Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Formuła 1

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.03.2010 18:58

JacYamaha napisał(a):
Bardzo mi było żal Hamiltona-pięknie jechał ale trafił na Webbera.

A mi nie. Szacun, że nadrobil te 24s przy wymianie opon, ale później je zajechał...
Efekt taki, jak by ich nie wymienil...
O dzwonie nie wspominam.
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 28.03.2010 21:35

FUX napisał(a):Inni pewnie zrobią to samo... :wink:

Tylko szkoda, że Sauber miał to w rzyci.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.04.2010 06:25

A słyszeliście RB przechodzi do Ferrari do Massa ma problemy z okiem...

:lol: :lol: :lol: :wink:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 01.04.2010 15:33

Ale tylko dzisiaj :D :wink: :wink: :wink: :D

GP Malezji typuję tak:

1. VET
2. ALO
3. MAS
4. KUB
5. WEB
6. ROS
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.04.2010 16:35

1.Jenson Button
2.Felipe Massa
3.Robert Kubica
4.Lewis Hamilton
5.Fernando Alonso

Wielką szansą na podium dla Roberta jest to , że na weekend w Malezji zapowiadają deszcze.

Przy okazji dla fanów F1 fotka z Spa w Belgi 2008 , gdzie miałem okazję przeżyć F1 na żywo :D

Obrazek
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 01.04.2010 17:06

Nie miałem tej przyjemności uczestniczyć na żywo choć jestem kibicem F1 od wielu lat.
Podziel się głębiej wrażeniami jeśli możesz.
To musi być fajna impreza.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.04.2010 20:17

Kevlar napisał(a):Podziel się głębiej wrażeniami jeśli możesz.

Jasne nie ma sprawy :)
Kevlar napisał(a):To musi być fajna impreza.

Tak naprawdę to nie ma lepszego widowiska, emocji i wrażeń na żadnej chyba innej imprezie sportowej jak na F1.
Od wielu lat jestem kibicem Spedwaya (Wybrzeże Gdańsk) chodziłem na mecze nie tak dawno regularnie i zawsze myślałem że na Spedwayu są prawdziwe emocje , ale nie....... tylko na F1 :lol:
W sumie to tak naprawdę załapałem bakcyla na F1 po możliwości byciu
na wyścigach F1.
Czyli od 2008 r. będąc na żywo na F1 Spa Francorchamps w Belgii.

No ale zacznę od początku....

Wyjazd zafundowała nam firma której jestem przedstawicielem handlowym i w nagrodę za efektowne i bardzo dobre wyniki w sprzedaży został zafundowany wyjazd na F1 do Spa.

Wyjazd i podróż jak to podróż .......piwko po drodze i wódeczka , a że zebrało się nas razem około 20 chłopa to było całkiem miło po drodze.

Na wjeżdzie do Spa korek niesamowity i 2 godziny czekania w koreczku.
Na całe szczęście jednemu z kolegów (jechaliśmy w kilka samochodów) zaczęło się palić sprzęgło w samochodzie to hejka na prawy pas (był taki boczny po drodze) i ominęliśmy dość znaczny koreczek bokiem.
Ludziska w korku trochę na bluzgali że zebrała się banda cwaniaczków Polaczków , ale i tak nie wiele z tego rozumieliśmy to się nie przejmowaliśmy tylko jechaliśmy dalej wymijając wszystkich.
I tak dojechaliśmy na parking gdzie znajdował się tor.
Dalej niestety od parkingi czekała nas jakieś 3 kilometry wycieczka z buta na tor w siąpiącym deszczu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale nie przejmowaliśmy się tym deszczem bo w dali dało już się słychać ryki aut (wcześniej przed wyścigami F1 były pokazy i wyścig samochodów z serii GT).
W końcu dotarliśmy na tor :

Nasza ekipa z Polską flagą (chyba najwyższą na całym torze F1) :lol:

Obrazek

W końcu dotarliśmy na swoje miejsca skąd mieliśmy obejrzeć wyścig.
Cóż miejsca na trawie a nie na trybunie , bo bilety najtańsze bez miejscówek , ale kto by tam będąc pierwszy raz na F1 zastanawiał się gdzie będę siedział czy też stał. :lol:

Obrazek

No te czekamy na rozpoczęcie wyścigu......
Jasna cholera znowu zaczęło padać ...

Obrazek

....ale co tam emocje powoli już sięgają zenitu bo zbliża się już moment wyścigu.

Pokaz zawodników i za chwilę już próba toru....

Obrazek

Wyjechali......
Pierwsze wrażenie , kurde myślę sobie , ale nuda jak wolno jadą ....mówię do kolegi nic specjalnego ..... na to mi odpowiada ....czekaj jadą na pół gwizdka teraz.
To sobie myślę zobaczymy co dalej stojąc patrząc z zadumą na naszą piękną Polską flagę:

Obrazek

Dobra idę stanę bliżej myślę sobie , bo zaraz ruszą na fest tak jak mówił koleś.
No i zaczął się wyścig :

Obrazek

Kurde pierwszy bolid śmignął niczym torpeda ledwo zdążyłem go sfotografować na wirażu zatykając dwoma rękami uszy i trzymając aparat w zębach , bo ryk silników dawał tak we znaki że nie szło wytrzymać i trzeba były przytkać uszy.
Dopiero potem zauważyłem że wielu kibiców w stoperach w uszach lub ze słuchawkami stoi.

No to leci następny ...tu już się przyłożyłem z aparatem by go złapać choć ryk silników daje po uszach fest.

Obrazek

i następni zawodnicy ......

Obrazek

i następni .........

Obrazek

o jest i nasz Robert Kubica ........ :D

Obrazek

Bębenki w uszach już mi prawie popękały , kurde blaszka że nie wziąłem stoperów ......czemu nikt nie powiedział że będą potrzebne :?

Wyścig trwa i trwa , szczena już mi prawie opadła do ziemi z wrażeń....
Zakręt na który staliśmy był po prostu niesamowicie emocjonujący , trzeba było się dobrze na tańcować z aparatem by złapać bolid aparatem hehe....

Obrazek

Wyścig trwa dalej .......idę siusiu ......no w kibelku chociaż troszkę ciszej....

Praktycznie w momencie kiedy przejeżdza bolid nie idzie nic pogadać i podzielić się wrażeniami z kolegami , bo nic nie słychać prócz ryku silników i trzeba bacznie patrzeć by zdążyć złapać wzrokiem bolid nim on zdąży śmignać.
Prędkości niesamowite ......

Wyścig powoli dobiega końca ......Robert Kubica - 6 , nie ma podium , ale co tam ważne to co przeżyliśmy będąc na Spa.

W sumie to tak naprawdę ciężko jest opisać wrażenia z pobytu na F1 , po prostu trzeba przeżyć to na żywo. :)

Od mojego pobytu na Spa jestem wiernym kibicem F1. :D
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 02.04.2010 04:20

Wyobrażałem sobie że jest głośno ale nie że aż tak.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.04.2010 07:24

Dziś można już na spokojnie typować bo wczorajsze typy to... :wink:

1. Hamilton
2. Alonso
3. Massa
4. Vettel
5. Button
6. Rosberg
7. Webber
8. Kubica
9. Schumacher
10. Pietrow
andrew21tg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrew21tg » 02.04.2010 08:50

Kolega był na Węgrzech .. wchodzi a tam przy wejściu cukierki.. myli a co tam wezme jak dają... co sie okazało to były zatyczki do uszu...hehe

a tak z innej beczki jak juz jest ten temat .. czy ktos byl by chętny na taki wyjazd na hungaroring ?? :idea:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.04.2010 11:43

andrew21tg napisał(a):Kolega był na Węgrzech .. wchodzi a tam przy wejściu cukierki.. myli a co tam wezme jak dają... co sie okazało to były zatyczki do uszu...hehe

Hehe dobre ......
Na Spa może i dawali też przy wejściu stopery , ale każdy z nas był tak zaoferowany pierwszym pobytem na F1 że nikt nie zwracał na to uwagi.
andrew21tg napisał(a):czy ktos byl by chętny na taki wyjazd na hungaroring ?? :idea:

No niestety ja napewno nie choć z ogromną chęcią bym pojechał.

Dziś właśnie się dowiedziałem że nasza firma , której jak wspomniałem wcześniej jestem przedstawicielem planuje w tym roku dla najlepszych sprzedawców wyjazd na tegoroczne GP F1 2010 do Włoch na Autodromo Nazionale di Monza które odbędą się 12.09.2010.

Szkoda bo raczej napewno na nie pojadę , ponieważ od 3 września planuje 2 tygodniowy urlop w Cro.

Planów napewno nie zmienię w stosunku co do wyjazdu do Cro , bo po
Chorwację stawiam ponad wszystko. :wink:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 03.04.2010 12:30

Dzisiejsze kwalifikacje przebiegały dla Roberta wyśmienicie a zakończyły się całkiem dobrze. Czekam na wyścig.
Ciekawy numer z tym wjazdem od prawej. Obawiałem się o karę. Coś zapewne z tym zrobią bo w następnych Q takie numery mogą się powtarzać. Moim zdaniem to nie do końca fair.
Coś czuję że jutro SC pojeździ sobie po torze.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.04.2010 15:24

I potwierdziły się moje przypuszczenia co do Roberta.
Kubica w kwalifikacjach 3 i jutro zapewne stanie na podium jako 2. :)
Oby mój typ był trafny w dziesiątkę i w wyścigu nie popełnił żadnego głupiego błędu.
Z drugiej strony wszystko zależy też jak rozegra się start na pierwszym wirażu i tu by dopisało Robertowi znów szczęście bez kraksy.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.04.2010 15:33

Kevlar napisał(a):...Ciekawy numer z tym wjazdem od prawej. Obawiałem się o karę...

To było chamstwo i prostactwo!
Powinna być kara - przesunięcie na 10 miejsce.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 03.04.2010 15:53

JacYamaha napisał(a):To było chamstwo i prostactwo!

Zupełnie jak na naszych drogach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone