". A tak być może czeka jeszcze na koniec sierpnia kiedy to zespoły kompletują swoich kierowców - i powiem szczerze, że jeśli do sierpnia nie da znać TAK OTO JESTEM SPRAWNY I GOTOWY DO ŚCIGANIA - wraz z jakimś tam usprawiedliwieniem, że nie był pewny i nie chciał "mącić" - to i ja stracę już nadzieję, że kiedykolwiek wróci do najbardziej prestiżowego sportu samochodowego jakim jest Formula 1
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 07.06.2012 12:52

Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 07.06.2012 13:20

Po przeczytaniu powyższych żalów i komentów nasuwa się jeden wniosek.
Są kibice rozsądni i kibice mniej rozsądni, którym brakuje szerszej wyobraźni żeby zrozumieć pewne rzeczy jakie są udziałem takich sportowców i w takim sporcie, gdzie chodzi o zbyt wielkie stawki i o sprawy, które mogą zaważyć na reszcie kariery i życia sportowca.
Myślę, że Robert doskonale to wie i rozumie od dawna, bo jest wychowany na zachodnim stylu myślenia (i całe szczęście!) i stawia wyżej swoje cele oraz swoją strategię postępowania niż jakieś pretensje ludzi, którym się wydaje, że oni powinni być dla niego najważniejsi.
To jest profesjonalista z określonymi i ustalonymi metodami działania a nie jakiś łowca wzruszeń w objęciach kibiców czy inny pop star.

Zamiast tyle piep..ć i biadolić jaki to ten Robert jest, zajmijcie się czymś ciekawszym.
Przyszło wam w ogóle do głowy, że on sam może wciąż nie wie jak się jego losy potoczą??? A skoro tego sam nie wie, to jaki sens publicznie ogłaszać co zrobi i kiedy zrobi???
:roll: :?:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2012 13:33

Krzysztof66 napisał(a): Kibicuję Robertowi od wielu lat. Dużo przed tym jak zaczął ścigać się w F1. W czerwcu 207 r.

Rzeczywiście, dużo wcześniej... 8)
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 07.06.2012 13:49

O co Ci chodzi? Masz problem ze zrozumieniem czytanego tekstu?
bartekj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekj » 07.06.2012 20:16

Krzysztof66 napisał(a):Widzę, że kolega przeczytał:
http://f1.wp.pl/kat,48594,title,Kubica- ... omosc.html

A widzisz napisałem to nie czytając tej wiadomości - teraz właśnie dopiero zobaczyłem, więc jednak miałem rację.
Na dowód moja publikacja postu 12:22 a publikacja wiadomości 13:04 :lol:
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 08.06.2012 04:48

No to brawo za trafną opinię.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 08.06.2012 05:06

Krzysztof66 napisał(a):O co Ci chodzi? Masz problem ze zrozumieniem czytanego tekstu?

Nie wytykaj czytania bez zrozumienia jeżeli sam nie przeczytales tego co napisałeś.
bartekj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekj » 09.06.2012 06:41

GP Kanady:
1. HAM
2. VET
3. ALO
4. MSC
5. ROS
6. WEB
7. BUT
8. RAI
9. MAS
10.GRO
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone