Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2012,czyli resume...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 16.06.2012 22:33

Tomasz W napisał(a):
Sven napisał(a):A mógł być ćwierćfinał marzeń w Warszawie
8)

balonik pękł, piłkoszał się skończył
nie wyrzucajcie flag na samochody, lusterka itd - przydadzą się już 11 listopada - czy już wtedy demonstrowanie polskości będzie bee ?

Ja nie wiem, czy jedenastego będzie tylu chętnych do przystrojenia samochodów i domów. Piłka nożna wywołuje o wiele większe emocje niż święta państwowe. Sport jest mimo wszystko bardziej czystą i klarowną dziedziną życia niż polityka, której pełno w czasie świąt państwowych.

odbiję od tematu, spróbuję w miarę konkretnie
zawsze się katuje społeczeństwo martyrologią i smutnymi rocznicami - jest świetna okazja zmienić podejście - cóż lepszego być może od odzyskania niepodległości
większe emocje piszesz zgoda, ale zapytam przewrotnie :
skoro jesteś w stanie określić swoją przynależność narodową z okazji meczu to chyba tym bardziej z okazji takiego wydarzenia ( oczywiście bezosobowo pisane )
a w temacie - u mnie na osiedlu na przemian "nic się nie stało" oraz "Legia Warszawa" - jeszcze przyjadą ci co zawsze i dzień jak co dzień
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2012 22:33

Raul73 napisał(a):Nie znam tych piłkarzy za dobrze

Nie mówię, że to jacyś wirtuozi ale młodzi i głodni sukcesu...za szansę w reprezentacji daliby się pokroić...nie uważam, że mogliby słabiej zagrać od tych orłów...
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 16.06.2012 22:37

Złość opadła....jest smutek... To można było wygrać! Czego zabrakło........?
mamax
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mamax » 16.06.2012 22:37

Jak zwykle więcej szumu niż grania. Może chłopcy chcieli ale trener do dupy-zawsze zaspany no i wygadany że cho-cho, wiec jak miał im powiedzieć o co mu chodzi-skoro nawet Polak nie wie dokładnie co on mówi...
Porażka jak zwykle....choć teraz liczyłem na ........
Ale co tu pisać dupa wielka Dupa>>> :evil:
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 16.06.2012 22:37

Sven napisał(a): ...zawsze się katuje społeczeństwo martyrologią i smutnymi rocznicami - jest świetna okazja zmienić podejście - cóż lepszego być może od odzyskania niepodległości...

Toż właśnie o tym piszę. Zgoda. Jestem za...
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 16.06.2012 22:38

MRK napisał(a):Złość opadła....jest smutek... To można było wygrać! Czego zabrakło........?

Trochę cwaniactwa, doświadczenia i szczęścia...
mamax
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mamax » 16.06.2012 22:40

MRK napisał(a):Złość opadła....jest smutek... To można było wygrać! Czego zabrakło........?

BRAMEK.... jak to już wiadomo od dawna w piłce liczą się zdobyte bramki...
A tu lipa prawie prawie prawie i po zawodach......... :evil:
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 16.06.2012 22:40

- W pierwszej połowie mieliśmy swoje okazje do zdobycia bramki, ale
niestety ich nie wykorzystaliśmy. Po przerwie sytuacja była taka, że wymagała od nas ataku i odkrycia się. A to stworzyło okazje na kontrataki dla Czechów i jedną z takich akcji wykorzystali - powiedział "na gorąco", jeszcze na murawie Błaszczykowski.

Albo ja inny mecz oglądałem, albo Kuba jeszcze nie ochłonął. Kiedy my w drugiej połowie atakowaliśmy i się odkrywaliśmy? Bo do bramki dla Pepików to piłki z własnej połowy nie umieliśmy wyprowadzić!
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2012 22:40

Tomasz W napisał(a):Trochę cwaniactwa, doświadczenia i szczęścia...

...i umiejętności przede wszystkim...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2012 22:42

Raul73 napisał(a):piłki z własnej połowy nie umieliśmy wyprowadzić!

Zgadzam się...pepiki całkowicie nas zdominowali pokazując miejsce w szeregu...nawet Piszczek - najlepszy obrońca Bundesligi dawał ogrywać się jak szczeniak...
PETERENZO
Cromaniak

Postnapisał(a) PETERENZO » 16.06.2012 22:44

Janusz Bajcer napisał(a):Nie wyrzucam do końca mistrzostw :lol: Euro 2012 w Polsce trwa :idea:

Oczywiście, że tak. Na początku zawsze trzeba odrzucić najsłabszych po to, aby prawdziwy futbol mógł cieszyć.
Dopiero teraz powinniśmy pokazać światu jakimi jesteśmy kibicami!
mamax
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mamax » 16.06.2012 22:44

No to miał rację od jutra taka będzie gadka ......
Chcieli, mogli, prawie się udało, ale............Czesi :papa:
mamax
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mamax » 16.06.2012 22:48

Bundesliga to ina sprawa tam ma kto podawać,ma kto wyprowadzać i kto dośrodkowywać a u nas kto to ma robić ...........
Sam Lewy to se na lody może iść.......
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 16.06.2012 22:53

PETERENZO napisał(a): Na początku zawsze trzeba odrzucić najsłabszych po to, aby prawdziwy futbol mógł cieszyć.

Wytłumacz mi, jak może cieszyć futbol prezentowany przez Greków? O ile to można w ogóle futbolem nazwać - z pięknem piłki to nie ma za dużo wspólnego.

Na szczęście pewnie już niedługo, bo w 1/4 nie zagra Karagounis, a to dla nich tak, jakby u nas zabrakło Lewego, Kuby i Piszczka naraz.
Ostatnio edytowano 16.06.2012 22:55 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 16.06.2012 22:55

Nie byłem związany emocjonalnie z tą drużyną, ale mimo to jest mi smutno.

Upadł model budowania drużyny narodowej w oparciu o brak zasad i wartosci takiej drużynie należnej. Byle odnieść sukces za wszelką cene.
Upadł bo musiał upaść. Taka jest logika dziejów.

Sprawa awansu rozstrzygnęła się w meczu z Grecją, kiedy zamiast ich dobić oni dobili nas.

Piłkarsko najbardziej zawiodła trójka eksportowa do Niemiec, może za wyjątkiem Błaszczykowskiego w meczu z Rosjanami.
Murawski, reszta ? Zagrali jak umieli i jakiego mieli trenera. Nie ma się co nad nimi pastwić.

Świat się nie zawalił.

Ale histeria się skończyła. Zostaje piłka. I ci co i tak mieli zostać. Reszta pójdzie sobie do innych rozrywek. Jak nie dziś to zaraz po EURO.

Ja nie wiem, czy jedenastego będzie tylu chętnych do przystrojenia samochodów i domów. Piłka nożna wywołuje o wiele większe emocje niż święta państwowe. Sport jest mimo wszystko bardziej czystą i klarowną dziedziną życia niż polityka, której pełno w czasie świąt państwowych.

Wywieszenie flagi w świeto narodowe to nie jest polityka. Ani marsz, ani inna forma uczczenia tegoż. To wyraz szacunku dla własnego narodu i własnej historii.

A to co sie działo, dla tych dla których flaga ma znaczenie było smutne. A największym kurozium było dla mnie nie to, ze ktoś sprzedawał flagi, które z flagą Polski nie miały nic wspólnego (nie chodzi mi o tą tyskiego), tylko to, ze ktoś to kupował. Wyglada na to, ze pewna część społeczeństwa po prostu nie wie jak wyglada flaga i godło.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2012,czyli resume... - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone