Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Euro 2012 - typowanie wyników.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Kto zostanie Mistrzem Europy EURO 2012?

Ankieta wygasła 21.06.2012 10:20

Polska
5
5%
Rosja
6
6%
Czechy
0
Brak głosów
Holandia
6
6%
Dania
0
Brak głosów
Niemcy
36
34%
Portugalia
3
3%
Hiszpania
30
28%
Włochy
4
4%
Irlandia
0
Brak głosów
Chorwacja
9
8%
Ukraina
2
2%
Szwecja
1
1%
Francja
2
2%
Anglia
3
3%

Liczba głosów : 107

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2012 13:29

To są wstępne pomysły...
Byłbym za tym aby w dalszym ciągu prowadziły zabawę te same osoby :wink:
Wiadomo - nowa miotła..nowe porządki... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2012 13:34

Raul73 napisał(a):Proponuję, żeby może typowanie odbywało się w każdej kolejce tylko do pierwszego gwizdka, czyli do 20.45 (18 w przypadku meczów w Rosji).

W ogole jestem za tym aby wszystkie mecze typować do konkretnej godziny ( 18.00 i koniec )...głos dodany po 18.00 już się nie liczy !
Wiadomo - nie każdy ma czas ale typować można dzień wcześniej...podobnie jak autor nie ma obowiązku przedstawiać wyników zaraz po...życie rodzinne mamy przecież, a dwa dni poślizgu niczego nie zmienią, tym bardziej, że mecze odbywaja sie co 2 tygodnie !
Rosyjskie zespoły odpadną - przedłuży się typowanie do 20.00 !
Ostatnio edytowano 12.09.2012 13:36 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.09.2012 13:35

Więc niech się wypowiedzą walp i greenrs żebyśmy wiedzieli na czym stoimy.
Troszkę roboty przy tym jest, więc ciężko kogoś na siłę "ubierać".

Tym bardziej, że chętny na zastępstwo jest..

Więc?
Walp?
Greenrs?

:D

No i sumie jeszcze Pablo 74 bo to generalnie chyba jego pomysł.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2012 13:39

anakin napisał(a):Troszkę roboty przy tym jest

Nie da się ukryć...myślę, że warto aby nawet robiły to 2 osoby, np. na zmianę...
Liczę na to, że jednak poprzedni autorzy poprowadzą to, nawet według starych zasad...
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.09.2012 23:34

Zostałem wywołany do tablicy, więc jestem :wink:

Od czerwca sytuacja się u mnie trochę zmieniła i nie mam już tak wiele czasu jak wówczas...
a
alessandro1977 napisał(a):
anakin napisał(a):Troszkę roboty przy tym jest

Nie da się ukryć...myślę, że warto aby nawet robiły to 2 osoby, np. na zmianę...
Liczę na to, że jednak poprzedni autorzy poprowadzą to, nawet według starych zasad...

Mimo braku czasu chętnie przyłączę się do zabawy ale zdecydowanie nie wezmę liczenia punktów wyłącznie na siebie. Tym bardziej, że
walp napisał(a):Moim zdaniem, takie rozbudowanie zasad punktacji znacznie utrudni liczenie, chodzi mi głównie o włączenie typowania wyniku do przerwy. Pamiętam, jak z greenrs'em liczyliśmy podczas Euro, tabelka była rozbudowana, a meczów dużo mniej.

Uważam podobnie.

Moja propozycja jest taka:
Fajnie by było, żeby do liczenia punktów zgłosiło się jak najwięcej osób. To nic trudnego, tyle że dość czasochłonne. Ustalamy, kto kiedy liczy i trzymamy się harmonogramu. Jeśli komuś coś wypadnie, zgłasza wcześniej i zastępuje go ktoś inny. Przy takiej ilości meczów w jednym dniu, dość łatwo o pomyłkę, więc byłoby dobrze aby pozostali "wolontariusze" sprawdzali prawidłowość punktacji. :roll:

Jestem też za utrzymaniem zasad punktacji z ME. Dodatkowo proponuję wprowadzić zasadę, że tylko do 17.09. typujemy zwycięzcę całego turnieju (za 10 pkt) a następnie typujemy tylko najbliższe mecze, tzn. obecnie na 18.09 i 19.09. Po podsumowaniu punktacji typujemy na kolejne dwa dni w terminarzu (2 i 3.10). Taka zasada znacznie ułatwi przeszukiwanie wszystkich typów.

Myślę, że ilość chętnych nie musi być ograniczona do 2 czy 3 osób. Każdy kto się zadeklaruje, będzie mile widziany, choćby przeliczył tylko jedną kolejkę.

Co Wy na to :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.09.2012 06:25

Masz rację..meczów jest sporo więc niech pozostanie po staremu...możemy zrobić w ten sposób, że po każdej kolejce kto inny liczy i tak na okrągło...zasady trzeba jednak na nowo przypomnieć ale czas głosowania musi być ograniczony...dopóki rosyjskie zespoły grają - typujemy do 17.30 te mecze...reszta max. do 20.30...głosy oddane nawet minutę później są nieważne bo będzie bałagan...zwycięzcę całego turnieju wskazujemy tylko raz na początku...zmiany zdania są nieważne !
Chętnie pomogę ! :wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 13.09.2012 10:31

alessandro1977 napisał(a):Chętnie pomogę ! :wink:

Przyłączam się! :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.09.2012 10:46

Raul73 napisał(a):Przyłączam się! :D

No i git...przydałby się jeszcze anakin z dwóch powodów:
1. za bardzo się opindala :wink:
2. już na starcie wietrzy przekręty :oczko_usmiech:

Dobra, założę wątek ale nie dziś i tak co kolejkę będziemy się zmieniać :boss:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.09.2012 10:51

Wiedziałem :!: :lol:

No dobra już dobra...
Ktoś Cię przecież musi pilnować, nie? :wink:

No to jest nas..........trzech!
I....styknie :!: :mrgreen:
Ostatnio edytowano 05.05.2016 11:19 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 13.09.2012 10:53

alessandro1977 napisał(a):
Raul73 napisał(a):Przyłączam się! :D

No i git...przydałby się jeszcze anakin z dwóch powodów:
1. za bardzo się opindala :wink:
2. już na starcie wietrzy przekręty :oczko_usmiech:

Dobra, założę wątek ale nie dziś i tak co kolejkę będziemy się zmieniać :boss:

Jak będziesz zakładał wątek, to na samej górze WIELKIMI LITERAMI umieść info o zakazie jakichkolwiek komentarzy - tylko typowanie i klasyfikacje!

Do komentarzy o meczach, piłkarzach, sędziach i generalnie o dupie Maryni niech będzie oddzielny wątek.

A Janusza poprosimy o wyrzucanie z pierwszego wątku wpisów nie na temat!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.09.2012 11:00

Czyli ustalone :D
Pierwszą kolejkę rozpracuję ja...

Raul - tak zrobię, wątek ma być tylko do typowania...
anakin - przynajmniej nie będziesz miał wymówki jak Barcelona szybko odpadnie w stylu "a bo alessandro przkręty robi" itd :wink:
Czyli komisja składa się z kibica Realu, Barcelony i Juventusu...myślę, że jednak któraś z tych trzech ekip wygra turniej :wink:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.09.2012 11:14

anakin napisał(a):No to jest nas..........trzech!
I jak mawia klasyk...........styknie :!: :mrgreen:

Kogo nie policzyłeś?

Ty, alessandro1977, Raul73 no i ja się zadeklarowałem (w miarę wolnego czasu).

Jeśli ktoś ma dużo czasu i jest biegły w Excelu, to może zrobi tabelkę, która ułatwiłaby liczenie punktów. Ja korzystałem z takiej bardzo prostej w trakcie Euro. Mam ją chyba jeszcze ale wymagałaby dostosowania do innych warunków. Dlatego nie wiem czy nie lepiej zrobić nową? Autor mógłby ją później wysłać mailem do pozostałych.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.09.2012 11:17

alessandro1977 napisał(a):Czyli ustalone :D
Pierwszą kolejkę rozpracuję ja...

Jak rozumiesz pierwszą kolejkę? Jeden dzień czy dwa (18 i 19.09.) :?

Ciekawe dlaczego pomysłodawca tak niepokojąco milczy :?:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.09.2012 11:19

anakin napisał(a):Troszkę roboty przy tym jest, więc ciężko kogoś na siłę "ubierać".

No widzę, że ręce rwą się do pracy, a pracy rzeczywiście trochę jest przy liczeniu, więc cieszę się, że szanowna komisja już się zebrała. :)

Myślę, że dacie radę. Zależy jeszcze ilu użytkowników włączy się do gry. Podczas Euro było coś ok. 75 userów.
Najważniejsze porządna tabela w Excel'u i wszystko jasne. :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.09.2012 11:22

greenrs napisał(a):

Kogo nie policzyłeś?

Ty, alessandro1977, Raul73 no i ja się zadeklarowałem (w miarę wolnego czasu).

A to przepraszam..
Widocznie przeoczyłem... :oops:

No to.............czterech!
Dla potrzeb wątku możemy się nazwać............... Muszkieterami Ligi Mistrzów :!: :lool: :sm: :wink:

Tylko niech ktoś tę tabelkę zrobi. :D

Aaaaaaaaaaa....
I jak z tym wynikiem do przerwy??
Ja bym olał. :)

greenrs napisał(a):Jak rozumiesz pierwszą kolejkę? Jeden dzień czy dwa (18 i 19.09.) :?

Wg mnie jedna kolejka to dwa dni właśnie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Euro 2012 - typowanie wyników. - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone