Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.04.2023 07:05

Dzień dobry cro.pl :)

19 marca minęły 3 lata jak zostałem "wyrzucony" z biura, do pracy zdalnej. Wszystko to za sprawą znanego wirusa. :(
Na początku było trochę dziwnie, trzeba było przywyknąć do nowych warunków. Dzisiaj już bym się nie zamienił.
Oszczędzam kilka godzin dziennie na dojazd, o kosztach nie wspominając.

Ucieszyło mnie to, że w ub. tygodniu podpisałem wreszcie porozumienie do umowy o pracę i teraz pracuję z domu w pełni legalnie.
Może dożyję jeszcze takiego czasu, o którym mowa w tej ankiecie Zachęcam do wypełnienia. :wink:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 14.04.2023 05:25

A widzisz, ja odwrotnie. Właśnie zmieniłem pracę, gdzie mam możliwość wykonywania pracy hybrydowej. Jednak dogadałem się, gdyż wolę dojeżdżać do biura (w innym mieście) i pracować stacjonarnie. Teraz dojazd mi zajmuje 43 minuty, zamiast wcześniejszych 8 autem lub 20 autobusem ale nie ubolewam z tego powodu ;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.04.2023 16:46

Panowie, pracowałem zdalnie zanim stało się to modne 8) , co prawda nie cały tydzień, ale 2dni w domu, 3 w biurze.
Nie da rady, wolę jednak w biurze/zakładzie, bo w domu cały czas Ktoś :wink: organizował mi domową robotę :roll:
No bo skoro już jestem...

Dzień dobry

Wizyta na Podhalu po półbale, przewóz i wniesienie, czyli niedługo Remontada :|
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.04.2023 17:35

te kiero napisał(a):Panowie, pracowałem zdalnie zanim stało się to modne 8)

No właśnie, zanim stało się to modne, albo konieczne, wnioskowaliśmy o model hybrydowy, cztery dni w biurze, jeden w domu. Nie chcieli o tym słyszeć.

Po pierwszym roku takiej pracy, pojawił się komunikat o treści mniej więcej takiej: "Pierwszy rok pracy zdalnej był dla nas swoistym sprawdzianem, który zdaliśmy celująco. Przez ten czas mogliśmy się przekonać, że taki model sprawdza się w praktyce, choć kiedyś się go obawialiśmy." I tutaj - w moim przypadku - dostrzegam jedyny plus pandemii. :)

25-kilometrowa rowerowa rozgrzewka, za mną. Jutro, jeśli pogoda dopisze, będzie bardziej intensywnie.

Dzień dobry. :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.04.2023 07:33

walp napisał(a):
25-kilometrowa rowerowa rozgrzewka, za mną. Jutro, jeśli pogoda dopisze, będzie bardziej intensywnie.

Dzień dobry. :wink:

Czekam również na start mojego sezonu rowerowo- rolkowego. W zasadzie to doczekać się nie mogę. Jeszcze sporo chłodu i opadów, a jak ciepło to człowiek w robocie lub co innego do roboty.

Dzień dobry
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.04.2023 11:59

Dzień dobry.
Wczoraj po zamknięciu biura, na inaugurację kwietniowego weekendu, konkurencja indywidualna - Forest Terrain Bike. :)

ftb.png

Plany pieszo-rowerowe ambitne, ale jest wiosna, jest moc. :)
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 22.04.2023 14:37

Ja po takim dystansie musiałbym wracać ambulansem... :lol:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 22.04.2023 17:16

Dzień dobry, dziś całkiem aktywny dzień - 12 km biegania, a potem jeszcze 6 km spaceru z córką wpadło. :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.04.2023 21:35

stachan napisał(a):Ja po takim dystansie musiałbym wracać ambulansem... :lol:

No cóż, nie powiem, że po pokonaniu takiego dystansu, szczególnie w trudniejszym terenie, nie czuję się zmęczony. Jestem już niestety w grupie, która kupuje kosmetyki z napisem anti-age. :oczko_usmiech: ale daję radę. :wink:

Może pomaga mi to, że bardzo dużo czasu spędzam w lesie. Przeczytałem ostatnio kilka ciekawych artykułów i dowiedziałem się, że leśna immersja, czyli zanurzenie się zmysłami w lesie, powoduje m. in. przejście w stan przewagi, układu parasympatycznego mózgu. W dużym skrócie jest to podukład układu nerwowego, odpowiedzialny za odpoczynek organizmu, poprawę trawienia itd., czyli mówiąc krótko – poprawę naszego dobrostanu.

Tak pisali jacyś mądrzy i takie cuda za darmo, wystarczy tylko wejść do lasu. Jedyne na co trzeba uważać, to kleszcze. :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.04.2023 22:09

Gratuluję Waldek dystansu :D
Ale zawsze mnie ciekawi, ile Wy - ludzie z nizin bylibyście w stanie przejechać tych kilometrów w moich stronach :wink:
Nie, żebym umniejszał, absolutnie nie w tym rzecz.
Ja tu przejadę 15 i język mi się w łańcuch wplątuje :wink:

Dobry wieczór :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 24.04.2023 08:09

anakin napisał(a):Ale zawsze mnie ciekawi, ile Wy - ludzie z nizin bylibyście w stanie przejechać tych kilometrów w moich stronach :wink:

Grzegorz, z pewnością mniej albo w dużo gorszym czasie i z wyższym tętnem. :oczko_usmiech: (mówię jednak za siebie).
Na moich terenach to ja uprawiam - jak to sobie nazwałem - FTB - Forest Terrain Bike, a nie MTB. :D

Wczoraj 10 km (pieszo tym razem) w rezerwacie Dolina Rzeki Brdy.

6.JPG

Dzień dobry w deszczowy poniedziałek. :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.04.2023 19:59

walp napisał(a):Dzień dobry.
Wczoraj po zamknięciu biura, na inaugurację kwietniowego weekendu, konkurencja indywidualna - Forest Terrain Bike. :)

Zacnie.

U mnie maraton pękł... tyle, że w 3 dni, na tyle ile było czasu i możliwości. 10km rolki, 13rolki, 20rower + 1h na drążkach (zakwasy :oops: ). Co by się rozruszać przed remontem :D

Przyjdzie i czas na 50tkę, w życiu i na rowerze (już kiedyś były :wink: ).

Dobry wieczór
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 25.04.2023 07:43

walp napisał(a):No cóż, nie powiem, że po pokonaniu takiego dystansu, szczególnie w trudniejszym terenie, nie czuję się zmęczony. Jestem już niestety w grupie, która kupuje kosmetyki z napisem anti-age. :oczko_usmiech: ale daję radę. :wink:

Nie powiem... Ładny początek sezonu :D Zdarza mi się jeszcze takie dystanse pokonywać ale przyznam, że największe wrażenie zrobiła na mnie średnia prędkość... i to w lesie. U mnie wychodzi najczęściej w okolicach 12 km/h :roll:

W miniony weekend sam zacząłem sezon rowerowy. Bardziej skromnie - mój FTB na początek to tylko 15 km :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2023 08:06

walp napisał(a):Dzień dobry.

ftb.png

Plany pieszo-rowerowe ambitne, ale jest wiosna, jest moc. :)

...i wszędzie powycinane drzewa. :twisted: :twisted:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.04.2023 08:13

te kiero napisał(a):U mnie maraton pękł... tyle, że w 3 dni, na tyle ile było czasu i możliwości. 10km rolki, 13rolki, 20rower + 1h na drążkach (zakwasy :oops: ). Co by się rozruszać przed remontem :D

Po takiej zaprawie, to remont pójdzie gładko. :D
greenrs napisał(a):Nie powiem... Ładny początek sezonu :D Zdarza mi się jeszcze takie dystanse pokonywać ale przyznam, że największe wrażenie zrobiła na mnie średnia prędkość... i to w lesie. U mnie wychodzi najczęściej w okolicach 12 km/h :roll:

To nie była wymagająca trasa, jeżeli chodzi o stopień trudności. Były także odcinki utwardzonych ścieżek rowerowych, tam nadrabiałem średnią. :D
Bravik napisał(a):...i wszędzie powycinane drzewa. :twisted: :twisted:

Co do ściętych drzew, to w lasach gospodarczych chyba normalne. W rezerwacie, w którym szwendałem się w niedzielę, nie widziałem na szczęście, ani jednego ściętego drzewa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko