Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Euro 2012 - typowanie wyników.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Kto zostanie Mistrzem Europy EURO 2012?

Ankieta wygasła 21.06.2012 10:20

Polska
5
5%
Rosja
6
6%
Czechy
0
Brak głosów
Holandia
6
6%
Dania
0
Brak głosów
Niemcy
36
34%
Portugalia
3
3%
Hiszpania
30
28%
Włochy
4
4%
Irlandia
0
Brak głosów
Chorwacja
9
8%
Ukraina
2
2%
Szwecja
1
1%
Francja
2
2%
Anglia
3
3%

Liczba głosów : 107

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.09.2012 12:06

Raul73 napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Dobra, założę wątek ale nie dziś i tak co kolejkę będziemy się zmieniać :boss:

Jak będziesz zakładał wątek, to na samej górze WIELKIMI LITERAMI umieść info o zakazie jakichkolwiek komentarzy - tylko typowanie i klasyfikacje!

Do komentarzy o meczach, piłkarzach, sędziach i generalnie o dupie Maryni niech będzie oddzielny wątek.

A Janusza poprosimy o wyrzucanie z pierwszego wątku wpisów nie na temat!

Mam nadzieję, że userzy sami się przypilnują :idea: ... jakby co, to zgodnie z wczesniejszą deklaracją posty nie związane z typowanien wyników polecą w komos (mniej pracy niż z wydzielaniem)

I wyjątkowo, jeśi w poście w wynikami będą inne wstawki, to za Waszą zgodą wytnę je z postu i też w kosmos polecą
Pytam o zgodę, bo będzie to w tym przypadku ingerencja w post. :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.09.2012 12:10

To i ja poczekam na kogoś kto zrobi tabelkę...acha, czyli jest 4 do liczenia...
greenrs...ja nie uważam siebie za pomysłodawcę bo Ty nim jesteś a dalsza zabawa była ustalona po Euro :wink:
Umówmy się, że w takim razie ja pomogę w liczeniu a Ty załóż wątek na podobnych zasadach bo zaczyna robić się małe zamieszanie :D
Ostatnio edytowano 13.09.2012 12:12 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.09.2012 12:17

Janusz Bajcer napisał(a):
I wyjątkowo, jeśi w poście w wynikami będą inne wstawki, to za Waszą zgodą wytnę je z postu i też w kosmos polecą

Ja jestem jak najbardziej ZA, ponieważ wiem, jak utrudnione było zbieranie wyników, kiedy podczas Euro, oprócz postów zawierających wyniki, były jeszcze rozmaite dysputy.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.09.2012 12:20

walp napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Ja jestem jak najbardziej ZA, ponieważ wiem, jak utrudnione było zbieranie wyników, kiedy podczas Euro, oprócz postów zawierających wyniki, były jeszcze rozmaite dysputy.

Popieram.
Przecież nie od dziś wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś kto nerwem....szarpnie! :mrgreen:
I mimo, że niespotykanie spokojny człowiek jestem......................

:wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.09.2012 12:23

anakin napisał(a):Popieram.
Przecież nie od dziś wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś kto nerwem....szarpnie! :mrgreen:
I mimo, że niespotykanie spokojny człowiek jestem......................

:wink:

Wyjątkowo nerwowy (czyt. upierdliwy) user dostanie ostrzeżenie :idea:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.09.2012 12:29

alessandro1977 napisał(a): zaczyna robić się małe zamieszanie :D

No bo trzeba ludziom "kazać" i będzie porządek :!: :mrgreen:
Więc...
1-greenrs robi tablekę
2-ja ,alessandro,raul73 i greenrs liczymy...

Zasady:

Wskazanie na poczatku zwyciężcy - 10 pkt
Wytypowanie wyniku ( zwycięzca, remis ) - 3 pkt
Wytypowanie dokładnego wyniku meczu ( np. 3-1 ) - 5 pkt

Wszystko się zgadza? :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.09.2012 12:33

anakin napisał(a):Wszystko się zgadza? :D

Tak jest Panie Kapitanie :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.09.2012 12:35

alessandro1977 napisał(a):To i ja poczekam na kogoś kto zrobi tabelkę...acha, czyli jest 4 do liczenia...
greenrs...ja nie uważam siebie za pomysłodawcę bo Ty nim jesteś a dalsza zabawa była ustalona po Euro :wink:
Umówmy się, że w takim razie ja pomogę w liczeniu a Ty załóż wątek na podobnych zasadach bo zaczyna robić się małe zamieszanie :D

O ile dobrze pamiętam, pomysłodawcą typowania wyników ligi mistrzów był Pablo74. To jego miałem na myśli i o jego milczenie mi chodziło :)
Może jeszcze siedzi w CRO 8) ?

Janusz Bajcer napisał(a):I wyjątkowo, jeśi w poście w wynikami będą inne wstawki, to za Waszą zgodą wytnę je z postu i też w kosmos polecą

W tym wypadku byłbym bardziej tolerancyjny :) Owszem, w liczeniu przeszkadzały długie dyskusje i posty nie zawierające typowanego wyniku. Natomiast jeśli w każdym poście będzie typ a pod nim zdanie lub dwa, to chyba nie utrudni zbytnio liczenia punktów a sprawi, że wątek nie będzie taki "jałowy" :wink:
Ale to tylko moje zdanie.

Założę nowy wątek, ale ustalmy jednomyślnie jakie są zasady punktacji :!: Ja jestem za takimi samymi jak w poprzedniej zabawie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.09.2012 12:40

Na komentarze i dyskusje przewidziany jest drugi, oddzielny temat.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.09.2012 12:41

anakin napisał(a):No bo trzeba ludziom "kazać" i będzie porządek :!: :mrgreen:
Więc...
1-greenrs robi tablekę
2-ja ,alessandro,raul73 i greenrs liczymy...

Zasady:

Wskazanie na poczatku zwyciężcy - 10 pkt
Wytypowanie wyniku ( zwycięzca, remis ) - 3 pkt
Wytypowanie dokładnego wyniku meczu ( np. 3-1 ) - 5 pkt

Wszystko się zgadza? :D

Dopisałeś się w momencie jak ja pisałem swojego posta :D

Według mnie może być. Choć taka punktacja raczej nie zmieni kolejności zawodników a sprawi, że będziemy operować na większych liczbach.

Z tabelką mam chyba czas do pierwszych wyników. Coś tam wymodzę i prześlę alessandro1977 (on chyba pierwszy liczy)
Ostatnio edytowano 13.09.2012 12:59 przez greenrs, łącznie edytowano 1 raz
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.09.2012 12:48

greenrs napisał(a):
Faza grupowa

1. Typujemy tylko wynik meczu.
2. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
3. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego, punktowany jest 1 punktem.

Ja byłbym za punktacją z Euro, ale chyba jestem w mniejszości, więc się podporządkuję. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.09.2012 12:52

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):
Faza grupowa

1. Typujemy tylko wynik meczu.
2. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
3. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego, punktowany jest 1 punktem.

Ja byłbym za punktacją z Euro, ale chyba jestem w mniejszości, więc się podporządkuję. :wink:

Ustalcie zasady punktacji w gronie Muszkieterów Ligi Mistrzów :oczko_usmiech: Wy zliczacie, reszta tylko typuje :?:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.09.2012 12:56

Janusz Bajcer napisał(a):Na komentarze i dyskusje przewidziany jest drugi, oddzielny temat.

Ale uwagi dotyczące samej punktacji, np. gdy ktoś dostrzeże błąd, powinny być zgłaszane w wątku z wynikami. Tak mi się wydaje :?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.09.2012 12:59

greenrs napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Na komentarze i dyskusje przewidziany jest drugi, oddzielny temat.

Ale uwagi dotyczące samej punktacji, np. gdy ktoś dostrzeże błąd, powinny być zgłaszane w wątku z wynikami. Tak mi się wydaje :?

W tym przypadku zgoda :idea:

Ale inny dopisek :oczko_usmiech: do typowania rodził poprzedno inne np. euro-2012-typowanie-wynikow-t36807-75.html#p954060
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.09.2012 13:03

To co z tą punktacją :?: Głosujmy bo czas leci :!: :D

Ja jestem za utrzymaniem punktacji z Euro.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Euro 2012 - typowanie wyników. - strona 67
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone