Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) longtom » 21.09.2013 11:56

weldon napisał(a):No to książkę przeczytaj :D

Mi się podobał, ...

Za to Cena strachu jest niespaczona ;)

Czytałem, widziałem. 8O :)
Ale dawno to było. Pewnie zacznę od książki. Co prawda w tylnim rzędzie, ale na półce stoi. :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 21.09.2013 12:06

Ósmy dzień tygodnia już mu się pewnie by spodobał, ale nie wiem, czy miał okazję go obejrzeć, natomiast Sonata marymoncka z pewnością przypadłaby mu do gustu.
Przynajmniej tak mama Hłasko mówiła.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 21.09.2013 20:31

Właśnie wróciłam z filmu Czas na miłość (beznadziejny polski tytuł, oryginalny to: "About time")

Mnie się bardzo podobał. Fajna angielska komedia w stylu "Czterech wesel i pogrzebu", świetna muzyka i Bill Nighy, którego bardzo lubię.

Natomiast mój mąż po seansie miał dziwną minę ;) Dla niego to był bardziej romans, więc mu się nie podobało. Do tego brakowało mu w filmie logiki (typowy facet, wszystko musi być logiczne :roll:)

Dla mnie to była przede wszystkim komedia; uwielbiam angielski humor.

Tak czy inaczej, film bardzo pozytywny, chociaż logiki nie ma co oczekiwać ;) Za to można się zrelaksować i miło spędzić czas. Jakieś przesłanie też się pojawia ;)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 21.09.2013 21:04

maslinka napisał(a):Właśnie wróciłam z filmu Czas na miłość (beznadziejny polski tytuł, oryginalny to: "About time")

Tego filmu nie widziałem, ale zawsze interesowało mnie, skąd biorą się tak dziwne - wydawałoby się - polskie tłumaczenia. Teraz wiem, że stoją za tym m. in. względy marketingowe i roszczenia dystrybutora. Polecam na Filmwebie krótki artykuł dotyczący tłumaczenia tytułów filmowych.

maslinka napisał(a):Natomiast mój mąż po seansie miał dziwną minę ;) Dla niego to był bardziej romans, więc mu się nie podobało. Do tego brakowało mu w filmie logiki (typowy facet, wszystko musi być logiczne :roll:)

Ach tam zaraz typowy, dla mnie akurat nie musi być. :wink:
Skoro jednak mąż jest taki logiczny, podrzuć mu do rozwiązania jakiś paradoks. Mój ulubiony to paradoks Fermiego. :roll:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 28.09.2013 21:06

Zaraz na TVP2 zacznie się Angielska robota. Ponoć dobry film sensacyjny. Przekonam się...
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 28.09.2013 21:12

Ja mam na tapecie Nadprzyrodzony pakt :wink: Zobaczę co to za wynalazek :wink:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 29.09.2013 13:44

maslinka napisał(a):Zaraz na TVP2 zacznie się Angielska robota. Ponoć dobry film sensacyjny. Przekonam się...

Dopiero obejrzałem. Pierwszorzędna sensacja. :wink:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 29.09.2013 18:26

walp napisał(a):
maslinka napisał(a):Zaraz na TVP2 zacznie się Angielska robota. Ponoć dobry film sensacyjny. Przekonam się...

Dopiero obejrzałem. Pierwszorzędna sensacja. :wink:

Niezły, ale spodziewałam się czegoś lepszego ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.09.2013 18:35

Hej!

Mnie zastanawia, czego spodziewać się po zapowiadanej na 18-tego października premierze nowego filmu Machulskiego "AmbaSSada".
Szukający sensacji pismacy już wzięli "na warsztat" promującą film piosenkę.

Z trailera wynika, że schemat podobny do tego z "Ile waży koń trojański" - czyli powrót do przeszłości.... czyli niby już było, ale może nie?

Zobaczymy.

Pozdrawiam.
Interseal M.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 29.09.2013 18:51

Interseal napisał(a):Hej!

Mnie zastanawia, czego spodziewać się po zapowiadanej na 18-tego października premierze nowego filmu Machulskiego "AmbaSSada".
Szukający sensacji pismacy już wzięli "na warsztat" promującą film piosenkę.

Aaa, to ten film, w którym Więckiewicz gra Hitlera, a Nergal Ribbentropa :lol:
Wybierzemy się, z ciekawości ;)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 29.09.2013 19:09

Interseal napisał(a):Szukający sensacji pismacy już wzięli "na warsztat" promującą film piosenkę.

Gotye - Cover ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.09.2013 19:49

weldon napisał(a):
Interseal napisał(a):Szukający sensacji pismacy już wzięli "na warsztat" promującą film piosenkę.

Gotye - Cover ;)

Wiem, widziałem, znam. :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 29.09.2013 20:03

Świetne.
Zresztą obie wersje, choć ta nasza to tak trochę z przymrużeniem oka, ale fajne.

Zastanawiałem się nad czymś w stylu może nie splagiatowania, ale wykorzystania pomysłu i wydaje mi się, że taki jednak był świadomy zamysł twórców tego naszego teledysku, co dobrze rokuje dla filmu :)

Sierpniowe niebo albo Był sobie dzieciak obejrzał ktoś może?
romuald22
Koneser

Postnapisał(a) romuald22 » 01.10.2013 17:13

walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 01.10.2013 17:39

Dla kogoś, kto takich klimatów nie lubi, to pewnie mało znacząca informacja. Osobiście cieszę się, że jesteśmy coraz bliżej premiery "Pustkowia Smauga" :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 129
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone