Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) walp » 26.07.2017 18:46

maxredaktor napisał(a):Kilka tytułów przyszło mi do głowy, choć nie wiem, czy nie za późno...

"Pokój z widokiem", "Ukryte pragnienia", "Hannibal" (wiem, że film hardkorowy, ale Florencja jest tu pięknie pokazana) i - jeśli dobrze pamiętam - "Życie jest piękne".

Nie za późno. :wink:
"Hannibala" to sobie odpuszczę (widziałem oczywiście), "Pokój z widokiem" też pamiętam, a te pozostałe postaram się obejrzeć.
Dzięki.
A&P
Croentuzjasta

Postnapisał(a) A&P » 26.07.2017 20:48

tony montana napisał(a):Dunkierka.

Mocne i autentyczne

Trochę patosu na koniec, ale WARTO

:papa:

Byłem, widziałem.
MUZYKA, ten film to genialna muzyka Zimmera.
Dialogów niewiele, oszczędzono brutalności á la szeregowiec Ryan, co zaliczam do plusów. Film dobry, daje do myślenia.
Mnie bardzo przypominał Interstellar: i muzyką i warsztatem. Oba filmy zresztą moim zdaniem są świetne.

Polecam szczerze.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 31.07.2017 22:34

A&P napisał(a):
tony montana napisał(a):Dunkierka.

Mocne i autentyczne

Trochę patosu na koniec, ale WARTO

:papa:

Byłem, widziałem.
MUZYKA, ten film to genialna muzyka Zimmera.
Dialogów niewiele, oszczędzono brutalności á la szeregowiec Ryan, co zaliczam do plusów. Film dobry, daje do myślenia.
Mnie bardzo przypominał Interstellar: i muzyką i warsztatem. Oba filmy zresztą moim zdaniem są świetne.

Polecam szczerze.

Potwierdzam i zgadzam się z przedmówcami :D
Warto! Film świetny!
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.09.2017 10:05

Wczoraj obejrzałem...

Muszę przyznać, że dobre !
Hercklekot
Cromaniak

Postnapisał(a) Hercklekot » 06.09.2017 11:03

Narcos - 3 sezon leci na Netflixie, kto nie widział ten trąba! Cały serial zresztą wymiata i wgniata w fotel.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2017 11:16

Jestem akurat w trakcie oglądanie 3 sezonu, który wymiata jak poprzednie serie. To chyba najlepszy serial jaki do tej pory powstał mimo, że już nie jeden mnie przyspawał do ekranu. Z podobną zawziętością oglądałem The Killing, House of Cards, Strike Back, Pacyfik czy wiele innych ale ten jest wybitny. Są tutaj fani seriali, którzy mogą coś dobrego polecić ? Zastrzegam jednak, że sporo seriali obejrzałem bo stoją one u mnie znacznie wyżej niż filmy :wink:
Fanom kryminałów polecam The Killing ale amerykańską wersję choć pierwowzór też świetny. Klimat i muzyka zwalają z nóg.
Hercklekot
Cromaniak

Postnapisał(a) Hercklekot » 06.09.2017 11:24

Alechandro, "Breaking Bad" masz już zapewne na rozkładzie, spróbuj "Ozark", powinno Ci podejść.
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 06.09.2017 12:25

alechandro napisał(a):House of Cards,

W takim razie powinien Ci się też spodobać Designated Survivor.
Tom Kirkman to całkiem inny prezydent niż Frank, ale serial fajnie się ogląda. Jedyne co mnie wkurzało, to agentka FBI, która biega w 10cm szpilkach i oczywiście rozwala wszystko i wszystkich . :mrgreen:

Hercklekot napisał(a):spróbuj "Ozark", powinno Ci podejść.

Potwierdzam. Dobre!
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 06.09.2017 13:04

kaszubskiexpress napisał(a):Wczoraj obejrzałem.....

Zabawny, zwłaszcza dla miłośników skoków.
:lol:

Ja to się w końcówce nawet wzruszyłem :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2017 14:00

Dzięki za propozycje ale...oglądałem i powielam Wasze zdanie :)
Hercklekot
Cromaniak

Postnapisał(a) Hercklekot » 06.09.2017 19:22

alechandro napisał(a):Jestem akurat w trakcie oglądanie 3 sezonu, który wymiata jak poprzednie serie. To chyba najlepszy serial jaki do tej pory powstał mimo, że już nie jeden mnie przyspawał do ekranu. Z podobną zawziętością oglądałem The Killing, House of Cards, Strike Back, Pacyfik czy wiele innych ale ten jest wybitny. Są tutaj fani seriali, którzy mogą coś dobrego polecić ? Zastrzegam jednak, że sporo seriali obejrzałem bo stoją one u mnie znacznie wyżej niż filmy :wink:
Fanom kryminałów polecam The Killing ale amerykańską wersję choć pierwowzór też świetny. Klimat i muzyka zwalają z nóg.

Nie widzę wśród Twoich ulubionych seriali, które oglądałeś "The Wire" - a to wg mnie serial "od którego wszystko się zaczęło" jeżeli chodzi o "nowożytne" seriale. Absolutny top dla mnie - jak dalej niczego nie znalazłeś i jakimś cudem nie widziałeś to masz 5 sezonów czystej frajdy przed sobą. W rezerwie zostawiam "Gomorrę" - ale to sądząc po zdjęciu w profilu na pewno widziałeś :D :papa:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2017 20:39

Rzeczywiście "The Wire" nie widziałem więc na pewno skorzystam z propozycji. Gomorra ? Jasne, że oglądałem i wiadomo, że nie wszystkie wymieniłem bo sporo tego jest ale jakże mógłbym zapomnieć. To trzeba zobaczyć, po prostu trzeba. Ciężko mi tak z pamięci wymienić wszystkie, które skradły mój czas ale ostatnio akurat skończyłem The Walking Dead - ten serial już dawno powinien się zakończyć a przed nami prawdopodobnie 8 sezon :|
Z filmami już dałem sobie spokój bo mnie nudzą, wole jednak seriale, które nie pozwolą Ci nie czekać na kolejny odcinek.
Acha - może ktoś zastanawia się nad "Rzym" lub "Młody Papież" - warto poświęcić i na te swój czas.

edit : The Wire jednak oglądałem bo tak się składa, że mam HBO GO a tam dość długo ten serial był tylko nie skojarzyłem, że to "Prawo ulicy" :oops:
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 22.09.2017 21:01

Dzisiaj obejrzałem .....efekty robią wrażenie
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.09.2017 17:51

Ozark - ogromny zawód, świetny początek ale im dalej w las tym gorzej. Idealny przykład na to jak można spieprzyć coś dobrego w mistrzowski sposób. Absurd goni absurd, ciekawy klimat i widoki i to byłoby na tyle, nie polecam.

Moje odkrycie - Homeland, stary serial ale jak coś takiego mogło mi umknąć ? Niebywałe. Wrażenia jak w przypadku Narcos czy The Killing czyli wgniata w fotel.
Miłośnikom kryminałów polecam mniej znana produkcję brytyjską Unforgotten, wrażenia gwarantowane.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.10.2017 09:37

Wczoraj obejrzałem "BFG Bardzo Fajny Gigant".
Obraz Spielberga. Bajkowy, magiczny.
Nie jestem fanem animacji, ale kilka zdarzyło mi się obejrzeć.
Do tego filmu kiedyś wrócę.
Efekty top of the top !

Gorąco polecam.
:hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 230
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone