Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Formuła 1

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta
Formuła 1

Postnapisał(a) Torcida1 » 07.11.2008 17:11

Chciałbym otworzyć temat poświęcony f1. Co sądzicie o wygranej Hamiltona? Kto zawinił w fatalnym końcu sezonu Kubicy?
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 11.11.2008 06:26

Moim zdaniem zawinił tak samo Kubica jak i jego zespół. Ale to i tak dobrze jak na tak niedoświadczony zespół i kierowcę. Pełen szacunek dla nich.
Wieczne problemy z aerodynamiką - to ich położyło.
Torcida1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Torcida1 » 11.11.2008 13:54

Mnie najbardziej zdenerwował Glock. Nie chciałem żeby Hamilton wygrał. Najgorsze było to rozczarowanie Ferrari po przepuszczeniu Hamiltona przez Tima:/
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 11.11.2008 21:43

Torcida1 napisał(a):Mnie najbardziej zdenerwował Glock. Nie chciałem żeby Hamilton wygrał. Najgorsze było to rozczarowanie Ferrari po przepuszczeniu Hamiltona przez Tima:/

A tak niewiele brakowało by Fellipe został mistrzem :!:
Torcida1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Torcida1 » 11.11.2008 22:05

To prawda, brakowało niewiele. Zobaczymy jak to wszystko się potoczy w następnym sezonie. Hamilton ma obiecanego Mclarena F1 LM za wygranie dwóch sezonów:D Mnie by to zmotywowało:P Jak dla mnie największym przegranym tego sezonu jest Robert. Wydawało się, że już nic nie odbierze mu 3 - go miejsca...
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 31.03.2009 18:34

Wątek odpowiedni więc skoro sezon się zaczął - czy warto było walczyć o drugie miejsce w Australii? Pudło było w kieszeni....
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2009 19:15

JacYamaha napisał(a):Wątek odpowiedni więc skoro sezon się zaczął - czy warto było walczyć o drugie miejsce w Australii? Pudło było w kieszeni....

On nie walczył o 2 miejsce tylko o pierwsze.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 31.03.2009 20:21

JacYamaha napisał(a):Wątek odpowiedni więc skoro sezon się zaczął - czy warto było walczyć o drugie miejsce w Australii? Pudło było w kieszeni....

A co byś powiedział, gdyby Vettela nie wyniosło i dzięki tym manewrom, oraz odpowiednim w tym momencie oponom Kubicy udało by się wygrać? :wink:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 31.03.2009 21:19

Nie wiesz, czy te 2 punkty nie będą na wagę pudła, najwyższego, na konic sezonu...
Lub wcześniej, jak to Schumi potrafił robić...
Zresztą na dzisiaj niewidzę kierowcy jego pokroju; będzie to na pewno odebrane jako niesubiektywne, lecz RK ma ku temu predyspozycje.
Byle Theisen nie wycofał się w pół drogi. Osiągnie zamierzony cel, jak rok temu i ma wszystko w d. a mogli zdobyć więcej.
No ale w bumie sra się nawet zgodnie z harmonogamem... :roll:

Zapraszam na to forum na dalszą dyskusję. cro.pl za chwilę ugrzęźnie w niebycie sieci, zasypane pytaniami o gaz, korki, kwatery i inne takie...

http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 16&start=0

albo trzeba będzie nastawic budzik na 4 rano, aby posty poczytać... :twisted:
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 01.04.2009 04:45

Prawdziwy mistrz walczy do końca.
Moim zdaniem bardzo dobrze że nawiązał walkę. Gdyby nie błąd Vettela byłby prawdopodobnie drugi a może nawet i pierwszy.
Co do Vettela to Kubica w wywiadzie powiedział że nie mógł zostawić więcej miejsca Vettelowi. Widok z kamery helikoptera pokazuje że jednak mógł szerzej pojechać ale wtedy mógłby nie zdołać na tym zakręcie wyprzedzić Vettela. Z drugiej strony zostawił Vettelowi wystarczająco dużo miejsca. Niestety Vettel zmienił lekko tor jazdy i buum.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 01.04.2009 06:30

Wszystko fajnie, pięknie - walczy się do końca itd. - ale to jest cały sezon i trzeba zbierać te punkciki za wszelką cenę. Czy dojechałby na 1 miejsce to nie było powiedziane - na 2 miał jeszcze 2 okrążenia żeby sobie gościa ustawić...Ale widzę, że wszyscy cisnęli by do końca.
ally
Cromaniak

Postnapisał(a) ally » 01.04.2009 08:25

Hmmm.... jest takie przysłowie "gdyby babcia miała wąsy byłaby dziadkiem" :D To jest sport i każdy sportowiec stajne na lini startu aby wygrać. Kto z Was nie podjął by próby wyprzedzenia? Wiedząc, że jest szybszy...?A to, że stało się jak się stało to już ryzyko, którego wykluczyć się nie da!Nikt nie jest nieomylny!
Ja tam jestem dumna z Kubicy!I co ważniejsze z tego, że tak świetnie sie zaprezentował :D Trzymam kciuki za Malezję :!: :!: :!:
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 02.04.2009 04:32

JacYamaha napisał(a):... na 2 miał jeszcze 2 okrążenia żeby sobie gościa ustawić... Ale widzę, że wszyscy cisnęliby do końca.

Moim zdaniem szanse na pierwsze miejsce były chociaż z lekka w to wątpiłem bo dogonić Buttona to jedno a wyprzedzić go to zupełnie inna bajka przy tej ilości okrążeń do mety.

ally napisał(a):...To jest sport i każdy sportowiec staje na lini startu aby wygrać. Kto z Was nie podjął by próby wyprzedzenia? Wiedząc, że jest szybszy...? A to, że stało się jak się stało to już ryzyko, którego wykluczyć się nie da! Nikt nie jest nieomylny!
Ja tam jestem dumna z Kubicy! I co ważniejsze z tego, że tak świetnie sie zaprezentował. Trzymam kciuki za Malezję

I tu się w 100% zgadzam.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 04.04.2009 11:02

No i do jutrzejszego wyścigu Kubica wystartuje z 8 miejsca.
A może skoro są różne dyscypliny w HP to pogadamy w osobnym wątku o sporcie motocyklowym? Jest tu kilka zainteresowanych osób :)
Jakby co to zapraszam tu
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.04.2009 11:36

JacYamaha napisał(a): Kubica wystartuje z 8 miejsca.

Z 6-ego.
Dwoch pacjentów będzie przesuniętych.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone