Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Formuła 1

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bartekj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekj » 28.05.2011 08:28

Ja również sympatyzuję Hamiltonowi - tym bardziej, że Kubica ścigał się z nim będąc jeszcze (chyba) na gokartach :) więc tym bardziej jest to wszystko powiązane.
Ale nie zapominam o naszym wschodnim "temperamencie" i będę za niego trzymał kciuki - oby nie rozbił bolidu, bo będzie chciał za bardzo.

Moje typy:
kwalifikacje - pierwsza i druga linia:
jednak VET,HAM
ALO,WEB

Wyścig:
HAM
ALO
VET
WEB
BUT
ROS
MSC
HEI
MAS
PET
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 01.06.2011 13:03

Nie typowałem bo byłem wyjechany na drugi koniec polski.
Kwalifikacje i wyścig obejrzałem dopiero wczoraj.

Podejrzewałem, że bez safety cara się nie obejdzie ale nie sądziłem, że aż tak dużo dzwonów będzie.

Cieszy Alonso i dobra forma Buttona. Szkoda, że "fantazja" Hamiltona odbiła się na innych kierowcach. Sędziowie powinni wziąć się w końcu ostro za te jego wybryki...

Szkoda Witka bo całkiem nieźle mu szło, na szczęście za niecałe 2 tygodnie wyścig na dosyć łatwym torze w Montrealu i tutaj Lotus Renault GP może zapunktować.

Vettel... no comment...
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 02.06.2011 09:33

Coś do poczytania ale bez podniety, bo do newsów z WP to z przymrużeniem oka należy podchodzić... :wink:

Ostatnio napisali, że RK zaprzepaścił szansę na pokazanie się w padoku podczas GP Monako na torze Yas Marina... :lol:

A tutaj pierwszy odcinek Sokolim Okiem.
Pierwszy odcinek nowego magazynu SokolimOkiem.tv miał być poświęcony człowiekowi, który dzięki swojej pasji dotarł do najwyższej kategorii wyścigowej świata. Niestety, ta sama pasja sprawiła, że obecnie walczy o powrót za kierownicę.

Z Robertem Kubicą spotkaliśmy się ostatniego dnia ubiegłorocznego Rallye du Var. Rankiem wygrał trzy odcinki specjalne w klasyfikacji generalnej, przednionapędowym Renault Clio objeżdżając na mokrej nawierzchni m.in. rajdowego mistrza Francji i trzykrotnego mistrza Polski Bryana Bouffier'a w czteronapędowym aucie Super 2000. Po południu usiadł w przytulnej kawiarence lokalnego hoteliku i przez niemal pół godziny rozmawialiśmy o jego życiu, pasji do kręcenia kierownicą, świecie Formuły 1, miłości do rajdów i przygodach z wirtualnym ściganiem.

Nasza rozmowa miała ujrzeć światło dzienne przed rozpoczęciem sezonu Formuły 1. Wydarzenia z początku lutego wymusiły jednak zmianę planów. Ostatecznie doszedłem do wniosku, że fragmenty wywiadu - przede wszystkim te o rajdach i pasji Roberta do nich - pomogą zrozumieć wszystkim kibicom, dlaczego ten kierowca Formuły 1 nie potrafi usiedzieć spokojnie w domu i aż rwie się do prowadzenia niemal wszystkiego, co ma silnik i cztery koła.

Wiem, że wielu z Was oczekiwało wywiadu przeprowadzonego po pechowym Ronde di Andora. Wybaczcie, na to nie nadszedł jeszcze czas.
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 07.06.2011 07:33

W najbliższy weekend GP Kanady w Montrealu :)

Obrazek

Tor o podobnej charakterystyce jak w Australii, niewymagający jakichś wielkich umiejętności technicznych. Duża szansa dla Lotus Renault GP.
Dużo szybkich partii, dużo ciekawych miejsc do ataku przy dohamowaniu :)
Strefa pomiaru czasu przed zakrętem nr 12 i "Ścianą Mistrzów", strefa DRS dosyć krótka.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 11.06.2011 14:41

Moje typy na GP Kanady:
PP VET
1. VET
2. HAM
3. BUT
4. ALO
5. ROS
6. MAS
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.06.2011 19:07

GP kanady

1. VET
2. HAM
3. WEB
4. ALO
5. PET
6. BUT
7. MAS
8. MSC
9. ROS
10. HEI
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 11.06.2011 19:49

Kevlar napisał(a):Moje typy na GP Kanady:
PP VET
1. VET
.....

Jacek S napisał(a):GP kanady

1. VET
.....

Niewiele ryzykujecie tak typując. :lol:
Niedobra dla F1 jest supremacja RB, oraz dystans, jaki dzieli najsłabsze teamy do średniaków. Wielka szkoda, że zamiast zapytać: "Ciekawe, kto wygra najbliższy wyścig?", muszę zapytać: "Ciekawe (?), czy komuś uda się w końcu wygrać z Vettelem?"
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 12.06.2011 00:31

Jakoś tak łatwo na Circuit Gilles Villeneuve nie jest ( Ściana mistrzów , dzwonków jak w cerkwi Sergiusza ) , dodatkowo wyścig , to nie kwalifikacje , więc SC pewnie nie raz zobaczymy :wink:

Czerwone bolidy niczego sobie radzą - będzie ciekawie :D

Pozdrawiam i dobrej zabawy życzę
Piotr
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 12.06.2011 04:55

jan_s1 napisał(a):...Niewiele ryzykujecie tak typując. :lol:
Niedobra dla F1 jest supremacja RB, oraz dystans, jaki dzieli najsłabsze teamy do średniaków. Wielka szkoda, że zamiast zapytać: "Ciekawe, kto wygra najbliższy wyścig?", muszę zapytać: "Ciekawe (?), czy komuś uda się w końcu wygrać z Vettelem?"

Mało było do tej pory usterek więc chyba zacznie się coś psuć w bolidach.
bartekj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekj » 12.06.2011 06:54

A ja przekornie:

1.ALO
2.VET
3.WEB
4.HAM
5.MAS
6.BUT
7.HEI
8.ROS
9.PET
10.MSC
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 12.06.2011 22:24

jan_s1 napisał(a): "Ciekawe (?), czy komuś uda się w końcu wygrać z Vettelem?"

No i znalazł się jeden taki...Jenson :lol: :lol:

Trzeba też zauważyć dobrą pozycję Pietrowa,
zważywszy na warunki atmosferyczne.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 12.06.2011 22:53

kleeberg napisał(a):
jan_s1 napisał(a): "Ciekawe (?), czy komuś uda się w końcu wygrać z Vettelem?"

No i znalazł się jeden taki...Jenson :lol: :lol:

Trzeba też zauważyć dobrą pozycję Pietrowa,
zważywszy na warunki atmosferyczne.

Piotrow miał szczęście. Podobnie jak i Heidfeld, zanim nie uległ wypadkowi. Należy to uczciwie i szczerze powiedzieć. Gdyby nie przerwany wyścig z powodu czerwonej flagi, po swoich zjazdach po opony wrócili by na tor co najwyżej w okolicach 9-12 miejsca. Fuks. Brawa dla Buttona. Pokazał klasę 6 pitstopów i wygrał... Robi to wrażenie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.06.2011 06:32

Ale zamieszanie. Dawno nie widziałem takiego ścigania.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 13.06.2011 06:41

Jacek S napisał(a):Ale zamieszanie. Dawno nie widziałem takiego ścigania.
T o fakt , było dużo dramaturgi , ale i fuksów :D

Szkoda tylko Hamiltona......
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.06.2011 06:51

maniust napisał(a):Szkoda tylko Hamiltona......

A mnie nie - nie lubię gościa i "Szumiego" też.

:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone