Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Floodowanie czyli jak skutecznie zaśmiecać forum...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.06.2010 23:04

slapol napisał(a):...we Francji i Włoszech, gdzie ostatnio miałem okazję robić zakupy nie ma ŻADNEGO ograniczenia w użyciu toreb foliowych i są one BEZPŁATNE. ...

To, zdaje się, bardziej sprawa kultury niż przepisów..
One, chyba, nie mają tu nic do rzeczy?
To same sklepy taki zwyczaj wprowadziły - taki trend na ekologię,
bo nie potrafiliśmy zapanować nad śmieceniem tymi torebkami.
A że musimy za to płacić? Podziękuj współplemieńcom :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2010 23:08

weldon napisał(a):
slapol napisał(a):....
To same sklepy taki zwyczaj wprowadziły - taki trend na ekologię,
bo nie potrafiliśmy zapanować nad śmieceniem tymi torebkami.
A że musimy za to płacić? Podziękuj współplemieńcom :D

Jasne, że nie sklepy, ale niech tam....o polityce natomiast tutaj nie gadam...mówmy dalej o kartoflach i wodzie wiezionej do Crolandii...temat żarówek nieaktualny....
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.06.2010 23:11

slapol napisał(a):...mówmy dalej o kartoflach i wodzie wiezionej do Crolandii...temat żarówek nieaktualny....

Żarówki dobre, a kartofli, jak tu kiedyś jakaś pani napisała,
węgierscy celnicy nie pozwalają wozić.

Podobno jej wysypali na drogę :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2010 23:12

Oczywiście, że sklepy znalazły nowy sposób na wyciągnięcie kasy od klientów,zamiast płacić grubą kasę na produkcję reklamówek jednorazowych nadrukiem
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 26.06.2010 03:13

slapol napisał(a):A ja Wam powiem, co kupić na drogę powrotna do domu :!:
NORMALNE żarówki :!: ...nie pieprzone - unijnie namaszczone, drogie, wcale nie dłużej żywotne.i są one BEZPŁATNE. Za to w naszych Carrefourach każą mi płacić za nie 0,6 złotego, bo ten rzeczony pingwin ma duchoty - to ściema).
Ale proszę, nie rozwijajcie wątku unijnego dalej :lol: ....kupcie sobie w NORMALNYM kraju NORMALNE (energożrące) żarówki :lol:
Pozdrav

Energo-oszczędnie skróciłem Twoją wypowiedź. Zastanów się nad dalszą aktywnością na forum.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 26.06.2010 04:15

mars2009 napisał(a):
NORMALNE żarówki :!: ...nie pieprzone - unijnie namaszczone, drogie, wcale nie dłużej żywotne.i są one BEZPŁATNE. Za to w naszych Carrefourach każą mi płacić za nie 0,6 złotego, bo ten rzeczony pingwin ma duchoty - to ściema).
Ale proszę, nie rozwijajcie wątku unijnego dalej :lol: ....kupcie sobie w NORMALNYM kraju NORMALNE (energożrące) żarówki :lol:
Pozdrav

Energo-oszczędnie skróciłem Twoją wypowiedź. Zastanów się nad dalszą aktywnością na forum.

No to zes slapol po siedmiu latach klikania na forum...trafil do konta...upsss...nie do wiary co tu sie zaczyna wyrabiac...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.06.2010 12:51

mars2009 napisał(a):
Pozdrav

Slapol, poproś admina żeby wykasował Twoje konto. Takie bzdety pisać. Podpadłeś możnym tego forum... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2010 15:38

Bocian napisał(a):
mars2009 napisał(a):
Pozdrav

Slapol, poproś admina żeby wykasował Twoje konto. Takie bzdety pisać. Podpadłeś możnym tego forum... :lol:

Powiem tak,
sprawa żarówek tzw. energo-oszczędnych to jedna z większych ściem ostatnich czasów...a ja zawsze powtarzam zasadę "nie wyłączać myślenia" :!:
Te żarówki, które leżą w sklepach po kilkadziesiąt złotych...nawet nie leżały w pobliżu energo-oszczędnych, bo takie "leżą" od lat w ....urzędach patentowych :!:
Wybór pomiędzy zarówkami za 3,50 zł i za 35 zł powinniśmy mieć wszyscy w pełnym zakresie, a nie np. od....iluś tam, powiedzmy 40 czy 60 W.
Ustawowe ograniczenie tego wyboru to granda, nie ma nic wspólnego z ekologią....wszyscy płacimy tylko koncernom notującym coraz większe zyski za wyprodukowanie "tego czegoś" i ustawowe wciśnięcie do naszych głów, że to lepsze i ekologiczne.
"To coś" wyprodukowane i sprzedane nam 10 razy drożej niż trzeba, wcale nie jest ekologią, bo po padnięciu takiej żarówki na śmietnik wyrzucamy kilka lub kilkanaćsie elementów sprawnych.... kondensatorków, układów, które zawiera żarówka tzw. energo-oszczędna.
Zyski notują koncerny, a MY za to płacimy.
W obecnej sytuacji, dla nas - konsumentów, tzw. MNIEJSZE ZŁO to żarówka tradycyjna, bo technologia pozwala już na produkcję lepszych nośnikow "rozświetlenia"....ale za mniejszą cenę ! Inna sprawą jest regulacja prawna....jeśli mam wybór to ok....jeśli nie mam i narzuca mi się "niby ekologię" to kicha :lol:

W końcu lat osiemdziesiątych studiowałem na wrocławskiej polibudzie - pojazdy lądowe. WTEDY dokładnie analizowaliśmy pojazdy hybrydowe pod kątem przyszłości, opłacalności, ekonomii i wpływie na środowisko.
Studiowaliśmy ówczesne opracowania zachodnie, technologie, wyliczenia ekonomiczne....jak to będzie wspaniale i ekologicznie za kilkadziesiąt lat....tzn. taniej, lepiej i czysto :!:
Co mamy po dwudziestukilku latach :?:
Pojazdy hybrydowe, które produkuje kilka marek w ilości kilkuset sztuk, kilkanaście luksusowych rozwiązań dla bogatych....tzw. trendy....i co :?: ....koncerny, które nie pozwolą wprowadzić taniego i ekologicznego rozwiązania, bo oni muszą zbić swoją kasę :!: - analogia wprost do żarówek po dzisiejszych cenach.

Nagadałem się sporo, ale raeasumując.....mars209 nie mam do Ciebie żalu, że radziłeś mi zastanowienie się nad zakończeniem pisania na tym forum.
Może jesteś osobą młodą, która nie ogarnia pewnych, toczących się wokół nas procesów. Jeśli tak jest, spytaj proszę Rodziców, lub "Pana od fizyki"...poklikaj też w necie....jest na powyższe tematy sporo informacji.

Jedna sprawa wymaga wyjaśnienia z mojej strony....pojechałem sobie dość mocno po pingwinie :oops: ...ptak niewinny, a ja mu tak z grubej rury...trochę mi wstyd, ale nie "wyczyszczę" poprzedniego wpisu, bo takie mam zasady - jeśli się coś klepnęło na A to powiedzmy też B.
Ptactwo temu niewinne.
slapol

P.S.
mars2009, nie grzejmy tego wątku dalej, jeśli już musisz podyskutujmy prywatnie : slapol (małpa)wp.pl.
Ludzie tu chcą wiedzieś, czy warto zabrać pewne rzeczy nad Jadran, a nie czy kupić żarówke i dlaczego warto lub nie :?:
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 26.06.2010 16:25

....Podpadłeś możnym tego forum...
Bocian - gdzie mi tam do Ciebie i możnych tego forum (TWA) - ale masz rację. Należy tępić takich osobników!!!!!!!!!!!

A co myślisz o tych, którzy piszą np. tak::::

""""[Podpadłeśmoznymtegoforum
BociagdziemitamdoCiebie,alemaszracje. Należytepictakichosobnikow!!!!!!!!!!!]""""

Ich poziom intelektualny nie pasuje do tego forum.
Powinniśmy tępić takie nawyki, szanować język Ojczysty i wymagać tego od siebie i innych.
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 26.06.2010 16:57

<<slapol>> wyprzedziłeś mnie w czasie, ale......
Twoja opinia powinna znaleźć się w specjalistycznym, naukowym czasopiśmie a nie na tym forum. Co do strony technicznej masz całkowitą rację. Odebrałem Twój wpis jako "nieżyczliwy" - przepraszam.

P.S.
Pana "od fizyki" miałem w latach kiedy wchodziły tranzystory, a o układach scalonych nikt nie miał wtedy zielonego pojęcia.
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2010 19:39

slapol napisał(a):Powiem tak,
sprawa żarówek tzw. energo-oszczędnych to jedna z większych ściem ostatnich czasów...a ja zawsze powtarzam zasadę "nie wyłączać myślenia" :!:
Te żarówki, które leżą w sklepach po kilkadziesiąt złotych...nawet nie leżały w pobliżu energo-oszczędnych, bo takie "leżą" od lat w ....urzędach patentowych :!:
Wybór pomiędzy zarówkami za 3,50 zł i za 35 zł powinniśmy mieć wszyscy w pełnym zakresie, a nie np. od....iluś tam, powiedzmy 40 czy 60 W.
Ustawowe ograniczenie tego wyboru to granda, nie ma nic wspólnego z ekologią....wszyscy płacimy tylko koncernom notującym coraz większe zyski za wyprodukowanie "tego czegoś" i ustawowe wciśnięcie do naszych głów, że to lepsze i ekologiczne.
"To coś" wyprodukowane i sprzedane nam 10 razy drożej niż trzeba, wcale nie jest ekologią, bo po padnięciu takiej żarówki na śmietnik wyrzucamy kilka lub kilkanaćsie elementów sprawnych.... kondensatorków, układów, które zawiera żarówka tzw. energo-oszczędna.
Zyski notują koncerny, a MY za to płacimy.
W obecnej sytuacji, dla nas - konsumentów, tzw. MNIEJSZE ZŁO to żarówka tradycyjna, bo technologia pozwala już na produkcję lepszych nośnikow "rozświetlenia"....ale za mniejszą cenę ! Inna sprawą jest regulacja prawna....jeśli mam wybór to ok....jeśli nie mam i narzuca mi się "niby ekologię" to kicha :lol:

W końcu lat osiemdziesiątych studiowałem na wrocławskiej polibudzie - pojazdy lądowe. WTEDY dokładnie analizowaliśmy pojazdy hybrydowe pod kątem przyszłości, opłacalności, ekonomii i wpływie na środowisko.
Studiowaliśmy ówczesne opracowania zachodnie, technologie, wyliczenia ekonomiczne....jak to będzie wspaniale i ekologicznie za kilkadziesiąt lat....tzn. taniej, lepiej i czysto :!:
Co mamy po dwudziestukilku latach :?:
Pojazdy hybrydowe, które produkuje kilka marek w ilości kilkuset sztuk, kilkanaście luksusowych rozwiązań dla bogatych....tzw. trendy....i co :?: ....koncerny, które nie pozwolą wprowadzić taniego i ekologicznego rozwiązania, bo oni muszą zbić swoją kasę :!: - analogia wprost do żarówek po dzisiejszych cenach.

Święte słowa.

Dodam jeszcze,że szejkowie oraz ludzie, którym bardzo zależy na przemyśle paliwowym. Wykupują wszystkie prawa autorskie do nowości związanych z alternatywnym do spalinowych napędów. I wyrzucają je do kosza :D

To samo było kiedyś, ze zderzakiem pochłaniającym energię podczas wypadku, pomysłu polskiego inżyniera(nie pamiętam nazwiska)
Koncerny samochodowe chciały kupić patent, ale nie po to żeby wdrożyć do produkcji, a po to żeby właśnie nikt nie mógł tego wprowadzić na rynek.
Ostatnio edytowano 26.06.2010 19:40 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.06.2010 19:40

Należy tępić takich osobników jak Slapol :):) Tylko , że on to zlewa bo aktualnie pije browca na rynku we Wrocku :):)
Żeby było w temacie , ja cały czas powtarzam, piach, tylko piach... :)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.06.2010 19:53

Ja biorę salceson i pasztet i krupnioki.Nie ma tam tego. :wink:
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 26.06.2010 20:12

salceson nie wytrzyma drogi :cry:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.06.2010 20:13

Spoko wytrzyma schowany w połówce zamrożonego na kość świniaka i przykryty 10 litrami zlodowaciałych napoi :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Floodowanie czyli jak skutecznie zaśmiecać forum... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone