, teraz żaden ruch uliczny nie będzie Ci straszny ( jeżeli kiedykolwiek był
) i to jest wartość dodana
Pozdrawiam
Piotr
.png)
piotrf napisał(a):Piotrze , stare powiedzenie "Co nas nie zabije , to nas wzmocni" ma tu zastosowanie, teraz żaden ruch uliczny nie będzie Ci straszny ( jeżeli kiedykolwiek był
) i to jest wartość dodana
![]()
Pozdrawiam
Piotr
.png)
.png)
..png)
Aglaia napisał(a):Obejrzałam.
Jak widać powiedzenie "Egpiskie ciemności" nie jest zupełnie pozbawione sensu.
Najbardziej przypomina mi to to co widzieliśmy w Ułan Bator albo w Tabrizie w Iranie. Tyle że w obu tych miejscach próbowaliśmy przeżyć jako piesi (jak widać skutecznie).
Z ciekawości zapytam czy nie rozważaliście opcji z dojazdem z lotniska do miejsca noclegu jakimś Uberem albo opcji noclegu z transferem a potem wypożyczenie auta z podstawieniem go pod apartament w Gizie. Zakładam, że do zwiedzania Gizy i Kairu auto nie jest raczej potrzebne...
.png)
majkik75 napisał(a):Końcówka, gdzie są psy, samochody bez świateł i ludzie znikąd jest cudowna![]()
![]()
Szanuję za takie doświadczenia, ale mnie one są nie potrzebne
.png)
.png)
.png)
ziemniak napisał(a):Świetna lekcja, dziękuje. Podobnie jest z wizami. Na lotnisku ludzie w koszulkach z logo danego biura podróży zaganiają ludzi do kupienia wizy u nich za 27-28 $, gdzie w okienkach obok jest po 25 $. Gdy odchodzisz do okienek obok to stają się wręcz agresywni żeby stanąć w kolejce do nich. Biuro podróży nie widzi w tym problemu.
.png)
ziemniak napisał(a):PAP napisał(a):(...) ... widok Shakiry dodatkowo przywodził uśmiech na ich twarze...
Taka kobieta w tego typu krajach to skarb. Może wiele zdziałać swym uśmiechem
.png)
marekkowalak napisał(a):ziemniak napisał(a):PAP napisał(a):(...) ... widok Shakiry dodatkowo przywodził uśmiech na ich twarze...
Taka kobieta w tego typu krajach to skarb. Może wiele zdziałać swym uśmiechem
Dokładnie tak!
Blondynka w krajach arabskich to niesamowita atrakcja! Mnie za moją żonę oferowali 100 wielbłądów. Nie powiem, kusiło...![]()
![]()
A w Kairze chyba każda blondie to dla nich Shakira.![]()
Moją tak nazywali, tu widzę, że Niedźwiadka też, a i na jednym z filmów na Yotube widziałem takie określenie dla polskiej blondynki.
.png)
w swoim wątku za chwilę da tyle aktualnych szczegółów na ten temat, że nie będzie takiej potrzeby .png)
PAP napisał(a): pokażemy też nasz patent na bezpłatne (no prawie) obejrzenie słynnego Sound & Ligh Show, które jest super drogie, zwłaszcza jak na egipskie warunki, i zdecydowanie nie warte wydawania na nie tych pieniędzy
...
.