Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 30.01.2018 09:11

"Klasa Pana Tourette'a"
Absolutnie polecam.
1 lutego. Czwartek.
CBS Europa. Godz. 13.40

Nie wiem jak mogłem ten film przegapić.

Ciepła, oparta na faktach historia. Wzruszająca i wymagająca chwilami zwłaszcza od kobiet chusteczek.
Idealna propozycja na sobotnie popołudnie.

8/10
Ostatnio edytowano 31.01.2018 14:23 przez kaszubskiexpress, łącznie edytowano 1 raz
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 31.01.2018 12:07

kaszubskiexpress napisał(a):W weekend obejrzeliśmy.....

"Dobrze się kłamie w dobrym towarzystwie"

Film jak teatr. wszystko w jednym mieszkaniu.
Ale film świetny.
Polecam.

Film rzeczywiście dobry, choć wydawał mi się lekko naciągany, aż zobaczyłem zakończenie.

kaszubskiexpress napisał(a):Ilu z Was dałoby się namówić do takiej "zabawy" :mrgreen:

Ja w sumie mógłbym, ale moje "życie smartfonowe" jest bardzo nudne w porównaniu do tego, które wiodą bohaterowie filmu.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 31.01.2018 14:22

maxredaktor napisał(a): aż zobaczyłem zakończenie.

:mrgreen:

Dopiero teraz zobaczyłem, że w kolejnym poście napisałem husteczek :oops:
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 31.01.2018 21:24

Jutro o 20-tej na C+Family "Dlaczego on ?" z Franco i Cranstonem w roli głównej.
Nieźle się ubawiłem :D Polecam wszystkim ojcom i nie koniecznie córkom :wink:
Różne są opinie o filmie. Dla mnie bomba. Franco genialny, a i przesłanie się znajdzie.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 02.02.2018 22:49

kaszubskiexpress napisał(a):"Dobrze się kłamie w dobrym towarzystwie"

Film jak teatr. wszystko w jednym mieszkaniu.
Ale film świetny.
Polecam.

Wreszcie obejrzeliśmy. Świetny.
kaszubskiexpress napisał(a):Ilu z Was dałoby się namówić do takiej "zabawy" :mrgreen:

Ja nie miałbym żadnych oporów. :wink:
Hercklekot
Cromaniak

Postnapisał(a) Hercklekot » 05.02.2018 01:26

Dokończyłem właśnie "Babylon Berlin" - serial. Rewelacyjny klimat międzywojnia w Berlinie, wciągająca (choć nieco naiwna) kryminalno-sensacyjna fabuła, aktorstwo na poziomie. Postarały się Helmuty: kasy nie żałowali. Aż się marzy, aby zrobić w tym stylu kryminały Krajewskiego z Mockiem we Wrocławiu. Polecam!
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 16.02.2018 07:13

Poza motywem, w którym przyszła żona namawia Borga do ślubu takiego jak miała Radwańska*, całkiem niezłe kino.
Aczkolwiek Shia LaBeouf jako John McEnroe do mnie nie przemawia.

*rozmowa miała miejsce bezposrednio przed Wimbledonem w 1980 roku, a Radwańska się urodziła......9 lat później.
Proroctwo?
:mrgreen:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 18.02.2018 20:55

Byłam dziś w kinie na Trzech billboardach.

Bardzo lubię czarny humor reżysera Martina McDonagha ("Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj", "7 psychopatów"), więc oczekiwałam wiele i całość trochę mnie rozczarowała.
Film ciekawy i sporo śmiesznych scen i dialogów, ale bez fajerwerków.
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 19.02.2018 17:41

Wczoraj obejrzałem, jutro powtórka o 14:10 w ale kino+, dzisiaj polecam.
"Pół na pół " - wzruszająca historia chłopaka, który dowiaduje się, że ma rzadką odmianę raka kręgosłupa.
Komediodramat oparty na faktach z elementami czarnego humoru. Muzyka bardzo klimatyczna, a sama
historia ciekawie opowiedziana. Warto zobaczyć, jak różnie zachowują się ludzie w obliczu śmiertelnej choroby.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 25.02.2018 14:43

Przeczytałem ostatnio niepochlebną recenzję na temat "Czwartej władzy" Spielberga. Autor recenzji pisał, że wszystko niezręcznie poskładane, że naiwne, pełne banałów i film robiony dla dzieci. Absolutnie się z tym nie zgadzam.

"Czwarta władza" to film zagrany po mistrzowsku przez głównych bohaterów, czyli Meryl Streep i Toma Hanksa. Historia jest opowiedziana ciekawie i dynamicznie.

Bardzo też podobały mi się zdjęcia Kamińskiego, oddające atmosferę początku lat 70. w Stanach Zjednoczonych.

P.S.
Bilety często kupujemy na Grouponie (w tym przypadku po 18,7), bo uważam, że 27 zł za film 2D, to lekka przesada.
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 25.02.2018 15:08

"Czarna Pantera" - film z Młodym lat 11 po 14.90 za sztukę biletu - i tyle jest wart :)

Zatem można obejrzeć, całkiem fajne zdjęcia i całkiem fajna drewniana gra aktorska :)

"W ułamku sekundy" - dość ciężki film, jednak zostaje w pamięci, mocna końcówka
Jednak podobnie jak Walp nie poszedłbym za 28 PlN do jakiego Multikina - zatem 10 złociszy w Klubie Filmowym w Muzeum emigracji w Gdyni :)
Koenig
Cromaniak

Postnapisał(a) Koenig » 26.02.2018 13:16

Zachęcony dobrymi opiniami obejrzałem obydwie części "Watahy". Pierwsza część niezła, druga jak dla mnie przekombinowana. Mam wrażenie, że komuś ciężko było powiązać obydwie części. Oczywiście serial wart obejrzenia, ale nie powala. Chyba pisałem tu już kiedyś o serialu "Pustkowie". Klimat podobny do "Watahy" ale zdecydowanie lepszy serial moim zdaniem.

W kwietniu podobno rusza Westworld 2.
maxredaktor
Cromaniak

Postnapisał(a) maxredaktor » 28.02.2018 18:09

maslinka napisał(a):Byłam dziś w kinie na Trzech billboardach.

Bardzo lubię czarny humor reżysera Martina McDonagha ("Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj", "7 psychopatów"), więc oczekiwałam wiele i całość trochę mnie rozczarowała.
Film ciekawy i sporo śmiesznych scen i dialogów, ale bez fajerwerków.

Też w końcu zobaczyłem. Mi się bardzo spodobał. Świetnie zagrany (brawa zwłaszcza dla Frances McDormand), fabuła ciekawa, humoru moim zdaniem tyle, aby zrównoważyć ciężki temat.
Dodam, że nie widziałem wcześniejszych filmów tego reżysera.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.03.2018 08:58

Obejrzałem "Lion. Droga do domu"

Powtórka w Canal + Film, 9 marca o 22.00.

To jeden z filmów, który nalezy zobaczyć.
Absolutnie polecam.
Nie przed snem.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2018 09:21

Wyciskacz łez bez względu na wiek i płeć. Również polecam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 233
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone