Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Formuła 1

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 22.05.2011 05:57

1. VET
2. HAM
3. WEB
4. ALO
5. BUT
6. ROS
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.05.2011 15:08

Kuba Giermaziak świetnie dziś pojechał no i Vettel.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 22.05.2011 16:15

Jacek S napisał(a):Kuba Giermaziak świetnie dziś pojechał no i Vettel.

Myślę,że Heidfeld też miał dobry dzień.
Wywalczył punkty,choć startował z ostatniego miejsca!

fasi napisał(a):1. VET
2. HAM
3. WEB

Webber nie dał rady :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.05.2011 06:32

kleeberg napisał(a):Myślę,że Heidfeld też miał dobry dzień.
Wywalczył punkty,choć startował z ostatniego miejsca!

Miał dużo nieużywanych opon.
:wink:
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 23.05.2011 07:48

Wyścig ciekawy, fenomenalny start Alonso i już myślałem, że będzie dobrze...

Dobrze, że McLaren goni Red Bulla :) Jakimś wielkim fanem Hamiltona nie jestem, ale chciałem, żeby objechał Vettela. Tyle tylko, że pomysł z DRS na tym torze to totalny niewypał. Strefę pomiaru i aktywacji DRS powinni zrobić gdzie indziej np. w okolicy Campsa.

Witek duże rozczarowanie, plus dla Nicka.
Jakoś nie widzę ich w pierwszej ósemce na GP Monaco. Więcej szans dawałbym tam Quickowi aniżeli Witkowi.

Tego, że Webber nie obroni się na starcie można było oczekiwać, nie sądziłem tylko, że spadnie poniżej 3.

Ogólnie wyścig mógł się podobać i trzymał w napięciu do końca.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.05.2011 10:59

Szef zespołu Lotus-Renault potwierdził, że RK w tym sezonie już się nie pościga. Może jedynie jakieś testy, treningi...
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 23.05.2011 11:19

Boulier tak powiedział :?: 8O
Czytałem dzisiaj wypowiedź Lopeza (właściciela zespołu) o tym, że RK nie pojedzie...

Sprawdźcie to i oceńcie... bo po tym spojrzeniu na kask to sam nie wiem co myśleć...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.05.2011 11:26

fasi napisał(a):Sprawdźcie to i oceńcie... bo po tym spojrzeniu na kask to sam nie wiem co myśleć...

Oprócz uśmiechu, że No HD to nic mnie nie naszło...a Ciebie co?
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 23.05.2011 11:40

(...) Za to zobaczycie wywiad z człowiekiem, który usiadł za kierownicą zanim na dobre nauczył się chodzić. O kim mowa? Sami zgadnijcie. (...) i ten wymowny look na kask...

Sokół jest w przyjacielskich relacjach z RK... I dlatego nie wiem co o tym myśleć...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.05.2011 11:44

RK zapowiada w najbliższym czasie konferencję prasową - być może zacznie się teraz udzielać medialnie więc wszystko możliwe.
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 23.05.2011 11:57

Miło by go było w końcu zobaczyć :D

Wracając do Monte...
Obrazek

Tor niewybaczający błędów więc możemy liczyć na neutralizację i safety cara, bo mało realne jest, że cała stawka pojedzie czysto i bez awarii.
W tym upatrywałbym szans dla konkurencji Red Bulla - wszystko co Vettel wypracuje po pierwszych kilkunastu kółkach i dobrych zjazdach do pit-lane może być zniwelowane żółtą flagą i wyjazdem samochodu bezpieczeństwa.

DRS? Według mnie powinni jechać Monte bez ruchomego skrzydła.
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 24.05.2011 06:12

DRS zakazany w tunelu toru w Monako

FIA zdecydowała, że kierowcom nie będzie wolno używać ruchomego tylnego skrzydła w sekcji tunelu ulicznego toru w Monte Carlo.

Kierowcy postawili na swoim. O swoich obawach związanych z używaniem DRS w tunelu informowali FIA już wcześniej. Dziś delegat techniczny Charlie Whiting postanowił przychylić się do wniosku zawodników. Aby uniknąć zbędnego ryzyka FIA zakazała używania DRS w treningach i kwalifikacjach między znacznikami 1350 a 2020 metra toru, a więc obszaru wokół tunelu.

W czwartek i sobotę na każdym innym odcinku toru kierowcy będą mieli pełną swobodę w korzystaniu z systemu, a podczas niedzielnego wyścigu strefa aktywacji DRS będzie znajdować się na prostej startu/mety.
bartekj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekj » 27.05.2011 20:29

Oj będzie się działo - posypie się pełno bolidów... kręto, ciasno i niebezpiecznie - dobrze, że nie będzie można używać DRS bo byłoby jeszcze bardziej niebezpiecznie.
Tutaj decydujący będzie start i umiejętność utrzymania się cało w wyścigu ;) Nie mogę się doczekać!
Co do RK mam nadzieję, że uda mu się zasiąść do bolida jeszcze w końcówce sezonu:
http://f1.wp.pl/kat,48594,title,On-nie-ma-pojecia-jak-czuje-sie-Robert,wid,13449480,wiadomosc.html
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.05.2011 06:09

1. WEB
2. HAM
3. VET
4. ALO
5. PET
6. BUT
7. MAS
8. MSC
9. ROS
10. HEI
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 28.05.2011 06:47

bartekj napisał(a):Co do RK mam nadzieję, że uda mu się zasiąść do bolida jeszcze w końcówce sezonu:

Również trzymam mocno kciuki , ale jakoś mało w to wierzę.......

Obejrzenie na żywo F1 w GP Monako jest moim skromnym marzeniem.. :)
Uwielbiam oglądać F1 na tym torze , super adrenalina i piękny , kręty tor.
........oby jak najmniej wypadków było w niedzielę !

Stawiam na Hamiltona , bo od wypadku Roberta jemu kibicuję.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone